Χανιά | Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Σύμβολο αγώνα για την γυναίκα του σήμερα και τις σύγχρονες ανάγκες της

χανιά-παγκόσμια-ημέρα-της-γυναίκας-σύ-1188455

.

Όπως επισημάνθηκε από τις εκπροσώπους εργατικών σωματείων και φορέων η σημερινή Παγκόσμια Μέρα της Γυναίκας, σχεδόν ένα χρόνο από την έναρξη της πανδημίας, βρίσκει τους εργαζόμενους και τις εργαζόμενες του κλάδου αντιμέτωπους με την ανασφάλεια, τα αδιέξοδα που γέννησαν η κατάρρευση των δημόσιων συστημάτων Υγείας και η εξάπλωση της πανδημίας στη χώρα μας.

Η κα Κατερίνα Κατσούλα εκ μέρους των αναπληρωτών εκπαιδευτικών είπε πως «δηλώνουμε ενάντια στην πολιτική όλων των κυβερνήσεων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης που αντιμετωπίζουν τα δικαιώματα μας σε υγεία, εργασία, και μητρότητα ως κόστος.»

Από την πλευρά της η Πρόεδρος των Εργαζομένων στους ΟΤΑ των Χανίων κα Αθηνά Γιαννουλάκη τόνισε πως η σημερινή 8η του Μάρτη, είναι μια μέρα με χαρακτηριστικά την επισφάλεια στην εργασία των γυναικών, μεγάλα ποσοστά ανεργίας, και τηλεργασία που κλείνει τις γυναίκες στο σπίτι, κακοποίηση και σεξουαλική βία.

Η κα Μαρία Γαυγιωτάκη Οργανωτικός Γραμματέας της ΕΛΜΕ Χανίων εκλεγμένη με την Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών είπε ότι η σημερινή ημέρα δεν είναι μέρα γιορτής αλλά φωτεινό ορόσημο, σύμβολο αγώνα για την γυναίκα του σήμερα και τις σύγχρονες ανάγκες της.

Τέλος εκ μέρους της Κίνησης για την Κίνηση για την απεργιακή 8η Μάρτη κα Μαργαρίτα Παπαμηνά είπε ότι τίποτα δεν μπορεί να αποκρύψει το γεγονός ότι τα περιστατικά σεξιστικής βίας σχετίζονται με την εργοδοτική αυθαιρεσία.

Zarpanews.gr

One thought on “Χανιά | Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας: Σύμβολο αγώνα για την γυναίκα του σήμερα και τις σύγχρονες ανάγκες της

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook