Χανιά | Παραμένουν στις εστίες του Πολυτεχνείου Κρήτης τελικά οι εστιακοί φοιτητές

χανιά-παραμένουν-στις-εστίες-του-πολυ-953003

Παραμένουν στις εστίες του Πολυτεχνείου Κρήτης τελικά οι εστιακοί φοιτητές.

Όπως αναφέρουν σε σχετική τους ανακοίνωση, «απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο των εστιών, που δέχτηκε την κατακραυγή του συνόλου των εστιακών της χώρας, έμεινε στα χαρτιά στις εστίες του Πολυτεχνείου Κρήτης.»

Η ανακοίνωση του Συλλόγου Εστίας Πολυτεχνείου Κρήτης:

«Οι εστιακοί με τον αγώνα τους συνεχίζουν να παραμένουν στις εστίες

Ο αγώνας και η κοινή οργάνωση και δράση των εστιακών-ακόμα και σε αυτές τις συνθήκες-έφερε αποτελέσματα! Η απαράδεκτη απόφαση της κυβέρνησης για κλείσιμο των εστιών, που δέχτηκε την κατακραυγή του συνόλου των εστιακών της χώρας, έμεινε στα χαρτιά στις εστίες του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Φάνηκε ακόμα μία φορά πως έχουμε την δύναμη στα χέρια μας να ακυρώνουμε στην πράξη αποφάσεις και σχεδιασμούς που βάζουν νέα εμπόδια στη ζωή μας. Κι αυτό γιατί καταφέραμε:

  • Να μείνουν ανοιχτές οι εστίες και να πάρουμε δέσμευση για καθαριότητα και αντισηπτικό εξοπλισμό
  • Να μείνει ανοιχτή η λέσχη σίτισης
  • Να καλυφθούν τα έξοδα μετακίνησης όλων των εστιακών που παρέμεναν στα Χανιά με όποιο μέσω προτιμούσαν για να φτάσουν στην πόλη τους

Δεν εφησυχαζόμαστε, συνεχίζουμε να παλεύουμε ώστε να παρθούν άμεσα όλα τα κατάλληλα μέτρα για τους φοιτητές που έμειναν στις εστίες λόγω δουλειάς, είτε έχουν οικογενειακό μέλος σε ευπαθή ομάδα, είτε είναι οι ίδιοι ευπαθείς, είτε δεν έχουν καλές οικογενειακές σχέσεις.

Τονίζουμε στην διοίκηση του ιδρύματος να πάρει καλά υπόψη της ότι την ευθύνη για την διαμονή τους δεν «την έχουν οι φοιτητές». Πρέπει τώρα να τηρηθούν όλες οι δεσμεύσεις από την ίδια και από το υπουργείο για:

  • Επαρκή καθαριότητα στα κτίρια. Καθαρισμός κτιρίων 2 φορές την ημέρα. Για το λόγο αυτό, απαιτούμε άμεση πρόσληψη προσωπικού με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα.
  • Άμεση και δωρεάν διάθεση όλων των απαραίτητων υλικών προφύλαξης (σαπούνια, αλκοολούχα αντισηπτικά κλπ) σε κάθε όροφο κάθε κτηρίου και ατομικά σε όλους τους οικότροφους για την προσωπική τους υγιεινή.
  • Να παραμείνει η σίτιση των φοιτητών με αποφυγή συνάθροισης (συσκευασμένο φαγητό).

Συνεχίζουμε τον αγώνα γύρω από αυτά τα ζητήματα. Να πάρουν δύναμη από την δύναμη μας για να συνεχίσουν τον αγώνα και οι υπόλοιποι σύλλογοι Οικότροφων πανελλαδικά. Αντίστοιχα οι σύλλογοι που παίρνουν πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα για την στήριξη του αγώνα των υγειονομικών, οι οποίοι κόντρα στις τεράστιες ελλείψεις δίνουν την μάχη στην πρώτη γραμμή!

 Να επιταχθούν όλες οι ιδιωτικές κλινικές με όλο τον εξοπλισμό και το προσωπικό τους, να γίνουν μαζικές προσλήψεις υγειονομικών, να ανοίξουν τώρα όλες οι ΜΕΘ.

 Πολλοί από εμάς δουλεύουν και έχουν νιώσει από την πρώτη στιγμή την ασυδοσία στους χώρους δουλειάς. Να μπει τώρα φρένο! Διεκδικούμε τα εργασιακά μας δικαιώματα και την απρόσκοπτη πρόσβαση στα επιδόματα.»

Zarpanews.gr

3 thoughts on “Χανιά | Παραμένουν στις εστίες του Πολυτεχνείου Κρήτης τελικά οι εστιακοί φοιτητές

  1. Διγαληηη…. Απο το πρωην σπιτι σου την εφαγες! Παρε λοιπόν αυτη την πολιτική ηττα, παρε και πισω αυτη την ηλιθια αποφαση (ξερεις μεταξυ μας ότι δε σε υποστηριξε κανεις) και ασε τα κοπελια στην ησυχια τους να παραμείνουν μεσα, παρα να αλωνιζουν την Ελλαδα.

  2. Τα συγχαρητήρια όλων μας στον Πρωθυπουργό της χώρας κ . Κυριάκο Μητσοτάκη για την άμεση και άριστη επέμβαση του .

  3. Επειδή τέτοιου είδους θέματα δεν λύνονται αμέσως χωρίς ανώτατη επέμβαση , τα συγχαρητήρια όλων μας στον Πρωθυπουργό της χώρας κ . Κυριάκο Μητσοτάκη για την άμεση και άριστη επέμβαση του .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook