Χανιά | Παιδιά τραγούδησαν στο δημαρχείο για τους εθελοντές αιμοδότες – «Το αίμα μονάχα χαρίζεται» | Video

χανιά-παιδιά-τραγούδησαν-στο-δημαρχε-1466115

Γλυκές παιδικές φωνές αντήχησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο δημαρχείο Χανίων, στέλνοντας μήνυμα αλληλεγγύης και προσφοράς, με αφορμή την παγκόσμια ημέρα εθελοντή αιμοδότη. Παιδιά της Γ’ δημοτικού, από το 9ο Δημοτικό Σχολείο τραγούδησαν, συμμετέχοντας στις δράσεις του δήμου Χανίων, τη στιγμή που σε απόσταση λίγων μέτρων σε εξέλιξη βρισκόταν εθελοντική αιμοδοσία που οργάνωσαν ο σύλλογος εθελοντών αιμοδοτών «Άγιος Ιωάννης» και το τμήμα αιμοδοσίας του νοσοκομείου Χανίων.

«Είμαστε εδώ με την καλύτερη παρέα, τα νέα παιδιά που με τα τραγούδια τους και τις εκπαιδευτικές δράσεις μπαίνουν από νωρίς στο πνεύμα του εθελοντισμού», δήλωσε ο δήμαρχος, Παναγιώτης Σημανδηράκης. «Τιμούμε τον ανώνυμο εθελοντή και καλούμε τους νέους ανθρώπους να γίνουν τακτικοί αιμοδότες κι όχι απλά περιστασιακοί, να δώσουν λίγο χρόνο από τη ζωή τους και να προσφέρουν το πολύτιμο αγαθό, το αίμα, σε όσους το έχουν ανάγκη».

Η πρόεδρος του συλλόγου εθελοντών αιμοδοτών «Άγιος Ιωάννης», Δέσποινα Ροδουσάκη, τόνισε ότι πρέπει περισσότεροι πολίτες να γίνουν εθελοντές αιμοδότες, καθώς μόνο το 55% του αίματος στα Χανιά καλύπτεται από εθελοντές αιμοδότες, ενώ το 45% από όσους δίνουν για να βοηθήσουν τους συγγενείς τους και από τον στρατό:

«Καλούμε τους Χανιώτες να συμμετάσχουν στη σημερινή αιμοδοσία, ενώ η επόμενη θα είναι στις 22 Ιουλίου στη Σούδα, στο παλιό δημαρχείο. Το αίμα χρειάζεται ακόμα περισσότερο το καλοκαίρι από ό,τι τον χειμώνα, έχουμε προγραμματισμένες αιμοδοσίες τον Ιούλιο και τον Αύγουστο και πιστεύουμε ότι θα τα πάμε καλά. Το αίμα δεν αγοράζεται, δεν πωλείται, χαρίζεται μονάχα από τον άνθρωπο στον άνθρωπο».

«Στα μέρη που περνούσε, ζωή τους χάριζε μια κόκκινη σταγόνα», έλεγε ένα από τα τραγούδια που είπαν οι μαθητές και μπορείτε να τους ακούσετε στο βίντεο παρακάτω:

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook