Χανιά | Παρουσίαση της ποιητικής συλλογής της Τώνιας Κατζουρού στο μουσικό καφενείο «Αθιβολή»

χανιά-παρουσίαση-της-ποιητικής-συλλο-1086842

Τη Δευτέρα 17 Αυγούστου 2020, στις 8 το απόγευμα, στο μουσικό καφενείο «Αθιβολή», στο Κουμ Καπί, θα γίνει η παρουσίαση της πρώτης ποιητικής συλλογής της Τώνιας Κατζουρού.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν: η Γιούλα Κανιτσάκη, η Μαίριλη Κορφιάτη (διαβάζει σημείωμα που γράφτηκε ειδικά για τη συλλογή), και η Τούλα Τριμαντήλη.

Η Νένια Στεφάνου και η Αφροδίτη Καλεράντε τραγουδούν, ενώ ο Χρήστος Κοτσαύτης και η Μαίρη Πεντάρη στήνουν το δικό τους πρωτότυπο μουσικό-ποιητικό διάλογο.

«Πρόκειται για ένα corpus με αυθεντική ποιητική αίσθηση, με την τόλμη και τη χάρη του προσωπικού ύφους, με πάθος, με βαθύτητα αλλά και παιχνιδιάρικη διάθεση, με μια αδιόρατη καβαφική ειρωνεία ενίοτε, με ευφάνταστες λεκτικές ακροβασίες – ναι, ο τίτλος «Ακροβατώ» είναι και γι’ αυτό εύστοχος – με έρωτα στη λέξη και στα πράγματα…», Κατερίνα Θεοδωράτου.

«Γεννήθηκα, μεγάλωσα και παραμένω στα λατρεμένα μου Χανιά, με ένα μικρό διάλειμμα, που έμεινα στην άλλη αγάπη μου, την Αθήνα! Τα παιδικά μου χρόνια, ήταν πολύ ευτυχισμένα και ενδιαφέροντα, γεμάτα βιβλία και συναντήσεις με λογοτέχνες και ανθρώπους της τέχνης! Αυτό, με σημάδεψε, στον λόγο μου, στη σκέψη μου και στη συμπεριφορά μου.

Οι σπουδές μου, τελείωσαν στην Αγγλική φιλολογία, παρόλο που ήθελα κι ετοιμαζόμουν να γίνω ψυχίατρος. Όμως, άλλαι αι βουλαί των ανθρώπων… Έχω δυο γιούς, που είναι η ψυχή μου όλη! Και δυο εγγόνια, που είναι η μεγάλη μου παρηγοριά, κάθε μέρα!

Θέλω να πιστεύω πως πάνω απ’ όλα, είμαι δίκαιη. Και πως έχω κάνει, τουλάχιστον 3 ανθρώπους, να αγαπήσουν το διάβασμα και την ποίηση, παρόλο που απείχαν πάντα! Αυτό, είναι το πνευματικό μου βραβείο!» Τώνια Κατζουρού.

Συντονίζει η Κωνσταντίνα Χαριτάκη

Σχέδιο εξωφύλλου: Τώνια Κατζουρού

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook