Χανιά | Παγκόσμιο Συνέδριο Καθολικής Λογικής στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης

χανιά-παγκόσμιο-συνέδριο-καθολικής-λ-401494

Στην Ορθόδοξο Ακαδημία Κρήτης (ΟΑΚ) θα πραγματοποιηθεί το 7 ο Παγκόσμιο Σχολείο και Συνέδριο Καθολικής Λογικής (Universal Logic), από την 1 και μέχρι την 11 Απριλίου 2022.

Η Καθολική Λογική είναι ένα σύγχρονο και ραγδαία εξελισσόμενο πεδίο της Λογικής που μελετά τα κοινά χαρακτηριστικά όλων των λογικών συστημάτων. Είναι μια γενική θεωρία των λογικών δομών [συμπεριλαμβανομένων και των δομών παρα-συνεπούς λογικής (paraconsistent logics)] και συνιστά ένα πλαίσιο για τη σύγκριση λογικών συστημάτων ώστε να αναδεικνύεται η λογική τους φύση.

Ο κλάδος αυτός θεμελιώθηκε τη δεκαετία του 1990 από τον Ελβετό θεωρητικό της Λογικής Jean-Yves Béziau (Πρόεδρος της Logica Universalis Association, University of Brazil, Rio de Janeiro; École Normale Supérieure, Paris), ο οποίος είναι και ο κύριος διοργανωτής του Συνεδρίου μαζί με τον Καθηγητή Ιωάννη Βανδουλάκη, Αντιπρόεδρο της Οργάνωσης.

Το συγκεκριμένο Συνέδριο αποτελείται από δύο μέρη:

α) Το Σχολείο, κατά τη διάρκεια του οποίου θα γίνουν πολλά σεμινάρια σε ένα ευρύ

φάσμα ερευνητικών θεμάτων από ειδικούς διαφόρων κλάδων της Λογικής. Τα σεμινάρια θα είναι συνολικής διάρκειας 9 ωρών το καθένα (τρίωρο την ημέρα για 3 ημέρες).

β) Τις Συνεδριακές δράσεις, οι οποίες περιλαμβάνουν ομιλίες τόσο με ατομικές

παρουσιάσεις, όσο και Εργαστήρια (Workshops).

Συνεργαζόμενοι φορείς από την Ελλάδα είναι: το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών, το Πολυτεχνείο Κρήτης, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το Πανεπιστήμιο Αιγαίου και η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία, Παράρτημα Χανίων, ενώ στη Διεθνή Οργανωτική Επιτροπή του Συνεδρίου συμμετέχουν πάνω από δεκαπέντε Πανεπιστημιακά Ιδρύματα.

Οι Σύνεδροι θα έχουν την ευκαιρία να γνωρίσουν σημαντικούς τουριστικούς χώρους

της περιοχής, καθώς και να επισκεφθούν τα Μουσεία της Κρήτης.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook