Χανιά | Πάνω από 700 παιδιά πέρασαν από τις ιατρικές μονάδες πρόληψης του Χαμόγελου του Παιδιού – Μεγάλη ανάγκη και για θεραπείες | Photos+Video

χανιά-πάνω-από-700-παιδιά-πέρασαν-από-τις-1659768

Συνολικά 718 παιδιά σε δύο μόνο δήμους της περιφερειακής ενότητας Χανίων πέρασαν από τις κινητές μονάδες προληπτικής ιατρικής του Χαμόγελου του Παιδιού. Κάτι που δείχνει τη σημαντικότητα της δράσης αλλά και την έλλειψη πρόσβασης στην πρωτοβάθμια υγεία σε απομακρυσμένες περιοχές του Δήμου Κισσάμου και του Δήμου Πλατανιά.

Όπως επισημάνθηκε κατά τον απολογισμό του Οργανισμού στα Χανιά, το απόγευμα της Τρίτης, από την συντονίστρια του «Χαμόγελου του Παιδιού» στην Κρήτη, Χρυσή Μπομποδάκη, οδοντιατρικές, παιδιατρικές, ΩΡΛ, οφθλαμιατρικές εξετάσεις διενεργήθηκαν από εθελοντές γιατρούς και μάλιστα, από τον Δήμο Κισσάμου εξετάστηκαν όλα τα παιδιά που φοιτούν σε νηπιαγωγεία και δημοτικά σχολεία.

Πάρα πολλά ήταν τα παιδιά που επισκέφθηκαν για πρώτη φορά οδοντίατρο, κάτι που πιθανόν οφείλεται τόσο στο οικονομικό κομμάτι όσο και της απόστασης, καθώς πολλά παιδιά μένουν σε απομακρυσμένες περιοχές, όπως είπε η κοινωνική λειτουργός του Οργανισμού στα Χανιά, Μαρίνα Δάμη. «Σε αυτό το κομμάτι, μπορούμε να βοηθήσουμε εμείς (το Χαμόγελο του Παιδιού) με τους εθελοντές, ώστε να καλυφθούν αυτές οι ανάγκες» δήλωσε.

Στην πρόληψη και την θεραπεία αναφέρθηκε η περιφερειακή σύμβουλος Κρήτης, Σοφία Μαλανδράκη: «Δεν γίνεται η θεραπεία, αυτό είναι ένα ζητούμενο: Η θεραπεία θα έπρεπε να καλύπτει την πολιτεία, να γίνεται δωρεάν για τα παιδιά» είπε η ίδια και συνέχισε: «Σε αυτό το κομμάτι έρχεται η αυτοδιοίκηση και το Χαμόγελο του Παιδιού και καλύπτουν το κομμάτι της πρόληψης, το οποίο είναι ισχυρό (…) Θα προσπαθήσουμε να κινηθούν οι κινητές μονάδες ακόμα περισσότερο γιατί οι ανάγκες είναι πολλές και σαφείς».

Για τη συνεργασία του Χαμόγελου του Παιδιού με το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων μίλησε ο διοικητής του ιδρύματος, Γιώργος Μπέας: «στο νοσοκομείο έρχονται πάρα πολλές εισαγγελικές με μικρά παιδιά, από βρέφη έως και μεγαλύτερης ηλικίας, τα οποία φιλοξενούνται για ένα διάστημα, μέχρι να πάνε στην παιδιατρική κλινική και τότε ο Οργανισμός και τα στελέχη του είναι πάντα δίπλα μας» επεσήμανε μεταξύ άλλων.

Ο δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Μαλανδράκης τόνισε τη σημαντικότητα της δράσης του Χαμόγελου του Παιδιού ενώ μίλησε για την συνεργασία μεταξύ των φορέων και του Οργανισμού.

Τις ευχαριστίες του προς το Χαμόγελο του Παιδιού και την Περιφέρεια Κρήτης μετέφερε ο αντιδήμαρχος Κισσάμου, Γιώργος Χαχλάκης.

 

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook