Χανιά | Οξύνεται η αντιπαράθεση μεταξύ Κουκιανάκη και Σγουράκη στον Δήμο Αποκορώνου

χανιά-οξύνεται-η-αντιπαράθεση-μεταξύ-1101840

Συνεχίζονται οι κόντρες μεταξύ Δημοτικής Αρχής και μείζονος αντιπολίτευσης με θέματα που έχουν να κάνουν με έργα στο δήμο Αποκορώνου.

Με σημερινή του ανακοίνωση ο επικεφαλής της  μείζονος αντιπολίτευσης κ. Σταμάτης Σγουράκης κατηγορεί την δημοτική αρχή ότι μεταξύ άλλων αγνοεί αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.

Η ανακοίνωση:

Να χαίρεστε τη δημοκρατία σας και εσείς που ψηφίζετε αλλά και εσείς που υλοποιείτε τέτοιες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου

Την επόμενη μέρα από τη συνεδρίαση του Δ.Σ. με θέμα την αποδοχή και κατανομή πίστωσης 400.000,00 ευρώ λάβαμε την παρακάτω γνωμοδότηση από τη νομική υπηρεσία του Δήμου μας.

ΓΝΩΜΟΔΟΤΗΣΗ

Κατόπιν σχετικού ερωτήματος του Προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου που αφορά την εκτελεστότητα της αποφάσεως που πρόκειται να λάβει κατά την σημερινή του απόφαση το Δημοτικό Συμβούλιο έχω να παρατηρήσω τα εξής:

Σύμφωνα με το άρθρο 6 της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ 161/τεύχος Α΄/22.8.2020 και αφορά

Αναμορφώσεις προϋπολογισμού ΟΤΑ α’ και β’ βαθμού

1.Αποδοχές πάσης φύσεως χρηματοδοτήσεων, επιχορηγήσεων, συμπεριλαμβανομένων κατανομών Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων, επιδοτήσεων, δωρεών προς τους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης (ΟΤΑ) α’ και β’ βαθμού, καθώς και αποφάσεων ένταξης πράξεών τους σε αναπτυξιακά προγράμματα, διενεργούνται με απόφαση της οικείας Οικονομικής Επιτροπής, εντός δέκα (10) ημερών από τη λήψη της σχετικής απόφασης χρηματοδότησης, επιχορήγησης, επιδότησης, δωρεάς ή ένταξης. Αναμορφώσεις προϋπολογισμού των ΟΤΑ, οι οποίες ανακύπτουν ύστερα από τις κατά το προηγούμενο εδάφιο αποδοχές, γίνονται στην αμέσως επόμενη συνεδρίαση του οικείου συμβουλίου, ύστερα από δεσμευτική εισήγηση της Οικονομικής Επιτροπής. Η απόφαση του συμβουλίου και ο έλεγχος της Αποκεντρωμένης Διοίκησης έχουν διαπιστωτικό χαρακτήρα και δεν κωλύουν την εκτέλεση του προϋπολογισμού από την ημερομηνία της εισήγησης της Οικονομικής Επιτροπής.

2.Οι διατάξεις του παρόντος ισχύουν έως τις 31 Δεκεμβρίου 2020.

Οπότε σύμφωνα με την παραπάνω πράξη που κυρώθηκε με το άρθρο 2 του ν.4722/2020 η απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου επί του θέματος «Αποδοχή και τροποποίηση προϋπολογισμού έτους 2020 μετά την επιχορήγησή του» έχει διαπιστωτικό χαρακτήρα,η δε τροποποίηση και αναμόρφωσή του προϋπολογισμού σύμφωνα με την πρόταση της Τεχνικής Υπηρεσίας παράγει πλήρη αποτελέσματα από της εγκρίσεως της αποδοχής της επιχορήγησης από την Οικονομική Επιτροπή του Δήμου.

Βρύσες 26 Νοεμβρίου 2020

Ο γνωμοδοτών

Εμμαν.Νικολούδης

Μας ανακοινώνει δηλαδή πως όποια απόφαση και να πάρει το δημοτικό συμβούλιο αυτό που τελικά θα υλοποιηθεί είναι η απόφαση της οικονομικής επιτροπής δηλαδή η πρόταση του Δημάρχου. Και αναρωτιέται κανείς πως είναι δυνατόν να καταργείτε το Δημοτικό Συμβούλιο με τέτοιες αποφάσεις; Στο όνομα ποιάς δημοκρατίας παίρνει τέτοιες αποφάσεις το υπουργείο εσωτερικών και μάλιστα εν μέσω πανδημίας 22/8/2020;

Γιατί ο δήμαρχος λέει πως η αντιπολίτευση προσπαθεί να κωλυσιεργήσει τις διαδικασίες απορρόφησης τις πίστωσης των 400.000,00 ευρώ αφού ο ίδιος υλοποιεί τις «δημοκρατικές» αποφάσεις της κυβέρνησης αγνοώντας  τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου;.

Γιατί ο δήμαρχος αρκείτε σε αόριστες κατανομές πιστώσεων και αρνείται πεισματικά την ονομαστικοποίηση των παρεμβάσεων όπως εμείς επιμένουμε ώστε κάθε πολίτης από τη μια να μπορεί να γνωρίζει το που θα γίνει το κάθε τι και από την άλλη να μπορεί να ελέγχει αν τελικά έγινε;.

Γιατί ο δήμαρχος μιλάει για συναίσθηση ευθυνών απέναντι στα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί από τις θεομηνίες όταν τώρα και δύο χρόνια πιστώσεις 5.000.000,00 ευρώ κάθονται στα συρτάρια του Δήμου;.

Γιατί ο δήμαρχος δεν υλοποιεί τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου που δεν τον βρίσκουν σύμφωνο άσχετα αν πιεζόμενος τις έχει και η παράταξη του ψηφίσει;. Αποφάσεις όπως τη στήριξη των πληττομένων από τη πανδημία  πού έχουν παρθεί τώρα και πολλούς μήνες, τη διαχείριση των νερών κ.λ.π;.

Γιατί ο δήμαρχος που πάντα αγνοεί τα κοινοτικά συμβούλια προσπαθεί σήμερα να τα χρησιμοποιήσει για να ξελασπώσει στο σοβαρό ζήτημα της χωροθέτησης του ΣΜΑ;.

Ατέλειωτα ΓΙΑΤΙ

Κάποτε πρέπει να απαντηθούν !!!!

ΣΓΟΥΡΑΚΗΣ Ι.ΣΤΑΜΑΤΗΣ επικεφαλής μείζονος αντιπολίτευσης.

Zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook