Χανιά | Παρέμβαση σε επικίνδυνη διασταύρωση ζητάει κάτοικος – Παρκάρουν και κλείνουν την ορατότητα στην εθνική | Photos

χανιά-παρέμβαση-σε-επικίνδυνη-διαστα-1687173

Την ανάγκη τοποθέτησης πλαστικών πασσάλων (τα γνωστά πορτοκαλί προειδοποιητικά κολωνάκια) στην παλιά εθνική οδό Χανίων-Κισσάμου, στο ρεύμα προς Χανιά, ακριβώς πριν τη διασταύρωση με την οδό Διονυσίου Σολωμού στον Κάτω Σταλό, επισημαίνει κάτοικος της περιοχής.

Αιτία, το γεγονός ότι αυτοκίνητα παρκάρουν ακριβώς πριν τη διασταύρωση, με αποτέλεσμα όποιο όχημα έρχεται από την οδό Σολωμού να μην έχει καθόλου ορατότητα όταν πάει να βγει στην παλιά εθνική.

Στο σημείο έχει γίνει διαγράμμιση, την οποία, όπως φαίνεται, πολλοί οδηγοί γράφουν στα παλαιότερα των υποδημάτων. Έτσι, ο κάτοικος έχει καταθέσει έγγραφο αίτημα προς τον δήμο Χανίων να τοποθετήσει κολωνάκια λίγο πριν τη διασταύρωση, ώστε να μην παρκάρει κανείς στο σημείο και να διατηρείται η ορατότητα.

Ο δήμος Χανίων, από την άλλη, έχει προβεί σε αλληλογραφία με την Περιφέρεια Κρήτης και το καλοκαίρι του 2022 η διεύθυνση τεχνικών έργων της περιφέρειας απάντησε (το έγγραφο ΕΔΩ)πως υπάρχει η δυνατότητα να τοποθετηθούν κατ’ εξαίρεση τέτοια κολωνάκια στη συγκεκριμένη διασταύρωση, αλλά και σε άλλες διασταυρώσεις της ΠΕΟ με τις δημοτικές οδούς, υπό συγκεκριμένες προϋποθέσεις.

Επίσης, από το 2022 έχει ζητηθεί και η γνώμη της αστυνομίας που είναι απαραίτητη βάσει νόμου.

Από την πλευρά του δήμου ωστόσο προβαλλόταν η άποψη ότι η παλιά εθνική οδός είναι στην αρμοδιότητα της περιφέρειας και πως εκείνη πρέπει να κάνει την όποια παρέμβαση.

Όποιος και να είναι ο αρμόδιος, είναι βέβαιο πως η διασταύρωση, όταν δεν υπάρχει ορατότητα λόγω των σταθμευμένων οχημάτων, είναι επικίνδυνη για τους οδηγούς και καλό θα ήταν να ληφθούν μέτρα πριν υπάρξει κάποιο ατύχημα.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook