Χανιά | Παρουσία του Νίκου Βούτση οι εκδηλώσεις για την επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα

χανιά-παρουσία-του-νίκου-βούτση-οι-εκδ-465155

Οι φετινές εκδηλώσεις για τον εορτασμό της επέτειο της Ένωσης της Κρήτης με την Ελλάδα θα ξεκινήσουν στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής 30ης Νοεμβρίου 2018, με στέψη του ανδριάντα του Ελευθερίου Βενιζέλου από μαθητές και σπουδαστές της πόλης των Χανίων.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας στις 18:30 θα πραγματοποιηθεί εκδήλωση από το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» στις εγκαταστάσεις του στην Χαλέπα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει την αναγόρευση του Θεόδωρου Βενιάμη και της Οικογένειας Δημητρίου Γελασάκη σε μεγάλους ευεργέτες του Ιδρύματος, καθώς και την αναγόρευση σε εταίρους του Ιδρύματος των Δήμου Ελληνικού-Αργυρούπολης, Συλλόγου Κρητών Αργυρούπολης «Η Κρήτη» και των Χρίστου Βασιλόπουλου και Δημήτρη Πετρόπουλου, παραγωγών της τηλεοπτικής εκπομπής «Μηχανή του Χρόνου». Η εκδήλωση θα κλείσει με το επετειακό δρώμενο «Οδοιπορικό στους τόπους και τις μνήμες» από την μουσικοθεατρική ομάδα passe-partout.

Σημειώνεται ότι της εκδήλωσης θα προηγηθεί Συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου και της Εκτελεστικής Επιτροπής του Ιδρύματος, υπό την προεδρία του Προέδρου της Βουλής των Ελλήνων και Προέδρου του Ιδρύματος Νίκου Βούτση.

Την επόμενη μέρα, Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2018, θα πραγματοποιηθούν οι εκδηλώσεις που διοργανώνουν η Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, ο Δήμος Χανίων και το Εθνικό Ίδρυμα «Ελευθέριος Κ. Βενιζέλος» και οι οποίες θα ξεκινήσουν, στο Μητροπολιτικό Ναό Εισοδίων της Θεοτόκου, στις 07:00 με Θεία Λειτουργία και Μνημόσυνο, ενώ στις 11:00 θα τελεστεί η δοξολογία. Θα ακολουθήσει η καθιερωμένη πομπή προς το Φρούριο Φιρκά, η έπαρση της σημαίας και οι πρωινές εκδηλώσεις θα κλείσουν με πανηγυρική ομιλία του Δημάρχου Χανίων, Τάσου Βάμβουκα. Αμέσως μετά προβλέπεται επίσκεψη στο Ναυτικό Μουσείο Κρήτης και στο Δημαρχείο Χανίων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook