Χανιά | Παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης από την ΕΛΜΕ

χανιά-παράσταση-διαμαρτυρίας-στην-δι-1038680

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων την Τετάρτη 12/8 στις 10πμ, θα πραγματοποιήσει η ΕΛΜΕ Χανίων όπως αποφασίστηκε στην συνεδρίαση του διοικητικού της συμβουλίου:

«Στη Συνεδρίαση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων στις 10/8/2020 :

Συζητήθηκε το έγγραφο του ΥΠΑΙΘ για ολοκλήρωση τοποθετήσεων έως 14/8.

Η θέση του ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων, όπως ομόφωνα εκφράστηκε, είναι ότι η εγκύκλιος είναι απαράδεκτη, δεν έχει ουσιαστικά κανένα λειτουργικό χαρακτήρα προς όφελος  της εύρυθμης λειτουργία των σχολικών μονάδων. Έχει καθαρά επικοινωνιακό χαρακτήρα, αποπροσανατολίζει την κοινή γνώμη και την εκπαιδευτική κοινότητα, αφού τα πραγματικά κενά θα είναι γνωστά όταν οριστικοποιηθούν οι εγγραφές των μαθητών, κατατεθούν οι αιτήσεις των μακροχρόνιων αδειών και συνεδριάσουν οι σύλλογοι των διδασκόντων.

Αποφασίστηκε κατά πλειοψηφία η έκδοση σχετικής ανακοίνωσης και ομόφωνα παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΔΕ Χανίων την Τετάρτη 12/8 στις 10πμ. Καλούμε όλους τους συναδέλφους σε συμμετοχή ώστε να ακυρώσουμε στην πράξη πιθανές διαδικασίες του ΠΥΣΔΕ. Καλούνται οι συνάδελφοι που θα συμμετέχουν να τηρήσουν όλα τα μέτρα ατομικής προστασίας.

Συζητήθηκε το θέμα των μόνιμων διορισμών και των προβλημάτων που δημιουργήθηκαν με τις ακυρώσεις αιτήσεων λόγω διαφόρων τεχνικών προβλημάτων (παράβολα κλπ).

Το γεγονός ότι μετά από πάρα πολλά χρόνια έγιναν, έστω και ελάχιστοι σύμφωνα με τις πάγιες λειτουργικές ανάγκες των σχολείων, μόνιμοι διορισμοί, κρίνεται ως θετικό αποτέλεσμα των συστηματικών και πάγιων διεκδικήσεων του συνδικάτου. Όμως, χιλιάδες οικογένειες συναδέλφων έρχονται αντιμέτωπες με την ανεργία λόγω ενός ηλεκτρονικού-τεχνικού λάθους. Τεχνικές δυσλειτουργίες, ασάφειες και απουσία ασφαλιστικών δικλείδων στο σύστημα υποβολής αιτήσεων του ΑΣΕΠ στερούν το δικαίωμα όχι μόνο διορισμού αλλά και εργασίας ως αναπληρωτές σε χιλιάδες συναδέλφους. Η εφαρμογή του προσοντολογίου έρχεται να οξύνει ακόμη περισσότερο τα προβλήματα που δημιούργησε η παραπάνω κατάσταση. Στα πλαίσια αυτά, αποφασίστηκαν ομόφωνα:

α) η οργάνωση σύσκεψης την Τετάρτη στις 11:00 στον προαύλιο χώρο της ΔΔΕ Χανίων (αμέσως μετά την παράσταση διαμαρτυρίας στο ΠΥΣΔΕ) με τους συναδέλφους που απορρίφθηκαν οι αιτήσεις τους για να διερευνηθεί τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος

β) η οργάνωση εκδήλωσης καλωσορίσματος για τους νεοδιορισθέντες συναδέλφους (θα ακολουθήσει νεότερη ανακοίνωση)

Συζητήθηκε το θέμα ορισμού εκπροσώπου της ΕΛΜΕ Χανίων στη δημοτική επιτροπή Παιδείας του Δήμου Κισσάμου.

Έγιναν συγκεκριμένες προτάσεις και αναμένεται τις επόμενες μέρες να οριστικοποιηθεί ο εκπρόσωπος του σωματείου. .

Ορίστηκε ως ημερομηνία Γ.Σ. της ΕΛΜΕ Χανίων Τετάρτη 2/9/2020 19:00 στο 1ο Γυμνάσιο Χανίων

Συζητήθηκαν οι αλλαγές στο πλαίσιο της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης

Το ΔΣ της ΕΛΜΕ Χανίων δηλώνει τη συμπαράσταση και τη στήριξη του  στο δίκαιο αγώνα των εκπαιδευτικών της ΟΙΕΛΕ ενάντια στο νομοσχέδιο που κατατέθηκε στη Βουλή με τίτλο «Εκσυγχρονισμός της Ιδιωτικής Εκπαίδευσης». Η Κυβέρνηση με το νομοσχέδιο αυτό προχωρά ένα ακόμα βήμα στην εμβάθυνση της ιδιωτικοποίησης της εκπαίδευσης και της μετατροπής της Παιδείας από κοινωνικό αγαθό σε εμπορικό προϊόν και υπηρεσία, με περαιτέρω απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων και δικαιωμάτων των εκπαιδευτικών που εργάζονται στην ιδιωτική εκπαίδευση (επισυνάπτεται η σχετική ανακοίνωση της ΟΛΜΕ).

(Φωτό αρχείου)

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook