Χανιά | Παραμένουν για 16η μέρα στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια οι αγρότες

Για 16η συνεχόμενη μέρα οι  αγρότες και κτηνοτρόφοι του Νομού δίνουν το παρών στο μπλόκο στα Μεγάλα Χωράφια.

Όπως αναφέρουν σε ανακοίνωσή τους:

Μαζικοποιούμε το κέντρο του δίκαιου αγώνα μας που είναι και ο μόνος τρόπος για να μπορέσουμε να διεκδικήσουμε αποτελεσματικά τα αιτήματα μας.

Οργανώνουμε τον αγώνα μας, μαζικοποιούμε τις αγωνιστικές μας κινητοποιήσεις ενάντια στην πολιτική που μας ξεκληρίζει!

Παίρνουμε δύναμη από το δίκαιο των αιτημάτων μας και από την μεγάλη στήριξη των φορέων του λαού που βρίσκονται στο πλευρό μας.

Σήμερα το απόγευμα οι βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφοι πραγματοποίησαν συμβολικό αποκλεισμό της εθνικής οδού.

Αντιπροσωπεία αγροτοκτηνοτρόφων ανεβαίνει στην Αθήνα από τα Χανιά με επικεφαλής τον πρόεδρο της ΕΟΑΣΝ Χανίων Μανούσο Σταυριανουδάκη ο οποίος θα συμμετάσχει στην αυριανή συνάντηση της Πανελλαδικής επιτροπής των Μπλόκων με κλιμάκιο υπουργών της κυβέρνησης.

Δηλώνουμε ότι έχουμε την υπομονή να περιμένουμε στα μπλόκα και να συνεχίσουμε με πολύμορφες κινητοποιήσεις το επόμενο διάστημα μέχρι να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα μας.

Καλούμε τους βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους του Νομού να συμμετέχουν μαζικά στο συλλαλητήριο που θα πραγματοποιηθεί στα Χανιά στις 25 Φεβρουαρίου στις 6μ.μ στην Πλατεία Δημοτικής Αγοράς μαζί με τα σωματεία των εργαζομένων που διαδηλώνουν απέναντι στο κύμα ακρίβειας, ενάντια στην τραγική κατάσταση που ακόμα επικρατεί στο σύστημα Υγείας 2 χρόνια μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στην χώρα μας.

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΕΝΩΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΦΩΝΗ ΜΑΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΡΟΤΕΣ ΟΛΗΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ!

ΔΕΝ ΠΑΕΙ ΑΛΛΟ!

ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ ΑΜΕΣΗ ΛΗΨΗ ΜΕΤΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΜΕΙΩΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ ΠΑΡΑΓΩΓΗΣ!

Διεκδικούμε:

  • Άμεση ενίσχυση των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων για την προμήθεια λιπασμάτων, ζωοτροφών, φυτοφαρμάκων και άλλων αναγκαίων αγροεφοδίων! Άμεση πραγματική μείωση του ηλεκτρικού ρεύματος.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότη και προσιτές τιμές των προϊόντων του στην λαϊκή κατανάλωση.
  • Άμεση αλλαγή του αντιδραστικού κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλα τα ζημιογόνα αίτια (καιρικά φαινόμενα και νόσους) και σε όλα τα στάδια της παραγωγής.
  • Κατάργηση της ΚΥΑ που συνεχίζει να πετσοκόβει ενισχύσεις! Ενισχύσεις με βάση την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, σε όσους πραγματικά παράγουν.
  • Άμεση λήψη μέτρων από την πανδημία, ιδιαίτερα την ενίσχυση της ΠΦΥ, με κάλυψη σε Κέντρα Υγείας και Αγροτικά Ιατρεία
  • Δημιουργία διαγνωστικών κέντρων σε όλους τους Δήμους του Νομού με δωρεάν επαναλαμβανόμενα τέστ στον πληθυσμό.
  • Όχι στο ξεκλήρισμα μας, με όχημα τους δασικούς χάρτες! Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μετρά από το κράτος, ώστε να μην επιβαρυνθούμε από διαδικασίες που το ίδιο το κράτος μας ανάγκασε να μπούμε και χωρίς δική μας ευθύνη. Να δοθεί παράταση στις ενστάσεις!
  • Με ευθύνη του κράτους να καλυφθούν τα έξοδα των βιοπαλαιστών αγροτών και κτηνοτρόφων για τις δηλώσεις του κτηματολογίου για την αγροτική γη.
  • Να σταματήσουν η ποινικοποίηση των αγώνων, της συνδικαλιστικής δράσης, ο αυταρχισμός και τα αγροτοδικεία εδώ και τώρα! Να σταματήσει η δίωξη των συναδέλφων μας από το Ρέθυμνο που σέρνονται σε δίκη!
ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Προηγούμενο άρθροΑυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί της κλήρωσης του ΛΟΤΤΟ
Επόμενο άρθροΣοκαριστικό βίντεο από σούπερ μάρκετ: Πελάτης κάνει ένεση με το… αίμα του σε τρόφιμα

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ