Χανιά | Παραμονές Δεκέμβρη… με ελλείψεις και κενά σε καθηγητές στο 2ο ΕΠΑΛ

χανιά-παραμονές-δεκέμβρη-με-ελλείψε-775437

Τις μεγάλες ελλείψεις σε εκπαιδευτικούς που έχουν ως αποτέλεσμα την παρακώλυση της ομαλής λειτουργίας των μαθημάτων και του σχολείου καταγγέλλουν μαθητές, γονείς και κηδεμόνες του 2ου ΕΠΑΛ Χανίων, διαμαρτυρία που εξέφρασαν και στον Δ/ντη Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων.

Στην ανακοίνωσή τους αναφέρουν μεταξύ άλλων:

«Οδεύουμε προς το τέλος του πρώτου τετραμήνου της φετινής σχολικής χρονιάς και λίγο πριν τα Χριστούγεννα υπάρχουν ακόμα κενά εκπαιδευτικών σε σχολεία των Χανίων  που λειτουργούν με ελλείψεις  κυρίως σε εκπαιδευτικούς ειδικοτήτων.

Την Τετάρτη 28 Νοεμβρίου πραγματοποιήθηκε  συνάντηση του Διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων, κ. Ζερβάκη, με μαθητές και κηδεμόνες του 2ου ΕΠΑ.Λ. Χανίων , προκειμένου να ενημερωθεί για τις  σοβαρές ελλείψεις διδακτικού προσωπικού στο σχολείο.

Η  έλλειψη εκπαιδευτικών έχει ως αποτέλεσμα  την παρακώληση της ομαλής λειτουργίας του σχολείου καθώς δεν  διδάσκονται πολλά μαθήματα ειδικοτήτων σε τμήματα της Β΄ τάξης,  και στον τομέα  Μηχανολογίας  και στον τομέα Υγείας – πρόνοιας όπου τα προβλήματα είναι εντονότερα.

Οι ελλείψεις  αυτές υπάρχουν από την αρχή του σχολικού έτους και συνεχίζουν ως τώρα, δίχως να διαφαίνεται λύση. Ως εκ τούτου μαθητές και κηδεμόνες διαμαρτύρονται έντονα εξαιτίας της δεδομένης κατάστασης και απαιτούν την άμεση επίλυση του προβλήματος».

Οι δραματικές ελλείψεις εντοπίζονται ωστόσο και σε άλλες σχολικές μονάδες ανά τον Νομό, παρεμποδίζοντας έτσι την κανονική ροή του μαθήματος μετά από 2,5 και πλέον μήνες έναρξης των μαθημάτων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook