Χανιά | Παναγιώτης Σημανδηράκης: Με πολλές δυσκολίες η προετοιμασία για μια ασφαλή νέα σχολική χρονιά

χανιά-παναγιώτης-σημανδηράκης-με-πολ-1105154

Στις δυσκολίες που προέκυψαν, προκειμένου με τα νέα δεδομένα της πανδημίας να ξεκινήσει με ασφάλεια η φετινή σχολική χρονιά, αναφέρθηκε με δηλώσεις του ο δήμαρχος Χανίων κ. Παναγιώτης Σημανδηράκης, που παραβρέθηκε και στον αγιασμό στο 6ο γυμνάσιο της Αμπεριάς για να ευχηθεί καλή σχολική χρονιά.

Ο κ. Σημανδηράκης είπε πως η διαδικασία της προετοιμασίας έγινε με αρκετές δυσκολίες, ενώ από την πλευρά του δήμου και κυρίως των εργαζομένων, έγινε ένας αγώνας δρόμου προκειμένου να είναι έτοιμα τα σχολεία να ανταποκριθούν στις νέες ανάγκες.

Ο δήμαρχος Χανίων σημείωσε ότι, σε ότι αφορά το κομμάτι της καθαριότητας, δεν υπάρχουν ελλείψεις στον συγκεκριμένο τομέα, ενώ συνεχίζεται όπως τόνισε μια μεγάλη προσπάθεια, προκειμένου να εγκριθούν και νέες θέσεις, για να είναι και σε αυτό το επίπεδο απολύτως ικανοποιητική η λειτουργία των σχολείων.

Επεσήμανε δε πως, όλοι οι εμπλεκόμενοι θεσμικοί φορείς, πρέπει να πιέσουν προς αυτή την κατεύθυνση, για να ικανοποιηθεί το αίτημα των σχολικών κοινοτήτων.

Τέλος ο κ. Σημανδηράκης, έκανε λόγο για μια τεράστια επένδυση από τον δήμο Χανίων, ύψους 1, 5 εκατομμυρίου ευρώ στο κομμάτι των υποδομών, που αφορά σε μεγάλες παρεμβάσεις σε σχολικά κτίρια, προκειμένου σήμερα να υπάρχουν σχολεία πολύ καλύτερα από την περσινή χρονιά.

Από την πλευρά του ο Αντιπεριφερειάρχης Χανίων κ. Νίκος Καλογερής, που επίσης παραβρέθηκε στον αγιασμό στο σχολείο, αφού ευχήθηκε κι εκείνος καλή σχολική χρονιά, σε μαθητές, εκπαιδευτικούς και γονείς, είπε ότι δεν πρέπει σε καμία περίπτωση να υποβαθμιστεί η εκπαιδευτική διαδικασία, να μην υποβαθμιστεί το επίπεδο της διδασκαλίας και να μην χαθούν ώρες μαθημάτων.

Τόνισε πως η χρήση της μάσκας δεν είναι τόσο μεγάλο πρόβλημα, αλλά τα παιδιά πρέπει να καταλάβουν ότι για τα ίδια ίσως να μην υπάρχουν σοβαρές επιπτώσεις, αλλά θα πρέπει να πάρουν το μήνυμα ότι πρέπει να προστατεύσουν τους καθηγητές τους και τους οικείους τους στο σπίτι.

Αφού με τη σειρά του και ο Αντιδήμαρχος παιδείας του δήμου Χανίων κ. Αντώνης Βαρδάκης, ευχήθηκε καλή σχολική χρονιά, αναφέρθηκε κι εκείνος στα προβλήματα που αντιμετώπισε ο δήμος Χανίων, καθώς όπως τόνισε προσπαθεί να απορροφήσει κάθε αδυναμία που προκύπτει για το άνοιγμα των σχολείων.

Σημείωσε  επίσης, ότι υπάρχει ένα πολύ μικρό έλλειμμα μασκών σε κάθε σχολείο, που θα αντιμετωπιστεί άμεσα.

Για τα αντισηπτικά τόνισε ότι για το έλλειμμα που παρατηρείται, αυτό θα αντιμετωπιστεί από τον δήμο Χανίων εντός των επόμενων ημερών, ενώ αναφερόμενος στην καθαριότητα είπε ότι, από τις οδηγίες του ΕΟΔΥ προκύπτουν απαιτήσεις που δεν είναι δυνατόν να ικανοποιηθούν με το υπάρχον προσωπικό.

Τέλος ο κ. Μανώλης Τζανάκης, προϊστάμενος της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων είπε πως η κατανομή των μαθητών σε τμήματα γίνεται με βάση της εγκυκλίους που υπάρχουν, και ότι δεν υπάρχει κάτι νεώτερο από το Υπουργείο Παιδείας που να υπαγορεύει τμήματα με λιγότερους από 20 μαθητές.

Ο Αγιασμός στο σχολείο έγινε με την παρουσία λίγων μαθητών από κάθε τάξη , στο προαύλιο του σχολείου.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook