Χανιά | Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο το μεσημέρι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο θα πραγματοποιηθεί σήμερα στα Χανιά μετά από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο που μας πέρασε και στην οποία συμμετείχαν εκπρόσωποι των φοιτητών του συντονιστικού κατάληψης του Πολυτεχνείου Κρήτης, του συντονιστικού κατάληψης του ΕΛΜΕΠΑ (πρώην ΤΕΙ Χανίων), μαθητών, αδιορίστων εκπαιδευτικών, μελών του ΔΣ ΣΕΠΕ και ΔΣ ΕΛΜΕ Χανίων.

Η κινητοποίηση θα πραγματοποιηθεί στις 12 το μεσημέρι στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς.

Σε σχετική ανακοίνωση αναφέρονται τα παρακάτω:

«Το Σάββατο 2/11/2019 πραγματοποιήθηκε στα γραφεία της ΕΛΜΕ Χανίων σύσκεψη συντονισμού του εκπαιδευτικού κινήματος με συμμετοχή εκπροσώπων των φοιτητών του συντονιστικού κατάληψης του Πολυτεχνείου Κρήτης, του συντονιστικού κατάληψης του ΕΛΜΕΠΑ (πρώην ΤΕΙ Χανίων), μαθητών, αδιορίστων εκπαιδευτικών, μελών του ΔΣ ΣΕΠΕ και ΔΣ ΕΛΜΕ Χανίων.

Κοινή εκτίμηση είναι ότι τα μέτρα της νέας κυβέρνησης ως συνέχεια των προηγούμενων κυβερνήσεων, πλήττουν ολόκληρη τη Δημόσια Εκπαίδευση και υποβαθμίζουν μορφωτικά και επαγγελματικά δικαιώματα μαθητών, φοιτητών και εκπαιδευτικών. Στόχος όλων αυτών των αντιδραστικών αλλαγών είναι η προσαρμογή της Εκπαίδευσης στις ανάγκες της αγοράς και του κέρδους, μέσα από τις πολιτικές των ιδιωτικοποιήσεων, της αξιολόγησης και της υποχρηματοδότησης της Δημόσιας Παιδείας.

Ταυτόχρονα προχωρούν σε επίθεση στα κεκτημένα δικαιώματα του φοιτητικού και εργατικού κινήματος, όπως η κατάργηση του πανεπιστημιακού ασύλου, το δικαίωμα στην απεργία και γενικότερα στις κινητοποιήσεις. Στα πλαίσια αυτά:

  1. Καλούμε σε πανεκπαιδευτική κινητοποίηση τη Δευτέρα 4/11/2019 στις 12:00 στην πλατεία Αγοράς
  2. Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στο φασισμό με αφορμή την απολογία του Ν. Μιχαλολιάκου στα πλαίσια της δίκης της Χρυσής Αυγής.
  3. Νέα συνεδρίαση συντονιστικού την Παρασκευή 8/11/2019 στα γραφεία της ΕΛΜΕ Χανίων στις 16:00.
  4. Ανάληψη πρωτοβουλιών για το πρόβλημα της στέγασης, σίτισης και μεταφορών για όλους.
  5. Συντονισμός για τον εορτασμό της επετείου για την εξέγερση του Πολυτεχνείου.

Σε αυτή την προσπάθεια καλούμε τα μαθητικά συμβούλια, τις ενώσεις γονέων, τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς αλλά και κάθε πρωτοβάθμιο σωματείο της πόλης να πλαισιώσουν με την παρουσία τους τις κινητοποιήσεις για την Δημόσια και Δωρεάν Εκπαίδευση για τα μορφωτικά δικαιώματα μαθητών και φοιτητών, για μαζικούς και μόνιμους διορισμούς εκπαιδευτικών.

Παλεύουμε για Δημόσια και Δωρεάν Παιδεία για όλους, για μια εκπαίδευση βασισμένη στις ανάγκες και τα δικαιώματα μας.

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ ΚΡΗΤΗΣ      –           ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΚΑΤΑΛΗΨΗΣ ΕΛΜΕΠΑ

ΜΑΘΗΤΕΣ                –           ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ      –           ΕΛΜΕ ΧΑΝΙΩΝ»

Zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ