Χανιά | Παράσταση διαμαρτυρίας διανομέων e-food έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο – Σε σύσκεψη καλούν τα πρωτοβάθμια σωματεία του νομού

χανιά-παράσταση-διαμαρτυρίας-διανομ-1518379

Παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκε από το σωματείο διανομέων της e-food  την Παρασκευή 2/9/22 18:00 έξω από αστυνομικό Μέγαρο Χανίων, την ώρα που ο πρόεδρος του σωματείου έδινε την κατάθεση στην αστυνομική διεύθυνση Χανίων, λόγω της μήνυσης από τοπική αλυσίδα εστίασης για συνδικαλιστικό λόγο.

Με σύνθημα η τρομοκρατία δεν θα περάσει, των εργατών η πάλη θα την σπάσει, ζητήσαμε να παρθεί πίσω η μήνυση καθώς και η απόλυση του προέδρου του επιχειρησιακού σωματείου της e-food από την ηλεκτρονική πλατφόρμα wolt κυρίως λόγο της συνδικαλιστικής του ιδιότητας.

Την στήριξη τους με την παρουσία τους και ψήφισμα έδωσαν τα εξής σωματεία: ΕΛΜΕ Χανίων, ΣΕΠΕ Χανίων, Σωματείο Επισιτισμού́ Ν. Χανιών, Σωματείο Τροφίμων και Ποτών Ν. Χανιών, Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική́ Εκπαίδευση Ν. Χανιών, Ένωση Οικοδομών και Συναφών Επαγγελμάτων Ν. Χανιών Σωματείο εργαζόμενων e-food Ν. Χανίων, Σωματείο συνταξιούχων ΙΚΑ, Σωματείο εργαζόμενων στον αγροτικό συνεταιρισμό Ν. Χανίων καθώς επίσης και εκλεγμένοι του σωματείου μισθωτών τεχνικών Χανίων και εκλεγμένοι συνδικαλιστές του φοιτητικού κινήματος.

Ακολούθησε περιοδεία σε επισιτιστικά καταστήματα στην περιοχή των δικαστηρίων όπου δώσαμε σε συναδέλφους μας την ανακοίνωση του σωματείου μας.

Σε αυτές τις συνθήκες που οξύνεται η επίθεση στο εισόδημα, στους όρους δουλειάς μας, στις συνδικαλιστικές και δημοκρατικές ελευθέριες το σωματείο μας παίρνει την πρωτοβουλία να καλέσει την Τετάρτη 7/9/22 στο Εργατικό Κέντρο Χανίων και ώρα 20:30 σύσκεψη όλων των πρωτοβάθμιων σωματείων του νομού, τους αγροτικούς συλλόγους ,τους φορείς των ΕΒΕ, τους φοιτητικούς συλλόγους καθώς και τους φορείς του γονεϊκού κινήματος.

Όλων όσων δεν ανέχονται να βλέπουν την ζωή τους να στριμώχνεται ανάμεσα στην ακρίβεια την κρίση τον φόβο του πολέμου την τρομοκρατία στου χώρους δουλειάς. Να οργανώσουμε την πάλη μας για αυξήσεις στους μισθούς , για είδη πρώτης ανάγκης και ρεύμα καύσιμα πιο φτηνά για τον λαό.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook