Χανιά | Παράσταση διαμαρτυρίας από γονείς και μαθητές του ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου

χανιά-παράσταση-διαμαρτυρίας-από-γον-962842

Παράσταση διαμαρτυρίας, από μαθητές και γονείς του ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου, έπειτα από το θέμα που έχει προκύψει με την μεταφορά των παιδιών από και προς το σχολείο, πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι στην Διεύθυνση της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

Υπενθυμίζεται ότι η μέχρι και πρότινος δωρεάν μετακίνηση για τους μαθητές που κατοικούν σε απόσταση τεσσάρων χλμ από το σχολείο δεν υφίσταται, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση της μαθητική κοινότητας.

Όπως είπε ο κ. Νίκος Καλιτσάκης, πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του ΕΠΑΛ, το συγκεκριμένο σχολείο αντιμετωπίζει σοβαρό πρόβλημα σε ότι αφορά την μεταφορά των μαθητών καθώς οι περισσότεροι εξ αυτών χρησιμοποιούν την αστική ή υπεραστική συγκοινωνία.

Από την πλευρά του ο κ. Σταύρος Ζώης μέλος του Δ.Σ της Ένωσης Γονέων του δήμου Χανίων, τόνισε ότι οι μεταφορές των μαθητών θα πρέπει να είναι δωρεάν και δημόσιες, όχι μόνο στην πρωινή άφιξη και στην αναχώρηση αλλά και κατά την διάρκεια της ενισχυτικής διδασκαλίας, αλλά και οι σχολικές εκδρομές όταν αυτές εντάσσονται μέσα στην σχολική διαδικασία.

Ο προϊστάμενος της Διεύθυνσης της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Στέλιος Ζερβάκης τόνισε πως ως υπηρεσία οφείλουμε να τηρούμε τα προβλεπόμενα.

Μάλιστα με χθεσινή της ανακοίνωση η διεύθυνση επισημαίνει μεταξύ άλλων ότι «για το ΕΠΑΛ Ελευθερίου Βενιζέλου υπάρχουν ήδη εγκρίσεις δωρεάν μετακίνησης μαθητών οι οποίοι φοιτούν στα τμήματα ένταξης του σχολείου και είναι εκτός χωροταξικής κατανομής. Οι μαθητές της Α’ τάξης των ΕΠΑ.Λ δικαιούνται μεταφοράς για το πλησιέστερο στον τόπο κατοικίας τους ΕΠΑ.Λ, ενώ οι μαθητές της Β’ και της Γ’ τάξης των ΕΠΑ.Λ δικαιούνται μεταφοράς για το πλησιέστερο στον τόπο κατοικίας τους ΕΠΑ.Λ που διαθέτει τον τομέα ή την ειδικότητα της επιλογής τους».»

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook