Χανιά | Παράσταση διαμαρτυρίας για τα προβλήματα των Πολιτικών Μηχανικών

χανιά-παράσταση-διαμαρτυρίας-για-τα-π-994535

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε το πρωί έξω από το Τεχνικό Επιμελητήριο Τμήμα Δυτικής Κρήτης, επί της οδού Νεάρχου, με πρωτοβουλία της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Μηχανικών, προκειμένου να αναδείξουν προβλήματα του κλάδου που προκύπτουν έπειτα από εμπλοκή σε ιδιοκτησιακά προβλήματα μεταξύ ιδιοκτητών.

Όπως είπαν τόσο ο κ. Μιλτιάδης Κλωνιζάκης, όσο και ο κ. Χαράλαμπος Λουτσέτης, μέλη της παράταξης, το πρόβλημα προκύπτει έπειτα από την ενασχόληση των μηχανικών με ρυθμίσεις-τακτοποίησης αυθαιρέτων.

Όπως επισημάνθηκε σε αρκετές περίπτωσης οι μηχανικοί « βρισκόμαστε ανάμεσα σε αντιδικίες μεταξύ ιδιοκτητών, οι οποίοι αλληλοκατηγορούνται για το ποίος είναι πιο νόμιμος-αυθαίρετος από τον άλλο» με αποτέλεσμα να εμπλέκονται σε δικαστικές διαμάχες που σε κάποιες περιπτώσεις τους κοστίζουν σε χρόνο και χρήμα, αλλά ελλοχεύουν και τον κίνδυνο της επαγγελματικής απαξίωσης.

Τα παραπάνω όπως τονίζεται, είναι αποτέλεσμα της λογικής του «λιγότερου κράτους», της ιδιωτικοποίησης υπηρεσιών του, αφού οι ιδιώτες μηχανικοί συνεχώς φορτώνονται την έκδοση πράξεων τις οποίες παλαιότερα την έκδοσή τους είχε στην ευθύνη της η δημόσια διοίκηση.

Τέλος από τους κ.κ Κλωνιζάκη και Λουτσέτη μπήκε και το θέμα της υποστελέχωσης των υπηρεσιών που όχι μόνο αδυνατούν να ανταπεξέλθουν στις αρμοδιότητες που τους έχουν απομείνει, αλλά αδυνατούν να ανταποκριθούν και με ταχύτητα και επάρκεια έστω σε αυτόν τον –δειγματοληπτικό- έλεγχο των πράξεων που εκδίδουν οι ιδιώτες μηχανικοί.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook