Χανιά | Παράσταση διαμαρτυρίας στην Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης για το νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας

χανιά-παράσταση-διαμαρτυρίας-στην-δι-247611

Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας θα πραγματοποιηθεί στην Τετάρτη στις 9 το πρωί στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, από μέλη του Δ.Σ της Ένωσης Γονέων Χανίων καθώς και από τους συλλόγους γονέων του 2ου  και του 4ου  Λυκείου Χανίων  ,του Μουσικού σχολείου Χανίων και του 15ου δημοτικού σχολείου.

Αντικείμενο της κινητοποίησης όπως σημειώνεται σε σχετική ανακοίνωση «το νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας που διαμορφώνει ένα σχολείο ακόμα πιο εξοντωτικό και εχθρικό προς τις ανάγκες μαθητών- εκπαιδευτικών- γονιών.»

Η ανακοίνωση:

Συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας την Τετάρτη  29/4/2020 στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης και ώρα 9:00 π.μ.

Εν μέσω πανδημίας, με κλειστά τα σχολεία και σε συνθήκες που αντικειμενικά περιορίζουν τη δυνατότητα συλλογικών διαδικασιών από την πλευρά των Συλλόγων Γονέων και των Ενώσεων, το Υπουργείο Παιδείας έδωσε στη διαβούλευση το πολυνομοσχέδιο για την Παιδεία, με σκοπό να ψηφιστεί άμεσα. Το νομοσχέδιο του Υπ. Παιδείας διαμορφώνει ένα σχολείο ακόμα πιο εξοντωτικό και εχθρικό προς τις ανάγκες μαθητών- εκπαιδευτικών- γονιών.

Προωθείται η αύξηση του αριθμού μαθητών ανά τάξη σε Δημοτικό και Νηπιαγωγείο! Αντί να πάρουν άμεσα μέτρα για τη μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, για τη δημιουργία σύγχρονων και υγιεινών σχολικών τάξεων, προωθούν το στοίβαγμα μέχρι και 26 μαθητών σε αίθουσες κλουβιά και σε κοντέινερ. Ταυτόχρονα με τα νέα ελάχιστα όρια για δημοτικό και νηπιαγωγείο θα οδηγηθούμε σε συγχωνεύσεις και καταργήσεις τάξεων και συνεπακόλουθα σε υποχρεωτικές μετακινήσεις μαθητών σε άλλα σχολεία.

Το σχολείο μεταμορφώνεται σε  εξεταστικό κέντρο με την Τράπεζα Θεμάτων από την Α΄ Λυκείου για τα ΓΕΛ και τα ΕΠΑΛ. Αυξάνει τα γραπτώς εξεταζόμενα μαθήματα στο Λύκειο. Στην πράξη θα έχουμε μίνι πανελλαδικές για κάθε τάξη (με την Τράπεζα Θεμάτων) συν τις πανελλαδικές για την εισαγωγή στα ΑΕΙ. Το Λύκειο μετατρέπεται σε «εξεταστική αρένα», ο ανταγωνισμός θα γιγαντωθεί, τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας και εμείς οι γονείς θα πρέπει να ματώσουμε για να έχουν τύχη.

Η εισαγωγή «δεξιοτήτων» καθιστά το νέο σχολείο της Κυβέρνησης  ως κέντρο αποσπασματικής γνώσης και όχι ένα σχολείο που θα μορφώνει  πραγματικά τα παιδιά μας .

Είναι πρόκληση, η Κυβέρνηση και το Υπουργείο Παιδείας αντί να επιλύσουν τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από το κλείσιμο των σχολείων λόγω πανδημίας, να επιλέγουν αυτή την περίοδο να κάνουν ακόμα χειρότερη και άνιση την μόρφωση.

Όσο το αγαθό της ολοκληρωμένης μόρφωσης δεν εξασφαλίζεται δημόσια, δωρεάν, καθολικά για όλα τα παιδιά, εμείς οι γονείς θα είμαστε στην πρώτη γραμμή των αγώνων για τη μόρφωση που δικαιούνται τα παιδιά μας.

Στηρίζουμε την πρωτοβουλία- κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γονέων Κρήτης και καλούμε και άλλους συλλόγους γονέων καθώς και την ένωση γονέων Χανίων  να απαιτήσουμε την απόσυρση αντιεκπαιδευτικού νομοσχεδίου της Κυβέρνησης.

Προχωράμε σε συμβολική παράσταση διαμαρτυρίας σε συμβολική παράσταση Διαμαρτυρίας αντιπροσωπείας τηρώντας τα μέτρα προστασίας της Δημόσιας Υγείας την Τετάρτη 29/4 στις 9:00 π.μ τηρώντας, ώστε να καταθέσουμε στις διευθύνσεις Α΄θμιας και Β΄θμιας εκπαίδευσης Ν.Χανίων τα δίκαια αιτήματά μας.

Οι σύλλογοι γονέων του 2ου  και του 4ου  Λυκείου Χανίων  ,του Μουσικού σχολείου Χανίων , του 15ου  δημοτικού σχολείου Χανίων    καθώς επίσης και τα μέλη του Δ.Σ της Ένωσης γονέων Χανίων,  Ζωης Σταύρος, Πατσουρακη Ηλέκτρα, Παπαδακης Μανώλης, Ρηγανακος Φώτης»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook