Χανιά | Παράταση στην ενσωμάτωση πρόδηλων σφαλμάτων για τους δασικούς χάρτες ζητά ο Καλογερής

χανιά-παράταση-στην-ενσωμάτωση-πρόδη-0

Επιστολή προς τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Περιβάλλοντος απέστειλε ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων Νίκος Καλογερής, στην οποία ζητάει  τρίμηνη παράταση προς υλοποίηση και ενσωμάτωση πρόδηλων σφαλμάτων, καθώς και για τη λήξη της υποβολής αντιρρήσεων στον αναρτημένο δασικό χάρτη για την Π. Ε. Χανίων.

Αναλυτικά η επιστολή του Νίκου Καλογερή:

Με το με αρ. πρωτ. 7695/12.01.2022 έγγραφό μας ζητούσαμε τη χορήγηση τουλάχιστον τρίμηνης παράτασης για την ενσωμάτωση των προδήλων σφαλμάτων και αντιστοίχως για τη λήξη υποβολής αντιρρήσεων στον αναρτημένο δασικό χάρτη για την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, παραθέτοντας αναλυτικά τους λόγους για τους οποίους πρέπει να δοθεί η παράταση αυτή.

Η αιτούμενη παράταση δεν έχει μέχρι σήμερα χορηγηθεί, ενώ σε τρεις ημέρες, στις 10/02/2022, επίκειται η ανάρτηση των διορθωμένων δασικών χαρτών στην Π.Ε. Χανίων όσον αφορά στην κατηγορία των προδήλων σφαλμάτων. Ανάρτηση που δεν θα έχει ενσωματώσει μεγάλο όγκο προδήλων σφαλμάτων τα οποία ενώ έχουν υποβληθεί δεν έχουν εξεταστεί από τη Δ/νση Δασών Χανίων, με αρκετά από αυτά να αφορούν στον κυρωμένο δασικό χάρτη.

Επανερχόμαστε λοιπόν ζητώντας επιτακτικά τη χορήγηση τρίμηνης παράτασης στις προθεσμίες ενσωμάτωσης προδήλων σφαλμάτων και υποβολής αντιρρήσεων για τον αναρτημένο δασικό χάρτη της Π.Ε. Χανίων, επισημαίνοντας ότι σε αντίθετη περίπτωση θα δημιουργηθεί μεγάλο πρόβλημα με έντονες αντιδράσεις από τους ενδιαφερόμενους πολίτες και φορείς.

Πέραν των αντιδράσεων, ο αναμορφωμένος δασικός χάρτης θα είναι πλημμελής με πολλά και μεγάλα σφάλματα, με εγγυημένη αποτυχία σε ένα πολύ σημαντικό εγχείρημα, αποτέλεσμα το οποίο είμαι βέβαιος ότι ουδείς επιθυμεί.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook