Χανιά | Οργανωμένος σκουπιδότοπος πάνω σε δρόμο-πέρασμα προς το Ελαφονήσι | Photos

χανιά-οργανωμένος-σκουπιδότοπος-πάν-1107998

Αποκαρδιωτική η εικόνα στον δρόμο προς το Ελαφονήσι και τη Χρυσοσκαλίτισσα, αφού στο περιθώριο του οδοστρώματος, εκεί που τελειώνει ο οικισμός, ο Δήμος Κισσάμου αποφάσισε οτι είναι καλή ιδέα να θεμελιωθεί χώρος απόθεσης απορριμμάτων.

Αυτό που πιθανώς δεν ελήφθη υπόψιν είναι το γεγονός οτι το συγκεκριμένο σημείο δεν εξυπηρετεί τόσο τους απλούς δημότες, αλλά κυρίως επιχειρήσεις εστίασης και θερμοκήπια, με αποτέλεσμα για τις μεγάλες ποσότητες σκουπιδιών που συγκεντρώνονται να μην είναι αρκετό το μόλις ένα δρομολόγιο απορριμματοφόρου την εβδομάδα.

Έτσι, οι κάδοι ξεχειλίζουν, τα σκουπίδια απλώνονται μέχρι το οδόστρωμα και όταν μάλιστα αρχίζουν οι βροχές, παρασύρονται από τα ρυάκια, φτάνοντας μέχρι και τις αρχές του οικισμού.

Βεβαίως, η ευθύνη δεν βαραίνει τους ιδιώτες που χρησιμοποιούν τον χώρο, αφού το γεγονός οτι ο δήμος τον οργάνωσε και τον περιέφραξε δίπλα στον δρόμο φωνάζει «ρίξτε όλα σας τα σκουπίδια εδώ».

Χαρακτηριστικές οι σημερινές (πριν από τη δυνατή βροχή) φωτογραφίες:

Όπως ενημέρωσε ο Δήμος Κισσάμου, λόγω τον έκτακτων καιρικών φαινομένων υπήρξε μια μικρή καθυστέρηση στο προγραμματισμένο δρομολόγιο αποκομιδής. Το πρόβλημα αποκαταστάθηκε και το δρομολόγιο συνεχίζει κανονικά.

Σε παρόμοιες καταστάσεις η υπηρεσία καθαρότητας διαθέτει προσωπικό επιφυλακής στα τηλ. 2822023110 & 6985052391.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook