Χανιά | «Πάντρεψαν» γεύσεις γαλλικής και κρητικής κουζίνας – Έκπληκτοι οι κριτές του διαγωνισμού κρέπας | Photos+Video

χανιά-πάντρεψαν-γεύσεις-γαλλικής-κ-1447936

Φόρεσαν τις ποδιές τους, έβαλαν τα γάντια τους και με όλο το πάθος τους για την μαγειρική, όλη τη δημιουργικότητα και τη φαντασία τους, οι σπουδαστές από πέντε διαφορετικές σχολές κατάφεραν να αφήσουν έκπληκτη την κριτική επιτροπή στον τελικό γύρο του διαγωνισμού για την Αλμυρή και Γλυκιά Κρέπα με άρωμα… Κρήτης.

Κριτές του διαγωνισμού και εκλεκτοί καλεσμένοι ήταν μεταξύ άλλων ο pastry chef, Στέλιος Παρλιάρος και ο chef της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα Jean-Marie Hoffman, οι οποίοι μάλιστα δήλωσαν εντυπωσιασμένοι από τα πιάτα των παιδιών.

«Τα παιδιά είναι νέα, έχουν μεγάλη όρεξη και έχουμε προσέξει πως έχουν ένα πάθος και μια δημιουργικότητα, έχουν ψάξει το να δημιουργήσουν μία ελληνογαλλική κρέπα, να παντρέψουν την γαλλική κρέπα με κρητικά υλικά. Έχει μεγάλο ενδιαφέρον» είπε ο pastry chef, Στέλιος Παρλιάρος.

«Η προσπάθεια που κάναν τα παιδιά είναι καταπληκτική, δεν περίμενα τέτοιο αποτέλεσμα από τόσο νέα παιδιά και με ένα υλικό, το οποίο δεν είναι στην ελληνική παράδοση, ούτε στην κρητική, κατάφεραν να παντρέψουν την Κρήτη με την Γαλλία με πολύ ωραίο τρόπο» δήλωσε ο chef της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα Jean-Marie Hoffman.

Στο τραπέζι των κριτών, βρέθηκαν και ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης με τον Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, Νίκο Καλογερή.

«Είναι μία πολύ όμορφη και σημαντική πρωτοβουλία του ελληνογαλλικού συλλόγου που συνεχίζεται και φτάνει σήμερα σε έναν ακόμα διαγωνισμό κρέπας, κρητικής κρέπας.

Εκτός από τα αρώματα και την ευκαιρία που δίνει στους φοιτητές και σπουδαστές σχολών, καλλιεργεί όλη αυτή τη νέα γενιά των επαγγελματιών της εστίασης που μπαίνουν στη διαδικασία να  πειραματιστούν, να γνωρίσουν άλλες γεύσεις και να έρθουν σε επαφή με πολύ σημαντικούς σεφ» δήλωσε από τη μεριά του, ο δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Για την «βαριά βιομηχανία», αυτή του τουρισμού έκανε λόγο ο αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Νίκος Καλογερής.

«Είδαμε εξαιρετικά πιάτα. Οι σχολές, δημόσιες και ιδιωτικές δουλεύουν καλά. Θα χρειαστούν όμως παραπάνω στήριξη, ειδικά οι δημόσιες σχολές οι οποίες υστερούν σε ότι αφορά τα μέσα και τη στήριξη από την πολιτεία.

Ήδη βλέπουμε από φέτος το πρόβλημα, δεν υπάρχει εξειδικευμένο προσωπικό να στελεχώσει την τουριστική βιομηχανία. Είναι βαριά η βιομηχανία των Χανίων και της Κρήτης, και δυσκολεύεται να βρει προσωπικό για να κάνει τη δουλειά. Πρέπει να ρίξουμε το βάρος σε αυτού του είδους εκπαίδευσης».

«Είναι μία διοργάνωση της ελληνογαλλικής φιλίας, ελληνογαλλική γαστρονομία. Θέλαμε να αναδείξουμε τα κρητικά προϊόντα, μέσα σε μία γαλλική παρασκευή» επεσήμανε η διοργανώτρια της εκδήλωσης και πρόεδρος του ελληνογαλλικού συλλόγου, Στέλλα Κουτσοπάκη.

Αμέσως μετά το διαγωνισμό, ο Chef της Γαλλικής Πρεσβείας στην Αθήνα Jean-Marie Hoffman και ο Chef Pâtissier Στέλιος Παρλιάρος παρουσίασαν το νέο τους βιβλίο ΜΑΖΙ-ENSEMBLE.

Ένα βιβλίο ορόσημο της συνάντησης των δρόμων των δύο chef, ένα ταξίδι εμπειριών και ανταλλαγών, μέσα απ’ το ίδιο πάθος και ενθουσιασμό για την γαστρονομία, τον πολιτισμό και τον άνθρωπο, που περιλαμβάνει συνταγές μαγειρικής και ζαχαροπλαστικής, εμπνευσμένες από την ελληνική και τη γαλλική κουζίνα.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | «Πάντρεψαν» γεύσεις γαλλικής και κρητικής κουζίνας – Έκπληκτοι οι κριτές του διαγωνισμού κρέπας | Photos+Video

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook