Χανιά | Παγώνουν οι συνδρομές στα γυμναστήρια μετά την «πόρτα» στους ανεμβολίαστους

χανιά-παγώνουν-οι-συνδρομές-στα-γυμνα-1322557

Το πάγωμα των συνδρομών στους ανεμβολίαστους πελάτες ανακοινώνουν οι γυμναστές στα Χανιά, με αφορμή τα νέα μέτρα που ισχύουν από σήμερα.

Αυτό επεσήμανε σήμερα ο Πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Αδειοδοτημένων Γυμναστηρίων Χανίων και ιδιοκτήτης του γυμναστηρίου Palmos Αντώνης Βουρδουμπάκης, μιλώντας το πρωί στο Zarpa Radio 89,6 , στους Άννα Παπακωνσταντίνου και Γιώργο Κολομπάκη: «Αυτό που έχουμε αποφασίσει σαν σύλλογος είναι ότι θα παγώσουν οι συνδρομές των πελατών, οι οποίες είναι ενεργές και όποτε επιτραπεί, θα «ξεπαγώσουν» και θα μπορούν να γυμνάζονται χωρίς να χρειαστεί να πληρώσουν κάτι επιπλέον. Το ίδιο είχαμε κάνει και στις άλλες περιπτώσεις που είχαμε κλείσει λόγω της πανδημίας, το ίδιο θα κάνουμε και τώρα.»

Την ώρα που στην υπόλοιπη Ελλάδα έχουν  δημοσιευτεί αγγελίες μέσα από τις οποίες φαίνεται ανεμβολίαστοι πολίτες να πουλούν τις συνδρομές τους στα σόσιαλ μίντια, ο κ. Βουρδουμπάκης ξεκαθάρισε πως οι συνδρομές είναι ατομικές και κόβονται αποδείξεις στο όνομα που έχει εγγραφεί, οπότε δεν μπορεί να τις επωφεληθεί κάποιος άλλος.

Σύμφωνα με τους ιδιοκτήτες γυμναστηρίων στα Χανιά, οι ανεμβολίαστοι πελάτες ανέρχονται περίπου στο 15-20% των πελατών τους. » Το 15-20% των πελατών μας ήταν ανεμβολίαστοι και έρχονταν με τα δυο ράπιντ τεστ, τα οποία ήταν επιβεβλημένα, τώρα εννοείται ότι δε μπορούν να το κάνουν αυτό.»

Εν αναμονή των ελέγχων στους παράνομους αθλητικούς χώρους

Την ίδια ώρα, ανησυχία προκαλεί το γεγονός, ότι στα Χανιά λειτουργούν παράνομοι αθλητικοί χώροι, οι οποίοι σε αριθμό, υπερβαίνουν τους νόμιμους.

Πιο συγκεκριμένα, οι αθλητικοί χώροι που λειτουργούν χωρίς άδεια είναι 27 ενώ τα νόμιμα γυμναστήρια είναι 24: «Είναι επικίνδυνοι αυτοί οι χώροι για τους ασκούμενους αλλά και στη συγκυρία που ζούμε τώρα δε ξέρουμε και τι μέτρα τηρούνται. Εμείς σα σύλλογος έχουμε κάνει συναντήσεις και με τον Αντιπεριφερειάρχη και με βουλευτές των Χανίων, έχουν αναδείξει το πρόβλημα και περιμένουμε από την επιτροπή της αντιπεριφέρειας να ελέγξει τους χώρους, οι οποίοι έχουν καταγγελθεί.»

Στο μεταξύ, ο κ. Βουρδουμπάκης, δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στο νέο νομοσχέδιο της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού, που φέρεται να ευνοεί τους μαζικούς χώρους άθλησης και να δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό στα γυμναστήρια: «Σήμερα τελειώνει η διαβούλευση του νομοσχεδίου που προσθέτει στο ήδη υπάρχον τοπίο που έχει κάποια προβλήματα και ένα επιπλέον πρόβλημα. Πρόκειται για συλλόγους μαζικής άθλησης, οι οποίοι παρέχουν ακριβώς τις ίδιες υπηρεσίες με αυτές των γυμναστηρίων ή των προγραμμάτων των δήμων και θα είναι με όρους πάλι αθέμιτου ανταγωνισμού, διότι θα έχουν διαφορετική φορολογία, το ΦΠΑ δεν θα υπάρχει. Ουσιαστικά, η παρανομία που υπάρχει τώρα θα γίνει ακόμα μεγαλύτερη, γιατί όλοι θα πάνε να κρυφτούν πίσω από τέτοιους συλλόγους. Το κράτος θα χάνει χρήματα και ο ανταγωνισμός με τα νόμιμα γυμναστήρια θα είναι αθέμιτος.»

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook