Χανιά | Παγετός στο ορεινό οδικό δίκτυο – Η κατάσταση στους δρόμους

χανιά-παγετός-στο-ορεινό-οδικό-δίκτυο-1362734
Φωτό αρχείου

Τσουχτερό κρύο και χιόνια στα ορεινά έχει φέρει η κακοκαιρία «Ελπίδα» στην Κρήτη και το πρωί της Δευτέρας στην Π.Ε. Χανίων το οδικό δίκτυο στα ορεινά αντιμετώπιζε συνθήκες παγετού, αλλά δεν υπήρχαν κλειστοί δρόμοι ή αποκλεισμένα χωριά.

Ιδιαίτερα… χιονισμένες συνθήκες, ως συνήθως, υπήρχαν στα ορεινά του δήμου Σφακίων, με την κίνηση στην επαρχιακή οδό Κράπης – Ασκύφου να συνεχίζει από την Κυριακή ακόμα να διεξάγεται με αλυσίδες.

Μόνο με αλυσίδες και ιδιαίτερη προσοχή διεξαγόταν η κίνηση και στην επαρχιακή οδό από Φώκιες προς Ομαλό. Ιδιαίτερα ολισθηρός ήταν ο δρόμος στην περιοχή του Κακόπετρου και των Φλωρίων, ενώ μεγάλες ποσότητες χιονιού έπεφταν στον Πρασέ και τον Σέμπρωνα. Ο δήμος Πλατανιά επαναλάμβανε την έκκληση προς όλους τους δημότες να μετακινούνται μόνο αν είναι απολύτως απαραίτητο και με μεγάλη προσοχή.

Στον δήμο Αποκορώνου, το πρωί της Δευτέρας όλοι οι δρόμοι ήταν ανοικτοί και τα χωριά προσβάσιμα, στο οδικό δίκτυο όμως επικρατούσαν συνθήκες παγετού, ιδιαίτερα όσο αυξανόταν το υψόμετρο. Το οδόστρωμα σε πολλά σημεία παρέμενε ιδιαίτερα ολισθηρό και επικίνδυνο για τους οδηγούς και απαιτούνταν ιδιαίτερη προσοχή για όσους αποφάσιζαν να μετακινηθούν.

Στον δήμο Καντάνου-Σελίνου οι δρόμοι ήταν ανοικτοί, αλλά και εκεί το πρωί της Δευτέρας επικρατούσαν συνθήκες παγετού σχεδόν σε όλο το ορεινό οδικό δίκτυο.

Στον δήμο Κισσάμου οι δρόμοι ήταν ανοιχτοί και δεν υπήρχαν αποκλεισμένα χωριά.

Η κακοκαιρία αναμένεται να συνεχιστεί και εντός της ημέρας η κατάσταση μπορεί να αλλάξει.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook