Χανιά | Παρουσίασε το βιβλίο της η Αννέτα Μαρκογιαννάκη με τίτλο «Ευρυδίκη – Από το σκοτάδι στο φως» | Photos+Video

χανιά-παρουσίασε-το-βιβλίο-της-η-αννέτ-1682430

Στο κατάμεστο θέατρο Μίκης Θεοδωράκης στο λιμάνι των Χανίων, παρουσιάστηκε το νέο βιβλίο της ψυχολόγου και συγγραφέως, Αννέτας Μαρκογιαννάκη «Ευρυδίκη, Από το σκοτάδι στο φως», που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ελληνοεκδοτική.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης, ενώ για το βιβλίο μίλησαν οι: Κοκοτσάκη Ανδρονίκη ,καθηγήτρια φιλόλογος, Εύα Μαζοκοπάκη και Κωνσταντίνος Λιόλιος, ψυχίατρος, ψυχοθεραπευτής, ομαδικός αναλυτής.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε η κυρία Κοκοτσάκη «Μέσα από το βιβλίο της Αννέτας Μαρκογιαννάκη αναδύονται μείζονα κοινωνικά ζητήματα όπως η ενδοοικογενειακή βία, η γυναικοκτονία, οι σωματικές και ψυχικές αναπηρίες, τα ναρκωτικά, ο υπόκοσμος και πολλά άλλα. Κι ενώ ο τίτλος βιβλίου παραπέμπει σε γένους θηλυκού με βασική ηρωίδα, την Ευρυδίκη, η συγγραφέας δίνει ίσο χώρο και χρόνο και στα δύο φύλα. Το όνομα της ηρωίδας δεν είναι τυχαίο καθώς εκπροσωπεί την δικαιοσύνη και την ηθική δικαίωση.

Η Ευρυδίκη, όπως και όλοι οι ήρωες στο βιβλίο, δίνουν την δική τους προσωπική εσωτερική μάχη για να περάσουν από το σκοτάδι στο φως. Δεν είναι εύκολη η μετάβαση, όπως δεν είναι εύκολη για τον καθέναν από εμάς, καθώς όλοι μας «κουβαλάμε » τα δικά μας εσωτερικά σκοτάδια ,τα δικά μας τραύματα, για να περάσουμε στην λύτρωση, την ψυχική ελευθερία μας. Οι περιγραφές στο βιβλίο είναι τόσο ζωντανές που νιώθεις ότι περνούν από μπροστά σου σαν εικόνες από κινηματογραφική ταινία. Η γλώσσα απλή, κατανοητή, ενίοτε αιχμηρή, αποδίδει με σαφήνεια τις συμπεριφορές και τον ψυχισμό των ηρώων ,ενώ το αστυνομικό στοιχείο δίνει σασπένς και αγωνία, κρατώντας αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη.

 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook