Χανιά | Παράταση αδειών οδήγησης και δελτίων ΚΤΕΟ λόγω κορονοϊού

χανιά-παράταση-αδειών-οδήγησης-και-δε-479550

Στο πλαίσιο των έκτακτων μέτρων για την αποφυγή της διασποράς και εξάπλωσης του κορονοϊού στην χώρα, η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, όπως ανακοίνωσε την Τρίτη, έδωσε μεταξύ άλλων παράταση της ισχύς των Δελτίων Τεχνικών Ελέγχων που εκδίδονται από ΚΤΕΟ αλλά και των αδειών οδήγησης και Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας

Αναλυτικά οι σχετικές ανακοινώσεις

Η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, κατόπιν των έκτακτων μέτρων για την αποφυγή της διασποράς και εξάπλωσης του κορονοϊού στη Χώρα μας και βάσει της Α.Π. 18719/1310/16-3-2020 Απόφασης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, ενημερώνει τους κατόχους οχημάτων για τα εξής:

1) Παρατείνεται η ισχύς των Δελτίων Τεχνικών Ελέγχων (Δ.Τ.Ε) όλων των αυτοκινήτων οχημάτων έως και την Πέμπτη 30η Απριλίου του 2020. Ομοίως, αναστέλλεται η υποχρέωση διενέργειας επανελέγχων όλων των αυτοκινήτων οχημάτων, από Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 έως και Πέμπτη 30-4-2020.

2) Από την παραπάνω ρύθμιση εξαιρούνται τα φορτηγά και τα λεωφορεία αυτοκίνητα οχήματα που εκτελούν διεθνείς μεταφορές, ο τεχνικός έλεγχος των οποίων θα εξακολουθεί να διενεργείται σύμφωνα με τις ισχύουσες διατάξεις.

3) Τα Δημόσια και Ιδιωτικά Κέντρα Τεχνικού Ελέγχου Οχημάτων (Κ.Τ.Ε.Ο) υποχρεούνται να λάβουν όλα τα απαραίτητα μέτρα για την αποφυγή συνωστισμού και συνάθροισης κοινού, από Τρίτη 17 Μαρτίου 2020 έως και Πέμπτη 30-4-2020.

Η Διεύθυνση Μεταφορών και Επικοινωνιών της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων, κατόπιν των έκτακτων μέτρων για την αποφυγή της διασποράς και εξάπλωσης του κορωνοϊού στη Χώρα μας και βάσει της Α.Π. Α3/18539/2218/16-3-2020 Απόφασης του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών, ενημερώνει τους οδηγούς οχημάτων για τα εξής:

1. Παρατείνεται αυτοδικαίως έως και την 30ή Απριλίου 2020 η ισχύς των αδειών οδήγησης και των Πιστοποιητικών Επαγγελματικής Ικανότητας (Π.Ε.Ι.) ̟που λήγουν έως την 30ή Απριλίου 2020. Η ως άνω ̟παράταση χορηγείται για οδήγηση αποκλειστικά και μόνο εντός της ελληνικής επικράτειας.

2. Έως και την 30ή Απριλίου 2020, δεν επιτρέπεται στους πολίτες να προσέρχονται στις Υπηρεσίες Μεταφορών & Επικοινωνιών καθώς και στα (Κ.Ε.Π.) της χώρας για την υποβολή αίτησης ανανέωσης άδειας οδήγησης ή Π.Ε.Ι..

Από την ανωτέρω απαγόρευση εξαιρούνται οι ενδιαφερόμενοι για υποβολή αίτησης ανανέωσης άδειας οδήγησης ή Π.Ε.Ι. φορτηγών ή λεωφορείων, οι οποίοι πρόκειται να ταξιδέψουν με το όχημά τους για επαγγελματικούς λόγους στο εξωτερικό.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook