Χανιά | Όσοι συμμετέχουν στην πανελλαδική απεργία της Τετάρτης στις 11 το πρωί – Τι διεκδικούν, τι απαιτούν

χανιά-όσοι-συμμετέχουν-στην-πανελλαδ-999807

Τη συμμετοχή του στην Πανελλαδική Απεργία που έχει εξαγγελθεί για τις 6 Απριλίου δηλώνει ο Σύλλογος Εργαζομένων στην Ιδιωτική Εκπαίδευση.

Αναλυτικά στην ανακοίνωση που εξέδωσαν τα μέλη του Συλλόγου αναφέρουν:

Συμμετέχουμε, συσπειρωνόμαστε στο σωματείο μας, για να δυναμώσει η φωνή μας, να δείξουμε πως δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμα μας σε ανθρώπινα ωράρια. Δεν παραιτούμαστε από το δικαίωμα να περνάμε χρόνο με τις οικογένειες μας, τους φίλους μας και να μην να εργαζόμαστε ατελείωτες ώρες.

Αυτό προσπαθούν να επιβάλουν οι εργοδότες στον κλάδο μας και όλες οι κυβερνήσεις με την καταστρατήγηση των συλλογικών συμβάσεων. Μάλιστα η εργοδοτική πλευρά (ΣΕΦΑ-ΟΕΦΕ) έχει καταθέσει από το 2018 προσφυγή στο ΣτΕ προκειμένου να πέσει το ωρομίσθιό μας στα 4€ μεικτά (εκκρεμεί η απόφαση). Αυτό σημαίνει ότι επιδιώκουν να ρίξουν τον μισθό μας στο μισό, την ίδια στιγμή που μας τον εξανεμίζει η ακρίβεια. Η μόνη απάντηση είναι με μαζική συμμετοχή στον συλλογικό αγώνα να διεκδικήσουμε την υπογραφή κλαδικής συλλογικής σύμβασης.

Καλούμε τους εργαζόμενους στον κλάδο να συμμετέχουν μαζικά στην 24ωρη πανεργατική απεργία στις 6 Απρίλη. Έχει μεγάλη σημασία να πάρουμε την επιτυχία της απεργίας αυτής στα χέρια μας. Είμαστε αισιόδοξοι γιατί και αγωνιζόμαστε για το δικαίωμα μας στην υγεία, σε μια καλή περίθαλψη. Αγωνιζόμαστε για σχολεία που τα παιδιά μας θα αποκτούν ουσιαστικές γνώσεις, όχι δεξιότητες, θα επικρατούν ανθρώπινες συνθήκες, με θέρμανση, καθαριότητα και σύγχρονα κτήρια.

Είμαστε αποφασισμένοι να μην πληρώσουμε ούτε το κόστος, ούτε τις συνέπειες του πολέμου τους. Δεν θα πληρώσουμε για τα κέρδη των ομίλων της Ρωσίας, των ΗΠΑ, της Ουκρανίας, ούτε της Ελλάδας. Ο σκληρός ανταγωνισμός που παρακολουθούμε χρόνια μεταξύ ΗΠΑ / ΝΑΤΟ – ΕΕ και Ρωσίας έφερε ως αποτέλεσμα την εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία. Γίνεται για τα συμφέροντα των επιχειρηματικών ομίλων που πληρώνει με το αίμα του ο ουκρανικός λαός, για τον έλεγχο των αγορών και των πλουτοπαραγωγικών πηγών και διαύλων.

Δεν έχουμε κανένα συμφέρον να ευθυγραμμιστούμε πίσω από την μία ή την άλλη ιμπεριαλιστική δύναμη, πίσω από κανένα κράτος- ληστή που υπηρετεί τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων όπλων του. Δεν πρέπει να στοιχηθούμε πίσω από τον ένα ή τον άλλο δολοφόνο του εργαζόμενου λαού σε κάθε χώρα.

Η ελπίδα βρίσκεται στην αλληλεγγύη και την πάλη των λαών.

Μέσα από τη δράση του σωματείου μας απαιτούμε:

Την απεμπλοκή της Ελλάδας από τον πόλεμο, ανεξάρτητα από τα προσχήματα και τον τρόπο συμμετοχής της, με πολεμικό υλικό, διάθεση βάσεων, με στρατιωτικά μέσα, με εκστρατευτικό σώμα. Να μην δοθεί ελληνικό έδαφος για τις επιχειρήσεις στην Ουκρανία, να μη φύγει ούτε ένα πολεμικό όχημα, να μη γίνει ούτε ένας ανεφοδιασμός. Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟϊκές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα. Δε θα πληρώσουμε με φτώχεια, εξαθλίωση, ανεργία, με διακοπές ρεύματος και δυσβάστακτους λογαριασμούς από τους πολεμικούς εξοπλισμούς.

Δε αποδεχόμαστε να έρχεται σε εμάς ο λογαριασμός των ανατιμήσεων στο πετρέλαιο, το φυσικό αέριο, την βενζίνη, το ηλεκτρικό ρεύμα, στο ψωμί, στο Super Market για να μη θιχτεί η κερδοφορία των επιχειρηματικών ομίλων.

Διεκδικούμε:

  • Την επαναφορά της συλλογικής διαπραγμάτευσης, 825€ κατώτερο μεικτό μισθό, κλαδική σύμβαση εργασίας.
  • Την επαναφορά κατακτήσεων όπως τις τριετίες, την αρχή ευνοϊκότερης σύμβασης, την πληρωμή υπερωριών κ.ά.
  • Ασφάλιση και πληρωμή όλων των ωρών εργασίας για ενημερώσεις γονέων και
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ και γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά.
  • Μείωσης της τιμής του ρεύματος και του φυσικού αερίου κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην ενέργεια.
  • Διαγραφή χρεών, όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς.

Οι ευθύνες όλων των κομμάτων που κυβέρνησαν, της ΝΔ, του ΠΑΣΟΚ, του ΣΥΡΙΖΑ είναι τεράστιες, αφού ενίσχυαν χρόνο με το χρόνο το νομικό οπλοστάσιο υπέρ των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου, έμπλεκαν πιο σφιχτά τη χώρα σε επικίνδυνους στρατιωτικούς σχεδιασμούς.

Αυτές οι κυβερνήσεις είναι που μας ζητούν κατά καιρούς “εθνική συναίνεση”, για να χρεώνουν σε εμάς την ανάπτυξη, την κρίση και τώρα και τον πόλεμο για τα συμφέροντα των λίγων.΄

Όλοι και Όλες την Τετάρτη 6/04 στις 11:00 στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στην απεργιακή συγκέντρωση

Βάζουμε μπροστά τις δικές μας ανάγκες!

Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα, στο δρόμο της διεκδίκησης και της ανατροπής.

Ένωση Αποστράτων Πυροσβεστικού Σώματος ΠΕ Χανίων

Κάλεσμα συμμετοχής στην Πανελλαδική Απεργία των Σωματείων στις 6 Απρίλη στην Πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στις 11πμ.

Συνάδελφοι απόστρατοι η ακρίβεια στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στο ηλεκτρικό ρεύμα τσακίζει κόκαλα. Η πανδημία συνεχίζει ακάθεκτη να δολοφονεί δεκάδες συνανθρώπους μας κάθε μέρα, γιατί είναι υποστελεχωμένο, με τεράστιες ελλείψεις προσωπικού το Εθνικό Σύστημα Υγείας.

Στην Ουκρανία το αιματοκύλισμα του λαού συνεχίζεται για τον έλεγχο των αγωγών ενέργειας και για το ποιοι ολιγάρχες (Ρώσοι ή Ευρωπαίοι και Αμερικάνοι ) θα την κρατήσουν στην δική τους σφαίρα επιρροής, εκμεταλλευόμενοι τον πλούτο της.

Γι’ αυτούς τους λόγους, ενώνουμε τη φωνή μας με τους χιλιάδες λαού και συμμετέχουμε στην πανελλαδική  απεργία. Για να δυναμώσει η βεβαιότητα ότι όλα κατακτιούνται με οργανωμένη συλλογική διεκδίκηση, αντίσταση και σύγκρουση με την πολιτική που θυσιάζει την ζωή μας για τα κέρδη των ολίγων.

Διεκδικούμε και απαιτούμε:

  • Κατάργηση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης και του ΦΠΑ σε πετρέλαιο, βενζίνη και ηλεκτρική ενέργεια.
  • Κατάργηση της Ρήτρας Αναπροσαρμογής και του χαρατσιού των ΑΠΕ (ΕΤΜΕΑΡ).
  • Αύξηση των δαπανών προκειμένου να στελεχωθούν με μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, τα Κέντρα Υγείας, και τα νοσοκομεία, να γίνεται δωρεάν προληπτικός έλεγχος για τον κορονοϊό, από το Δημόσιο Σύστημα Υγείας.
  • Κατάργηση του ΕΝΦΙΑ για τις εργατικές και λαϊκές οικογένειες.
  • Να  επιστραφούν με ανακεφαλαιοποίησή όλα τα κλεμμένα- κουρεμένα, με το PSI και το χρηματιστήριο, αποθεματικά των Ταμείων μας.
  • Επαναφορά των συντάξεων στα προ κρίσης επίπεδα.
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα βασικά είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης.
  • Απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο της Ουκρανίας

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΕΤΑΡΤΗ 6 ΑΠΡΙΛΗ 11πμ ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΓΟΡΑΣ.

Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Χανίων

Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων νομού Χανίων καλεί τους συναδέλφους στην απεργία και την απεργιακή συγκέντρωση 6 του Απρίλη.

Απεργούμε ενάντια στην ακρίβεια και στις επιπτώσεις του πολέμου!

Καλούμε όλους τους εργαζόμενους, να απαντήσουμε μαζικά και μαχητικά στο κύμα της ακρίβειας που μας εξαθλιώνει και που μας κάνει να μετράμε ευρώ το ευρώ και να υπολογίζουμε εάν μας φτάνει να πληρώσουμε τους λογαριασμούς ρεύματος, εάν θα μπορέσουμε να ζεσταθούμε, εάν φτάνει η βενζίνη και τί είδη πρώτης ανάγκης να πάρουμε για το μήνα και ενώ από τη μία καλούμαστε να πληρώσουμε τις ανατιμήσεις από την άλλη οι επιχειρηματικοί όμιλοι βγαίνουν ξανά κερδισμένοι. Τα ψίχουλα που υποσχέθηκε η κυβέρνηση της ΝΔ είναι για γέλια. Δεν δεχόμαστε να δουλεύουμε χωρίς συλλογικές συμβάσεις, με μισθούς και μεροκάματα που δεν φτάνουν να καλύψουμε τις βασικές μας ανάγκες.

Η κυβέρνηση της ΝΔ αλλά και όλες οι προηγούμενες έχουν τεράστιες ευθύνες για την κατάσταση που ζούμε και για τη συμμετοχή της χώρας μας στον πόλεμο που εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους για τον ελληνικό λαό.

Οι εργαζόμενοι σήμερα δεν έχουμε κανένα συμφέρον να διαλέξουμε στρατόπεδο, πίσω από τον έναν ή τον άλλο ληστή για να υπηρετηθούν τα συμφέροντα των πετρελαιάδων, των βιομηχάνων και των εφοπλιστών, των τραπεζιτών, των βιομηχάνων όπλων. Κανείς να μη στοιχηθεί πίσω από δυνάμεις που δολοφονούν και ξεζουμίζουν τους εργαζόμενους στις χώρες τους στραγγαλίζοντας τα δικαιώματά τους.

Ως εδώ!

Οι αγώνες των τελευταίων ετών, ο αγώνας των συναδέλφων στην E food την COSCO και τη ΛΑΡΚΟ απέδειξαν ότι μπορούμε να μετράμε νίκες, ότι έχει αξία η οργανωμένη πάλη και συμμετοχή των εργαζομένων στα σωματεία.

Η δύναμή μας βρίσκεται στην οργάνωση και στον αγώνα, στο δρόμο της διεκδίκησης και της ανατροπής.

ΔΕΝ ΘΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΗΝ ΧΑΡΗ, ΘΑ ΜΑΣ ΒΡΙΣΚΟΥΝ ΜΠΡΟΣΤΑ ΤΟΥΣ! ΤΙΠΟΤΑ ΔΕΝ ΧΑΡΙΖΕΤΑΙ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Καμία συμμετοχή – καμία εμπλοκή της Ελλάδας στον πόλεμο με οποιονδήποτε τρόπο και οποιοδήποτε πρόσχημα. Να κλείσουν τώρα όλες οι αμερικανοΝΑΤΟικές στρατιωτικές βάσεις στη χώρα μας που αξιοποιούνται ως ορμητήρια πολέμου. Καμία αποστολή εκτός συνόρων
  • Κανένας εργαζόμενος χωρίς Συλλογική Σύμβαση Εργασίας. Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς και στις συντάξεις. Κανένας μισθός κάτω από 825 ευρώ
  • Επαναφορά του 13ου και 14ου μισθού και σύνταξης
  • Επίδομα ανεργίας 600 ευρώ για όλους τους ανέργους χωρίς όρους και προϋποθέσεις
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη λαϊκής κατανάλωσης καθώς και του ΕΝΦΙΑ για τα φτωχά εργατικά και λαϊκά νοικοκυριά
  • Μείωση της τιμής του ρεύματος κατά 50% και κατάργηση των φόρων στα καύσιμα και συνολικά στην Ενέργεια
  • Γενναία μείωση των δημοτικών τελών για τα φτωχά νοικοκυριά
  • Αφορολόγητο στα 12.000 ευρώ. Διαγραφή χρεών των φτωχών εργατικών και λαϊκών νοικοκυριών
  • Κανένα λαϊκό σπίτι χωρίς ρεύμα, νερό, τηλέφωνο. Όχι στις κατασχέσεις και στους πλειστηριασμούς της περιουσίας του λαού
  • Προσλήψεις προσωπικού με σταθερή δουλειά και δικαιώματα στην Υγεία, την Πρόνοια, την Εκπαίδευση, στους ΟΤΑ και στους τομείς Πολιτικής Προστασίας. Κατάργηση των ελαστικών μορφών απασχόλησης
  • Μέτρα προστασίας της υγείας και της ασφάλειας στους χώρους δουλειάς, στις μεγάλες βιομηχανικές ζώνες, στα σχολεία, στους παιδικούς σταθμούς, στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς
  • Κρατική χρηματοδότηση για τη στήριξη του δημόσιου συστήματος Υγείας, επίταξη του ιδιωτικού τομέα της Υγείας.

ΕΛΜΕ Χανίων

Η συμμετοχή μας στην 24ωρη απεργία είναι θέμα τιμής και αξιοπρέπειας για τον κλάδο μας στον αγώνα για την υπεράσπιση της Δημόσιας εκπαίδευσης και για να ζούμε με αξιοπρέπεια από τον μισθό μας!

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Το έντονο πολεμικό κλίμα, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία, η συγκέντρωση πολεμικών δυνάμεων στην Μεσόγειο, οι χιλιάδες απώλειες ανθρωπίνων ζωών, τα εκατομμύρια νέοι πρόσφυγες στην Ευρώπη και αυτή τη φορά διαμορφώνουν ένα περιβάλλον βαρβαρότητας για τις κοινωνίες και για τους/τις εργαζόμενους/ες. Οι ιμπεριαλιστικές καινούργιες και παλιές πολιτικές πλήττουν το αγαθό της ειρήνης, την ίδια τη ζωή δεκάδων χιλιάδων πολιτών, δυναμιτίζουν την πρόοδο των λαών. Αγωνιζόμαστε κατά του πολέμου. Καμιά εμπλοκή της Ελλάδας σε οποιαδήποτε μορφή πολέμου.

Στη χώρα μας εφαρμόζονται δέκα και πλέον έτη σκληρές περιοριστικές πολιτικές, που έχουν εξουθενώσει σημαντικό κομμάτι της ελληνικής κοινωνίας. Επιπροσθέτως, την τελευταία διετία η χώρα πλήττεται από μία πρωτοφανή υγειονομική κρίση, την οποία η κυβέρνηση απέτυχε να διαχειριστεί επιτυχώς. Η ανεργία και η ακρίβεια δοκιμάζουν με τον πιο απόλυτο τρόπο την επιβίωση των οικογενειών. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να εφαρμόζει ένα σκληρό και άκαμπτο οικονομικό πρόγραμμα, παραγνωρίζοντας τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι πολίτες, δυσκολίες που γίνονται ακόμα μεγαλύτερες εξαιτίας των διεθνών κερδοσκόπων, οι οποίοι εκμεταλλεύονται τον πόλεμο στην Ουκρανία, για να μεγιστοποιήσουν τα κέρδη τους.

Οι μεγάλες αυξήσεις στα καύσιμα, στην ενέργεια και στα είδη διατροφής ταλανίζουν μεγάλο μέρος της ελληνικής κοινωνίας και σίγουρα τη συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων εκπαιδευτικών.

Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας ακολουθεί συνειδητά μία πολιτική απαξίωσης του Δημοσίου σχολείου και του εκπαιδευτικού. Ακολουθώντας μία συνεπή πολιτική απαξιώνει τα συνδικάτα της εκπαίδευσης και αρνείται τον διάλογο με τους εκπροσώπους των εκπαιδευτικών, νομοθετεί αιφνιδιαστικά, και καταφεύγει στη δικαιοσύνη, για να ακυρώσει αγωνιστικές κινητοποιήσεις.

Η πλήρης εγκατάλειψη του σχολείου και των εκπαιδευτικών, η παντελής απουσία μέτρων για την κάλυψη του μαθησιακού και μορφωτικού κενού των μαθητών/μαθητριών για τα δύο χρόνια «θεσμικής υποεκπαίδευσης» λόγω της πανδημίας, η ενίσχυση της μεταγυμνασιακής κατάρτισης και η τραγική υποβάθμιση και απαξίωση της επαγγελματικής εκπαίδευσης, η ιδιωτικοποίηση της πανεπιστημιακής εκπαίδευσης, οι συνεχείς διοικητικές πράξεις περιστολής της παιδαγωγικής ελευθερίας μας, η επιβολή λειτουργιών αδιαφάνειας με την παύση των δημοκρατικά εκλεγμένων αιρετών μας από τα Υπηρεσιακά Συμβούλια, οι μισθοί – επιδόματα που αμαυρώνουν την ίδια την αξιοπρέπειά μας και κυρίως τον μορφωτικό ρόλο του σχολείου, η πλήρης αδιαφορία για τα πολλαπλά εργασιακά προβλήματα του κλάδου μας, η συνολική αντιεκπαιδευτική και αντιμεταρρυθμιστική πολιτική του Υπουργείου Παιδείας οδηγούν τη δημόσια παιδεία σε απαξίωση.

Μισθολογικά η υποβάθμιση του κλάδου εντείνεται από την ακρίβεια και την άνοδο του πληθωρισμού που υπολογίζεται από το ίδιο το γραφείο προϋπολογισμού της Βουλής σε πάνω από 10%. Η απαξίωση από την Πολιτεία, εκφράστηκε πρόσφατα με την εφάπαξ πενιχρή επιδότηση των 200 ευρώ για την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού. Ουσιαστικά το ΥΠΑΙΘ θεωρεί ότι με αυτό το φιλοδώρημα -που δεν έχει δοθεί ακόμη- λύνει όλα τα προβλήματα για την εξυπηρέτηση των αναγκών της εξ αποστάσεως διδασκαλίας.

Μέσα σε αυτό το σκηνικό, σας καλούμε όλες και όλους να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας να βάλουμε τέλος στη στοχοποίηση των εκπαιδευτικών και του συνόλου των εργαζομένων και να σταματήσουμε την ακραία φτωχοποίηση της κοινωνίας και κάθε αυταρχική πολιτική. Είναι η ώρα να πούμε όλοι μαζί ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ και να διεκδικήσουμε:

  • Οικονομική αναβάθμιση των εκπαιδευτικών. Μισθολογικό ξεπάγωμα της διετίας 2016- 17. Επαναφορά 13ου και 14ου μισθού. Ενίσχυση των νέων συναδέλφων. Κατάργηση της εισφοράς αλληλεγγύης.
  • Πλήρη σύνταξη στα 30 χρόνια εργασίας. Καμία μείωση των κύριων και επικουρικών συντάξεων.
  • Μόνιμοι διορισμοί εκπαιδευτικών για την κάλυψη όλων των πραγματικών κενών με βάση και τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κινήματος (μείωση αριθμού μαθητών, όρια συνταξιοδότησης, επαναφορά διδακτικού ωραρίου στο προ του 2013 επίπεδο, επαναφορά της μείωσης ωραρίου των Υπευθύνων εργαστηρίων κλπ) και πλήρη κάλυψη όλων των τρεχουσών αναγκών.
  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους/ες! Δουλειά με πλήρη εργασιακά – ασφαλιστικά και συνδικαλιστικά δικαιώματα. Εξίσωση δικαιωμάτων μόνιμων αναπληρωτών/τριών. Κατάργηση όλων των νέων μορφών ελαστικής εργασίας, όχι στις τρίμηνες συμβάσεις! Όχι στην καταστρατήγηση του ωραρίου με εργασία εκτός σχολικού ωραρίου (επιμορφώσεις, συνεδριάσεις, εκπαιδευτικοί όμιλοι κλπ).
  • Κατάργηση των αντιεκπαιδευτικών νόμων Κεραμέως (4692/20, 4823/21, 4763/20, 4713/20).
  • Κατάργηση του νόμου Χατζηδάκη (4808/21), που περιστέλλει τα εργασιακά και συνδικαλιστικά μας δικαιώματα.
  • Όχι στις ιδιωτικοποιήσεις δημόσιων οργανισμών και φορέων.
  • Να μην εφαρμοστεί η ΕΒΕ και το νέο πλαίσιο εισαγωγής στην Γ/θμια στο σύνολό του (ν.4777/21) Άμεση κάλυψη όλων των κενών θέσεων των Πανεπιστημίων και αύξηση των εισακτέων.
  • Να μην εφαρμοστεί η Τράπεζα Θεμάτων και η ελληνική «PISA».
  • Ανοικτά και ασφαλή σχολεία, με 15 μαθητές/τριες κατ’ ανώτατο όριο στο τμήμα, λόγω της πανδημίας, μαζικά δωρεάν επαναλαμβανόμενα τεστ με την ευθύνη του ΕΟΔΥ για όλους/ες, προσλήψεις προσωπικού στην καθαριότητα. Εξασφάλιση απαραίτητου εκπαιδευτικού προσωπικού και σχολικών αιθουσών για τη λειτουργία τμημάτων με μειωμένο αριθμό μαθητών. Περιορισμός των μετακινήσεων των εκπαιδευτικών σε διαφορετικά σχολεία.

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Γενικού Νοσοκομείου Χανίων 

Ο Σύλλογος Εργαζομένων Νοσοκομείου Χανίων συμμετέχει στην Πανεργατική Απεργία που έχει εξαγγείλει η ΑΔΕΔΥ-ΓΣΕΕ με την συμμετοχή της ΠΟΕΔΗΝ την Τετάρτη 6 Απριλίου 2022.

Συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί στις 11πμ στην Αγορά για να δώσουμε ένα ηχηρό μήνυμα στους κυβερνώντες :

– ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΠΟΙΗΣΗ  ΑΛΛΑ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΟΥ ΜΕ ΓΕΝΝΑΙΑ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ

– ΑΡΣΗ ΤΩΝ ΑΝΑΣΤΟΛΩΝ

– ΕΞΩ ΟΙ ΕΡΓΟΛΑΒΟΙ- ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

– ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ

– ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ

– ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ- ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ 13ου ΚΑΙ 14ου ΜΙΣΘΟΥ

– ΑΥΞΗΣΗ ΚΑΙ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙΔΟΜΑΤΟΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ-ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ

– ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΗ ΝΟΣΟΣ- ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΑΤΥΧΗΜΑ.

Οι αγρότες 

Το προηγούμενο διάστημα οι μικρομεσαίοι αγρότες δώσαμε ένα δίκαιο, αξιοπρεπή και περήφανο αγώνα για την επιβίωση μας. Με το στήσιμο του μπλόκου για 16 μέρες στα Μεγάλα Χωράφια ασκήσαμε συντονισμένα με του βιοπαλαιστές αγροτοκτηνοτρόφους από όλη την Ελλάδα, οργανώσαμε μαζί και συμμετείχαμε στο πανελλαδικό συλλαλητήριο στην Αθήνα και αναγκάσαμε την κυβέρνηση να δεσμευτεί ότι θα συνεχιστεί η μείωση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα για το διάστημα Απριλίου-Οκτωβρίου 2022.

Εκδόθηκαν νέα μειωμένα τιμολόγια λογαριασμών από την ΔΕΗ για την περίοδο Αυγούστου-Δεκεμβρίου 2021. Δόθηκαν επιπλέον χρήματα για την στήριξη των κτηνοτρόφων. Όμως τα βασικά μας αιτήματα δεν ικανοποιήθηκαν, δημιουργώντας ασφυκτικές συνθήκες για την συνέχιση της παραγωγικής διαδικασίας και την επιβίωση μας.

Ο αγώνας αφορά στην ίδια την επιβίωσή μας, στο δικαίωμά μας να παράγουμε και να ζούμε με αξιοπρέπεια από τη δουλειά μας. Η τεράστια αύξηση του κόστους παραγωγής καλύπτει τον οποιοδήποτε τζίρο ή την οποιαδήποτε τιμή πήραμε στα προϊόντα. Μ’ αυτή την κατάσταση δεν μπορούμε να συνεχίσουμε την αγροτική απασχόληση.

Ο αγώνας μας έδειξε ότι δεν παλεύουμε, μόνο για μας αλλά ούτε και μόνοι μας. Τα αιτήματά μας αφορούν όλο το λαό: Η κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής στο ρεύμα που ζητάμε, δεν είναι μόνο για τα χωράφια μας και τους στάβλους μας, αλλά και για τα σπίτια και τα μαγαζιά. Το ίδιο ισχύει και για τις τιμές στα καύσιμα. Επίσης, όταν ζητάμε επιδότηση των αγροεφοδίων για να πέσει το κόστος παραγωγής, αυτό μπορεί να εξασφαλίσει και τρόφιμα που θα είναι πιο φτηνά για το λαό.

Τα εργατικά σωματεία των Χανίων και οι μαζικοί φορείς των αυτοαπασχολούμενων, των γυναικών και της νεολαίας, στήριξαν για άλλη μια φορά πολύπλευρα τον αγώνα μας, εκφράζοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη τους στο δίκαιο των αιτημάτων μας. Αυτοί είναι οι φυσικοί μας σύμμαχοι και με αυτούς θα συνεχίσουμε να συμπορευόμαστε.

Τα πράγματα βαδίζουν προς το χειρότερο και εξαιτίας του πολέμου στην Ουκρανία. Είναι η δεύτερη φορά τα τελευταία 25 χρόνια που μαίνετα σε ευρωπαϊκό έδαφος, χωρίς να ευθύνονται οι λαοί για αυτόν. Θα πληρώσουμε και εμείς αλλά και ολόκληρος ο ελληνικός λαός ένα νέο μεγάλο οικονομικό τίμημα με την ακρίβεια, την αύξηση της τιμής των καυσίμων, την ενεργειακή φτώχεια, τους εξοπλισμούς και τα οικονομικά μέτρα (πχ εμπάργκο στα προϊόντα που παράγουμε).

Στην απεργιακή κινητοποίηση της 6 ης Απριλίου δίνουμε δυναμικό αγωνιστικό παρών, συνεχίζουμε τον αγώνα μας μέχρι την δικαίωση των αιτημάτων μας.

Παλεύουμε και διεκδικούμε:

  • Μείωση του κόστους παραγωγής, με κατάργηση της ρήτρας αναπροσαρμογής για το ρεύμα, αφορολόγητο πετρέλαιο, επιδότηση των ζωοτροφών και των αγροεφοδίων, κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια και στα είδη πλατιάς] κατανάλωσης.
  • Προστασία από τις φυσικές καταστροφές, με υλοποίηση όλων των απαραίτητων έργων υποδομής (αρδευτικά, αντιπλημμυρικά, αντιπυρικά κ.ά.), καθώς και αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, ώστε να ασφαλίζει και να αποζημιώνει την παραγωγή και το κεφάλαιο στο 100% από όλες τις ζημιογόνες αιτίες και χωρίς καθυστερήσεις.
  • Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα καλύπτουν το κόστος παραγωγής, θα εξασφαλίζουν εισόδημα επιβίωσης στον αγρότηm και προσιτές τιμές των προϊόντων του στην λαϊκή κατανάλωση.
  • Κατάργηση της ΚΥΑ που συνεχίζει να πετσοκόβει ενισχύσεις! Ενισχύσεις με βάση την παραγωγή και το ζωικό κεφάλαιο, σε όσους πραγματικά παράγουν.
  • Άμεση λήψη μέτρων από την πανδημία, ιδιαίτερα την ενίσχυση της ΠΦΥ, με κάλυψη σε Κέντρα Υγείας και Αγροτικά Ιατρεία.
  • Όχι στο ξεκλήρισμα μας, με όχημα τους δασικούς χάρτες! Να ληφθούν όλα τα απαραίτητα διοικητικά μετρά από το κράτος, ώστε να μην επιβαρυνθούμε από διαδικασίες που το ίδιο το κράτος μας ανάγκασε να μπούμε και χωρίς δική μας ευθύνη. Να δοθεί παράταση στις ενστάσεις!
  • Να σταματήσουν η ποινικοποίηση των αγώνων, τηςσυνδικαλιστικής δράσης, ο αυταρχισμός και τα αγροτοδικεία εδώκαι τώρα! Να σταματήσει η δίωξη των συναδέλφων μας από το Ρέθυμνο που σέρνονται σε δίκη!
  • Άμεση απεμπλοκή της Ελλάδας από τον ιμπεριαλιστικό πόλεμο στην Ουκρανία, να κλείσει τώρα η ΝΑΤΟική βάση της Σούδας

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook