Χανιά | Παρεμβάσεις σε πεζοπορικές διαδρομές στον Αποκόρωνα

χανιά-παρεμβάσεις-σε-πεζοπορικές-δια-1264920

Ξεκίνησαν οι εργασίες βελτίωσης βατότητας των μονοπατιών των πεζοπορικών διαδρομών στο Δήμο Αποκορώνου, από τον ανάδοχο του έργου, προϋπολογισμού 238.600 ευρώ.

Όπως ανέφερε ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, ο ανάδοχος της δημόσιας σύμβασης «ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΥΝΤΗΡΗΣΗΣ ΔΙΚΤΥΟΥ ΠΕΖΟΠΟΡΙΚΩΝ ΔΙΑΔΡΟΜΩΝ» στο δήμο Αποκορώνου έχει ήδη ξεκινήσει τις εργασίες βελτίωσης βατότητας των μονοπατιών των πεζοπορικών διαδρομών.

Ο ανάδοχος ξεκίνησε από το τμήμα 4 της δημόσιας σύμβασης το οποίο και περιλαμβάνει τις διαδρομές με α/α 6, 7 και 8. Οι εν λόγω διαδρομές διατρέχουν ως επί των πλείστον την ΔΕ Βάμου (Ντουλιανά, Γαβαλοχώρι, Βάμος, Κεφαλάς, Λικοτιναρά, Σελλιά, Ρουπακιάς, κλπ.) μέχρι και την παραλία Καλυβάκι στην εκβολή Αλμυρού. Το συγκεκριμένο τμήμα είναι και το μεγαλύτερο από άποψη μήκους (περιλαμβάνει τις τρεις από τις δέκα πεζοπορικές διαδρομές) από τα υπόλοιπα τέσσερα τμήματα της σύμβασης.

Οι εργασίες βελτίωσης βατότητας στο συγκεκριμένο τμήμα είχαν εκτελεστεί σε μεγάλο ποσοστό των μονοπατιών και εκτιμάται να ολοκληρωθούν μέχρι τις αρχές του Σεπτέμβρη ενώ παράλληλα προς την τελευταία εβδομάδα του Αυγούστου προγραμματίζονται να ξεκινήσουν οι εργασίες σήμανσης των διαδρομών του συγκεκριμένου τμήματος.

Σήμερα, η αξιοποίηση αυτών των μονοπατιών, μπορεί υπό συνθήκες να αποτελέσει ένα πόλο έλξης ποιοτικού τουρισμού: του πεζοπορικού. Στόχος δεν είναι ο πεζοπόρος να περπατήσει μια διαδρομή που ενώνει σημεία ενδιαφέροντος, αλλά η ίδια η διαδρομή, το ίδιο το μονοπάτι να είναι στο σύνολό του καλό για πεζοπορία.

Τελειώνοντας ο Δήμαρχος Αποκορώνου, Χαράλαμπος Κουκιανάκης, δήλωσε ότι αναμενόμενο αποτέλεσμα είναι το δίκτυο πεζοπορικών διαδρομών του Δήμου Αποκορώνου να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης, να προσελκύσει δηλαδή πεζοπορικό τουρισμό, οπότε απαιτείται η σωστή και πλήρης συντήρηση και σήμανση των διαδρομών (για την εξυπηρέτηση και διευκόλυνση του πεζοπόρου) καθώς και της εύστοχης και ελκυστικής προβολής (δημιουργία “εταιρικής ταυτότητας”).

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook