Χανιά | Ομόφωνα ένοχοι οι δύο κατηγορούμενοι για το διπλό φονικό στο Σφηνάρι

χανιά-ομόφωνα-ένοχοι-οι-δύο-κατηγορού-1512017

Ομόφωνα ένοχος για δυο ανθρωποκτονίες, απόπειρα ληστείας και οπλοχρησία ο 57χρονος και ομόφωνα ένοχος για απλή συνέργεια στον φόνο του ηλικιωμένου, άμεση συνέργεια στον φόνο της ηλικιωμένης, απόπειρα ληστείας και οπλοχρησία ο 40χρονος, για το διπλό φονικό στο Σφηνάρι (δείτε ΕΔΩ).

Η υπεράσπιση ζήτησε το δικαστήριο να αναγνωρίσει ελαφρυντικό της καλής διαγωγής μετά την πράξη για τον 57χρονο και του πρότερου έντιμου βίου για τον 40χρονο.

Επίσης, ζητήθηκε και το ελαφρυντικό της καλής συμπεριφοράς μετά την πράξη και για τον δεύτερο κατηγορούμενο. Όπως επίσης και το ελαφρυντικό ότι εξωθήθηκε στην πράξη του από τον πρώτο κατηγορούμενο υπό τον φόβο απειλών.

Η εισαγγελέας, βασιζόμενη σε πρόσφατη απόφαση του Αρείου Πάγου, πρότεινε να μην αναγνωριστούν ελαφρυντικά.

Το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τα ελαφρυντικά του πρότερου έντιμου βίου και της καλής διαγωγής μετά την πράξη, αλλά δέχθηκε κατά πλειοψηφία το ελαφρυντικό της εξάρτησης για τον δεύτερο κατηγορούμενο.

Η εισαγγελέας πρότεινε να επιβληθεί ισόβια κάθειρξη για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας, 6 χρόνια για την απόπειρα ληστεία και 1 έτος για οπλοχρησία. Για τον δεύτερο κατηγορούμενο πρότεινε κάθειρξη 10 χρόνια για την άμεση συνέργεια, 6 έτη για την απλή συνέργεια, 4 έτη για την απόπειρα ληστείας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook