Χανιά | Παραμένουν τα κενά στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση

χανιά-παραμένουν-τα-κενά-στην-πρωτοβά-1309264

Με σημαντικές ελλείψεις συνεχίζεται η σχολική χρονιά στα Χανιά. Κενές παραμένουν θέσεις εκπαιδευτικών τόσο στα νηπιαγωγεία όσο και στα δημοτικά σχολεία του νομού.

Η μεγαλύτερη απώλεια καταγράφεται στο πρόγραμμα της παράλληλης στήριξης, με τα κενά να ανέρχονται στα 60. Αυτό επιβεβαίωσε και η Προϊσταμένη της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων κ. Πόπη Ψαρουδάκη, μιλώντας στο Zarpa Radio 89,6 στους Άννα Παπακωνσταντίνου και Γιώργο Κολομπάκη: » Αυτή τη στιγμή, σήμερα μας ζητούνται να δώσουμε κενά, οπότε θα δώσουμε τα κενά των παράλληλων στηρίξεων. Από τη στιγμή που δίνουμε τα κενά, η διαδικασία κάλυψης εκτυλίσσεται πολύ γρήγορα. »

Κλειστά παραμένουν και ολοήμερα τμήματα, ωστόσο όπως τονίζει η κ. Ψαρουδάκη, αυτό δεν είναι ανησυχητικό γιατί τα ολοήμερα είναι μια δυναμική διαδικασία. Δεν είναι υποχρεωτική η φοίτηση. Κάποιοι γονείς τα δηλώνουν στην αρχή, όπως οι εργαζόμενοι στον τουρισμό, αλλά στη συνέχεια, όταν τελειώνει η σεζόν και δεν εργάζονται, δεν ενδιαφέρονται να στείλουν τα παιδιά τους ολοήμερο. Φυσικά, όταν περάσουν 15 μέρες που ένα παιδί δεν προέρχεται στο ολοήμερο, διαγράφεται από το τμήμα.»

Την ίδια ώρα, τα κενά στα νηπιαγωγεία είναι 5 και τα πέντε αφορούν απογευματινά τμήματα.

Στο μεταξύ, η κ. Ψαρουδάκη επεσήμανε πως κενά προκύπτουν στην πορεία της σχολικής χρονιάς, είτε για λόγους υγείας είτε τις περισσότερες φορές λόγω εγκυμοσύνης στις γυναίκες εκπαιδευτικούς.

Η κ. Ψαρουδάκη τόνισε πως η κατάσταση με τις ελλείψεις στα σχολεία των Χανίων είναι καλύτερη σε σχέση με πέρυσι. » Δεν υπάρχουν λόγοι ανησυχίας και πανικού για ένα ξέφρενο όπως θα μπορούσε να πει κανείς, ανεξέλεγκτων κενών. Αυτή τη στιγμή έχουμε μηδέν κενά στους δασκάλους της γενικής αγωγής και καθ’ όλη τη διάρκεια της χρονιάς έχουμε επιστροφές εκπαιδευτικών που καλύπτουν ανθρώπους που λείπουν τώρα. Από τους 239 νεοδιόριστους που πήραμε, οι 80 περίπου βρέθηκαν κατευθείαν σε άδεια.»

Την ίδια στιγμή, στα Χανιά λειτουργεί και ένα υπεράριθμο τμήμα, με 26 παιδιά. Όπως δήλωσε η κ. Ψαρουδάκη αναμένεται σύντομα η κάλυψη της θέσης της εκπαιδευτικού.

Όσον αφορά τις συγχωνεύσεις τμημάτων σε σχολεία του νομού, η κ. Ψαρουδάκη δήλωσε πως μέχρι στιγμής δεν υπάρχει κάποια αρνητική εξέλιξη.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook