Χανιά | Παράταση των συμβάσεων απασχόλησης των εργαζομένων που απασχολούνται στον Δήμο Αποκορώνου με το πρόγραμμα Κοινωφελούς Εργασίας του ΟΑΕΔ.

χανιά-παράταση-των-συμβάσεων-απασχόλ-781635

Ο Δήμαρχος Αποκορώνου κ. Χαράλαμπος Κουκιανάκης με έγγραφο του προς το Υπουργείο Εργασίας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τον ΟΑΕΔ, την ΚΕΔΕ και τους βουλευτές του Νομού Χανίων, κοινοποίησε την 84/2019 απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου Αποκορώνου, με την οποία ζητάει την παράταση των συμβάσεων των 22 εργαζομένων που απασχολούνται με το πρόγραμμα κοινωφελούς εργασίας του ΟΑΕΔ στον Δήμο.

Όπως αναφέρεται στην ανωτέρω απόφαση αλλά και στο έγγραφο του κυρίου Δημάρχου, oι συμβάσεις των εν λόγω εργαζομένων λήγουν εν μέσω της τουριστικής περιόδου, δηλαδή την περίοδο που ο Δήμος έχει ανάγκη από προσωπικό για να μπορέσει να εξυπηρετήσει πολλαπλάσιο αριθμό κατοίκων και επισκεπτών και να συμβάλλει αποτελεσματικά στην προστασία του περιβάλλοντος, στην καθαριότητα των οικισμών και των εγκαταστάσεων του Δήμου και στην εξυπηρέτηση των δημοτών και των επισκεπτών.

Η έκδοση των οριστικών αποτελεσμάτων της προκήρυξης 3Κ/2018 μέσω ΑΣΕΠ για την πρόσληψη μόνιμου προσωπικού μετατίθεται ολοένα σε νεότερη ημερομηνία και δεν μπορεί να πει κανείς με βεβαιότητα πότε θα μπορέσουν να προσληφθούν οι επιτυχόντες.

Να σημειωθεί ότι από τα 18 άτομα που περιέχονται στους προσωρινούς πίνακες προσήλθαν μετά από πρόσκληση της υπηρεσίας μας μόνο πέντε άτομα. Οι υπόλοιποι δεν αποδέχτηκαν την πρόσληψή τους με τους προσωρινούς πίνακες.

Οι ανάγκες σε προσωπικό θα είναι αυξημένες και λόγω των επικείμενων περιφερειακών – δημοτικών εκλογών.

Από τα παραπάνω συμπεραίνουμε ότι για την εύρυθμη λειτουργία του Δήμου θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα προκειμένου να παραταθεί η διάρκεια του προγράμματος και οι εργαζόμενοι που έως τώρα έχουν αποκτήσει μια αρχική εμπειρία και εκπαίδευση στα καθήκοντά τους να συνδράμουν το Δήμο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook