Χανιά | Παρέμβαση για τα προβλήματα των εργαζομένων του αεροδρομίου από τα σωματεία Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Επισιτισμού

χανιά-παρέμβαση-για-τα-προβλήματα-των-1044554

Συνάντηση με τη Διοίκηση της Fraport πραγματοποίησαν σήμερα Πέμπτη 2/7 τα Σωματεία των Ιδιωτικών Υπαλλήλων και του Επισιτισμού με αφορμή τα οξυμένα προβλήματα που βιώνουν οι πάνω από 1000 εποχικοί εργαζόμενοι του αεροδρομίου Χανίων, αλλά και όσοι ελάχιστοι εργαζόμενοι παρέμειναν στις δουλειές τους και εν μέσω πανδημίας.

Στη συζήτηση όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, οι εκπρόσωποι των δύο Σωματείων τόνισαν ότι “ Σήμερα καταδικάζονται οι εργαζόμενοι και οι οικογένειες τους να ζήσουν είτε χωρίς εισόδημα, είτε με τα ψίχουλα των 400 € του επιδόματος ανεργίας. Δεν υπάρχει καμία πρόβλεψη για υποχρεωτική επαναπρόσληψη των εποχικών εργαζομένων  στο αεροδρόμιο. Oι μεγάλες επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στο χώρο του αεροδρομίου εξασφάλισαν αμύθητα κέρδη την προηγούμενη δεκαετία πάνω στις πλάτες των εργαζομένων και τώρα σε συνθήκες κρίσης τους ξεζουμίζουν για μια ακόμα φορά για να εξασφαλίσουν την κερδοφορία τους “

Τέθηκε επίσης το ζήτημα με το χαράτσι στη στάθμευση για τους εργαζόμενους του αεροδρομίου που επιβλήθηκε πέρυσι από τη Διοίκηση της Fraport, με απαίτηση από την πλευρά των Σωματείων και εργαζόμενων του αεροδρομίου να καταργηθεί άμεσα.

Στη συνέχεια τηρουμένων όλων των απαραίτητων μέτρων προστασίας της Υγείας πραγματοποιήθηκε περιοδεία σε εργαζόμενους. Μοιράστηκε ανακοίνωση των δύο Σωματείων που αφορά τα προβλήματα των εποχικά εργαζόμενων στο αεροδρόμιο και τονίστηκε η ανάγκη συμπόρευσης όλων των εργαζόμενων του αεροδρομίου με τους υπόλοιπους εποχικά εργαζόμενους του νομού στους αγώνες και τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιούνται το τελευταίο διάστημα. Όπως και την ιδιαίτερη σημασία που έχει να έρθουν σε επαφή με το αντίστοιχο Σωματείο τους γιατί κανείς δεν πρέπει να αντιμετωπίζει αυτές τις συνθήκες μόνος του. Όλοι μαζί να μπούμε μπροστά και να διεκδικήσουμε:

  • ΝΑ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΤΟ ΕΙΣΟΔΗΜΑ ΟΛΩΝ ΜΑΣ. ΝΑ ΠΛΗΡΩΣΟΥΝ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ.
  • ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ ΤΩΡΑ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΤΟΥΡΙΣΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.
  • ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ ΣΕ ΠΛΗΡΗ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ. ΑΚΥΡΩΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΥΣΜΕΝΩΝ ΟΡΩΝ ΣΤΙΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ.
  • ΚΑΜΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ.
  • ΝΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ, ΝΑ ΑΚΥΡΩΘΟΥΝ ΟΣΕΣ ΕΓΙΝΑΝ.
  • ΤΑΜΕΙΟ ΑΝΕΡΓΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΧΩΡΙΣ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ.
  • ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΟ ΜΗΧΑΝΙΣΜΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΛΑΣΤΙΚΑ ΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΩΝ.
  • ΑΚΥΡΩΣΗ ΧΡΕΩΣΕΩΝ ΣΕ ΔΕΗ, ΝΕΡΟ, ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΕΦΟΡΙΑ, ΤΡΑΠΕΖΕΣ.

 

Τέλος δόθηκε αγωνιστικό ραντεβού για αύριο Παρασκευή 3/7 στις 10:00π.μ  έξω από το Επιμελητήριο Χανίων όπου τα Σωματεία Επισιτισμού και Ιδιωτικών Υπαλλήλων έχουν απευθύνει κάλεσμα σε όλους τους εποχικά εργαζόμενους του νομού με αφορμή την επίσκεψη στα Χανιά του υπουργού Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook