Χανιά | Παρουσιάστηκαν τα σημαντικά έργα που χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ | Photos+Video

χανιά-παρουσιάστηκαν-τα-σημαντικά-έρ-1463604

Μέσα από φωτογραφίες και βίντεο, παρουσιάστηκε το απόγευμα της Παρασκευής στα Χανιά, το πρόγραμμα «EU Changes Crete» που αναφέρεται σε έργα που συγχρηματοδοτούνται στην Κρήτη από την Πολιτική Συνοχής μέσω του ΕΣΠΑ 2014 – 2020.

«Το ΕΣΠΑ είναι ένα πολυεργαλείο το οποίο προσπαθεί να φέρει το επίπεδο των Ελλήνων και των πολιτών της Ε.Ε. στο ίδιο επίπεδο. Έχουμε δρόμο να διανύσουμε (…) Το μεγαλύτερο έργο είναι ο βιολογικός της Γεωργιούπολης, ο δρόμος των Τοπολίων για το Ελαφονήσι και εντός των επόμενων μηνών θα είναι το έργο Πλάτανος – Σφηνάρι προϋπολογισμού γύρω στα 20εκ. ευρώ» δήλωσε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής.

«Τα Χανιά έχουν αξιοποιήσει αυτούς τους πόρους. Με εμβληματικά έργα γίνεται αντιληπτή η χρησιμότητα αυτών των πόρων και πόσο σημαντικό είναι να αξιοποιήσουμε στο έπακρον τις δυνατότητές τους» τόνισε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Παράλληλα, όπως επεσήμανε ο κ. Σημανδηράκης, «στο επόμενο πρόγραμμα, ο Δήμος από θα πάρει 25 εκατ. ευρώ για σημαντικά έργα, ένα από τα οποία θα είναι μία υπερδομή του Δήμου Χανίων. Πρόκειται για ένα πολυώροφο κτίριο το οποίο σχεδιάζεται να δημιουργηθεί το σύνολο των κοινωνικών δομών του Δήμου.

Τα έργα του προγράμματος ΕΣΠΑ παρουσίασε ο Χρήστος Φερεντίνος ο οποίος μεταξύ άλλων, τόνισε πως «μπορεί να αλλάξει κάτι χωρίς να χάσει την αυθεντικότητά του και το έχει ανάγκη η Κρήτη, νομίζω ότι υπάρχει πολύ έδαφος ακόμη. Πέρα από το ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση αλλάζει την Κρήτη, μπορούμε να πούμε ότι η Κρήτη αλλάζει όποιον έρχεται εδώ».

Παράλληλα με την εκδήλωση, εγκαινιάστηκε η έκθεση φωτογραφίας με θέμα «Η συμβολή του ΕΣΠΑ στη βελτίωση της καθημερινότητας των πολιτών».

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook