Χανιά | Ούτε στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων δεν μπορείς να αθληθείς με ασφάλεια…

χανιά-ούτε-στο-πάρκο-των-αγίων-αποστόλ-1098624

Ιδιαίτερα αγαπητό τόσο στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, όσο και σε πολλούς Χανιώτες, είναι το πάρκο των Αγίων Αποστόλων, με πολύ κόσμο να το επισκέπτεται κάθε μέρα για να αθληθεί.

Ωστόοο, όπως επισημαίνει αναγνώστης στο zarpanews.gr, η αναγκαιότητα για παρεμβασεις υποδομών, κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και ικανής προσβασιμότητας ίσως θα πρέπει για άλλη μια φορά να προβληματίσει την τοπική αυτοδιοίκηση, αθλητικούς και πολιτιστικούς φορείς αλλά σίγουρα και τους ίδιους τους πολίτες οι οποίοι απολαμβάνουμε ένα φυσικό, δημόσιο, ελεύθερο χώρο.

Αφορμή του προβληματισμού ένα ακόμη τραγικό και ατυχές περιστατικό σοβαρού τραυματισμού πολίτη και δρομέα.

Αναλυτικά η μαρτυρία:

«Αργά το απόγευμα της 28-08-2020, ημέρα Παρασκευή, τρέχοντας στο Πάρκο των Αγίων Αποστόλων, αριστερόστροφα και στην εσωτερική πλευρά του δρόμου, όπως όλοι κάνουν τόσα χρόνια σε αυτόν τον χώρο άθλησης και αναψυχής, έτυχε να πέσω θύμα ενός τραγικού τροχαίου συμβάντος, το οποίο λίγο έλειψε να μου στοιχίσει τη ζωή ή να με καταστήσει ανάπηρο, και τελικά με έστειλε στο νοσοκομείο με κάταγμα κόκκυγα και κακώσεις, θλάσεις και αιματώματα στην αριστερή πλευρά του σώματός μου, από τα πόδια έως το κεφάλι.

Συγκεκριμένα, στο σημείο έξω από τα γήπεδα του Beach Volley και με κατεύθυνση προς εκκλησάκι των Αγίων Αποστόλων, συνοδηγός σταθμευμένου στα αριστερά και με αντίθετη κατεύθυνση στην πλευρά των κινούμενων οχημάτων, άνοιξε απρόσεχτα την πόρτα του την ώρα που διερχόμουν πλησίον του με αποτέλεσμα να προσκρούσω με ορμή πάνω στην πόρτα, να εκτοξευθώ και να καταπέσω 8-9 μέτρα μακριά, προσκρούοντας στο έδαφος με την αριστερή πλευρά του σώματός μου, ακόμη και με το κεφάλι μου. Αποτέλεσμα όλων αυτών ήταν φυσικά να τεθώ εκτός εργασίας για κάποιες ημέρες και εκτός αθλητικών δραστηριοτήτων για πολλές ημέρες και συνεπώς να σταματήσω την πολύμηνη προετοιμασία μου για τον Ημιμαραθώνιο της Αθήνας στις 20-09-2020 και για τον Αυθεντικό Μαραθώνιο της Αθήνας στις 08-11-2020.»

Αυτό το περιστατικό έρχεται στο προσκήνιο για να καταδείξει για ακόμη μία φορά την ανάγκη λήψης μέτρων και κανόνων για το Πάρκο των Αγίων Αποστόλων, προκειμένου αυτό να παραμένει ασφαλές και προσιτό για την άθληση και την αναψυχή όλων.

Πέραν του Δημοτικού Σταδίου Χανίων, ουδείς άλλος ασφαλής χώρος για τρέξιμο υφίσταται στα Χανιά. Δυστυχώς παρότι τέτοια και παρόμοια (με διερχόμενα οχήματα και από τις δύο κατευθύνσεις, με αγέλες σκύλων, κλπ.) ατυχή περιστατικά συμβαίνουν κάθε ημέρα, η τοπική αυτοδιοίκηση δεν έχει αγγίξει αυτό το θέμα, παρότι υπάρχουν κατατεθειμένες ολοκληρωμένες προτάσεις από πολλούς αθλητικούς και μη φορείς (π.χ. ΣΔΥΧ).

zarpanews.gr

10 thoughts on “Χανιά | Ούτε στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων δεν μπορείς να αθληθείς με ασφάλεια…

  1. 8-9 μέτρα σα να υπερβάλλεις λίγο… Περαστικά όμως και προστατευτικά για δρομείς/ ποδηλάτες που κινούνται τη νύχτα και πέφτουν πάνω σε εμπόδια

  2. Shit happens….που λένε και οι φίλοι μας οι Αμερικάνοι.
    Παντού υπάρχει ένας μαλακ@ς δεν μπορεί να είσαι 100% ασφαλής
    Περαστικά και τρεχε πιο σιγα

    1. «τρέχοντας στο Πάρκο των Αγίων Αποστόλων, αριστερόστροφα και στην εσωτερική πλευρά του δρόμου … »
      «… συνοδηγός σταθμευμένου … άνοιξε απρόσεχτα την πόρτα του …»

      Ο δρομέας λοιπόν, όπως ο ίδιος περιγράφει, έτρεχε πάνω στον δρόμο (στο σημείο δεν υπάρχει πεζοδρόμιο) και σε απόσταση μικρότερη από 1 μέτρο από σταθμευμένα αυτοκίνητα (τόσο είναι περίπου το άνοιγμα της πόρτας). Τι μπορεί να πάει στραβά;;;;;

      Αν θέλει να κάνει προπόνηση για μαραθώνιους να βρει λοιπόν ο κύριος κατάλληλο μέρος. Όπως ο ίδιος ομολογεί τέτοιο μέρος στα Χανιά υπάρχει και είναι το Εθνικό Στάδιο. Ακόμα και η ιδική διαδρομή/μονοπάτι μέσα στο πάρκο των Αγ. Αποστόλων αν και είναι αρκετά μέτρα μακριά από τα αυτοκίνητα δεν είναι κατάλληλη για τέτοιες προπονήσεις λόγω της πολυκοσμίας, των παιδιών που κυκλοφορούν εκεί κλπ. Αν δεν μπορεί να βρει κατάλληλο μέρος ή δεν του αρέσει το στάδιο ας αλλάξει χόμπι.

      Τι θα γινόταν δηλαδή αν αντί της πόρτας, πίσω από το σταθμευμένο αυτοκίνητο ήταν ένα παιδάκι που περπατούσε ανέμελο στο προς το πάρκο; Θα το είχε χτυπήσει ο δρομέας ή όχι;

  3. Το πάρκο έχει ειδικό χώρο για δρομείς, εσύ τρέχεις στον δρόμο που υπάρχουν αυτοκίνητα και σου φταίνε οι άλλοι; Το ξερό σου το κεφάλι φταίει.

  4. Άν δεν έχεις φώτα και τρέχεις με τέτοια ταχύτητα όσο υποννοείς και είσαι και ξυριστά από τα παρκαρισμένα στο δρόμο τότε δεν μπορείς να κατηγορείς! Χίλια δίκια έχεις για το πάρκο και τους χώρους άθλησης, μαζί σου!

  5. Έχετε κάνει τα κ@λοαυτοκινητα θεό σας. Αν μπορούσατε θα τα περνάτε και στο κρεβάτι σας. Δεν υπάρχει χώρος άθλησης ,δεν υπάρχει μια παιδική χαρά της προκοπής, δεν υπάρχει ελεύθερος χώρος να παίξουν τα παιδια σε αυτή την άθλια Πόλη και για όλα φταίει αυτή η νοοτροπία. Ξυπνήστε πηγαίνετε κάνα ταξίδι!!!

  6. Δλδ , εσείς που λέτε για το παιδάκι , πιο πιθανό είναι να το χτύπαγε ο δρομέας ή η πόρτα , μηχανή , αμάξι κλπ κλπ … θα κατηγορήσουμε έναν άνθρωπο που αθλείται ; Η κάποιον που δεν προσέχει με το αμάξι ; Τα αμάξια επίσης να σας θυμίσω ότι ΔΕΝ θα έπρεπε να μπαίνουν σε χώρους σαν το πάρκο των Αγίων Αποστόλων , αλλά αυτό είναι ένα άλλο θέμα …

  7. Σαν αυτόπτης μάρτυρας του ατυχήματος, έχω να πω ότι ουδείς από τους εμπλεκόμενους δεν φορούσε μάσκα, γεγονός που καθιστά το συγκεκριμένο συμβάν υψίστης επικινδυνότητας τόσο για τους εμπλεκόμενους όσο και για τους παρευρισκόμενους στον χώρο εκείνο.

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook