Χανιά | Παραμύθια στο ταψί: Μία παιδική παράσταση… ζυμωμένη με μεράκι στον Βάμο

χανιά-παραμύθια-στο-ταψί-μία-παιδική-910995

Έπειτα από πρόσκληση του Πολιτιστικού Σύλλογος Βάμου «Ο Πρίνος» το «Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο» παρουσιάζει τη Δευτέρα 26 Αυγούστουστις 8:30μμ  στο Πλατανάκι στον Βάμο Αποκορώνου την παράσταση για παιδιά «Παραμύθια στο ταψί» με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.

«Ένα ποτήρι ζάχαρη κι ένα ποτήρι λάδι.

Κανέλα μία κουταλιά, χυμό από πορτοκάλι.

Μαζί τ’ ανακατεύουμε κι αλεύρι όσο πάρει…»

Η μαγική συνταγή για κουλουράκια της θείας Μαργαρίτας γίνεται το όχημα για να ταξιδέψουν μικροί και μεγάλοι στα μονοπάτια της απλότητας και της σοφίας των λαϊκών παραμυθιών και να γνωρίσουν μια σουσουράδα που έχασε την ουρά της, μια μυρμήγκω σε ηλικία γάμου κι έναν πανέξυπνο ποντικό.

Η θεία Μαργαρίτα είναι η θεία που όλοι θα θέλαμε να έχουμε. Γλυκιά και χαμογελαστή, πάντα χαρούμενη και πρόθυμη να προσφέρει χρόνο, αγάπη και ζεστασιά, να μας πει παραμύθια και να μας φτιάξει σπιτικά κουλουράκια.

Τη θεία Μαργαρίτα συνοδεύει ο Ρένος. Ένας πλανόδιος μουσικός που τραγουδά παρέα με το λαούτο του και τα μικρά μουσικά όργανα που κρύβει στο σακάκι του. Μαζί ταξιδεύουν όπου υπάρχουν παιδιά που θέλουν να ακούσουν παραμύθια και να γευτούν φρέσκα και τραγανά κουλουράκια.

Κουλουράκια απ’ όπου ξεπηδούν ιστορίες και τραγούδια για το αλεύρι και τη ζάχαρη, το λάδι, την κανέλα και τα πορτοκάλια. Κουλουράκια που ζυμώνει, πλάθει και ψήνει επί σκηνής η θεία Μαργαρίτα για τα αγαπημένα της παιδιά.

Ψέματα κι αλήθεια, του ταψιού τα παραμύθια!

Η παράσταση είναι αναρτημένη στην ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων edu-gate.minedu.gov.gr και πρόκειται να παρουσιαστεί σε δημόσια και ιδιωτικά σχολεία κατά το προσεχές σχολικό έτος μετά από πρόσκληση.

Σύλληψη – Σκηνοθεσία: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη

Στίχοι και πρωτότυπη μουσική: Αλέξανδρος Ιερωνυμίδης

Σκηνικά-Κοστούμια: Έμμα Μολλέ

Επιμέλεια κίνησης: Μυρτώ Παπαδοπούλου

Ερμηνεία: Βαλεντίνα Παπαδημητράκη

Λαούτο, τραγούδι: Αλέξανδρος Ιερωνυμίδης

Το «Θέατρο του παπουτσιού πάνω στο δέντρο» μετρά 18 χρόνια παρουσίας στο χώρο του θεάτρου για παιδιά.

Έχει ανεβάσει λαϊκά παραμύθια, αλλά και σύγχρονα θεατρικά κείμενα εμπνευσμένα από την ελληνική μυθολογία και τη λαϊκή παράδοση. Οι παραστάσεις του διακρίνονται για την αισθητική και το σεβασμό στον ανήλικο θεατή, συνδυάζοντας αρμονικά το θέατρο με ζωντανή μουσική και διαδραστικά στοιχεία.

Έχει φιλοξενηθεί στα θέατρα Φούρνος, Θέατρο του Ν. Κόσμου, Επί Κολωνώ, Το τρένο στο Ρουφ, Θέατρο ΠΚ  και Θέατρο Κάτω απ’ τη Γέφυρα στην Αθήνα.

Παράλληλα, περιοδεύει σε Νηπιαγωγεία, Δημοτικά Σχολεία, Μουσεία, Βιβλιοθήκες και Δήμους σε όλη την Ελλάδα και την Κύπρο.

Τα θεατρικά του έργα κυκλοφορούν σε βιβλία-cd από τις εκδόσεις Κέδρος.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook