Χανιά | Παράσταση διαμαρτυρίας από επιχειρηματίες στη ΔΕΗ – Συσσωρεύονται τα χρέη με μηδενικό εισόδημα | Photos + Videos

χανιά-παράσταση-διαμαρτυρίας-από-επι-1199952

Παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της ΔΕΗ πραγματοποίησε το μεσημέρι της Τετάρτης ο Σύλλογος Εστίασης Χανίων, μαζί με μέλη της Αγωνιστικής Συνεργασίας Εμπόρων, διαμαρτυρόμενοι για την δύσκολη κατάσταση που έχουν περιέλθει ελέω lockdown.

Έτσι, κατά τη σημερινή κινητοποίηση ζητήθηκε να μην κόψει η ΔΕΗ το ρεύμα σε κανένα κατάστημα που παραμένει αναγκαστικά κλειστό εδώ και μήνες, ευνοϊκές ρυθμίσεις για χρεή και λοιπές διευκολύνσεις προς επιχειρηματίες που χωρίς να είναι επιλογή τους δεν λειτουργούν τα καταστήματά τους.

Αναλυτικά:

«Βρισκόμαστε ένα χρόνο μετά την εκδήλωση της πανδημίας. Μετά από δύο σκληρά lockdown και στο ενδιάμεσο δουλειά με δραματικά μειωμένη λειτουργικότητα και ωράριο. Καμία απολύτως αλλαγή τουλάχιστον προς το καλύτερο δεν έχουμε δει στην καθημερινότητά μας. Ούτε στον υγειονομικό τομέα ούτε στον οικονομικό.

Έχουμε δεχθεί όλα τα μέτρα τα οποία μας έχουν κρατήσει κλειστούς επί της έξι μήνες “γεμάτους”, και ένα χρόνο μετά βρισκόμαστε με πολλαπλάσια κρούσματα και το σύστημα υγείας στη μέγγενη. Ασφυκτικά γεμάτα τα νοσοκομεία, έλλειψη γιατρών και ΜΕΘ, καμία επίταξη σε κλινικές ιδιωτικής υγείας για βοήθεια και αποσυμφόρηση και καμία επίσπευση στις διαδικασίες εμβολιασμού.

Πλέον η πλειοψηφία των συναδέλφων βρίσκεται αντιμέτωπη με λουκέτα, τραγική οικονομική κατάσταση και πλήρη επαγγελματική ανασφάλεια.

Έχουμε μείνει πάλι με τα ευχολόγια για την τουριστική σεζόν και με τις ανακρίβειες σχετικά με την οικονομική μας ενίσχυση. Στο κυνήγι των επιστρεπτέων προκαταβολών και των αλγορίθμων, στην αναμονή για την κάλυψη παγίων αναγκών και στη συνεχή αντιμετώπισή μας ως αριθμούς και όχι ως ανθρώπους οικογενειάρχες με έξοδα νοικοκυριού.

Στον αντίποδα και χωρίς κανένα δισταγμό οι εταιρείες ενέργειας μαζί με τη ΔΕΗ ενοχλούν και απειλούν καθημερινά συναδέλφους με διακοπές ρεύματος σε καταστήματα τα οποία είναι κλειστά!

Οι ελάχιστοι συνάδελφοι δουλεύουν με τη μορφή take away προσπαθώντας να συντηρηθούν και να σώσουν ό,τι μπορούν μέσα σε όλα, έχουν και τον συνεχή φόβο του ελέγχου και πρόστιμου για λόγους για τους οποίους δεν είναι υπεύθυνοι οι ίδιοι (π.χ. συνωστισμός σε χώρους εκτός ευθύνης του επαγγελματία).

Ζητάμε να ενισχυθεί τώρα το δημόσιο σύστημα υγείας με έμψυχο και υλικοτεχνικό δυναμικό. Να αυξηθούν και να πραγματοποιηθούν άμεσα οι εμβολιασμοί.

Αντί να δούμε πάλι ενίσχυση εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ σε ξενοδόχους, κανάλια και αγορές στρατιωτικού εξοπλισμού και περιπολικών, ζητάμε άμεση μηνιαία οικονομική ενίσχυση και επιδότηση με κεφάλαιο επανεκκίνησης γιατί η ζημιά που έχει γίνει ένα χρόνο τώρα δεν θα λήξει απλά με το άνοιγμα της εστίασης. Απαιτούμε άμεση προστασία απέναντι στις τράπεζες καθώς και εισπρακτικούς μηχανισμούς του κράτους.

Το τριτοβάθμιο συνδικαλιστικό μας όργανο, η ΓΣΒΕΕ καθώς και η πανελλήνια ομοσπονδία μας η ΠΟΕΣΕ, πιστοί στην απουσία και άρνηση των διεκδικήσεων, αυτή τη φορά προβάλει τη δύσκολη υγειονομική κατάσταση ως επιχείρημα ώστε να μην κάνει τίποτα. Δεν μας προκαλεί εντύπωση και δεν θα κάτσουμε να τους περιμένουμε.»

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Παράσταση διαμαρτυρίας από επιχειρηματίες στη ΔΕΗ – Συσσωρεύονται τα χρέη με μηδενικό εισόδημα | Photos + Videos

  1. Πού είναι ο εισαγγελέας να κάνει ένταλμα σύλληψη στο ριζο και στο βουρλακη φτάνει ποια με τους μπαχαλακιδες της αριστεράς κάθε μέρα το ίδιο παραμύθι

  2. Τίποτα δεν αποκτιέται χωρίς …αγώνες και θυσίες….Και από τον Σύλλογο Εστίασης Χανίων μόνο μια νωχελικότητα…και πλήρη απραξία είδαμε κοντά ένα χρόνο που τους έχουν στο περίμενε….! Άντε και με ένα μικρό «διάλειμμα»τριών μηνών για να εξυπηρετήσουμε και τα βαλκανομπατηροτουριστάκια ..που έστειλε ο Κούλης και η «παρέα» του…!

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook