Χανιά | Ομιλία για τις μεθόδους ανάλυσης μηχανικής συμπεριφοράς πέτρινων κατασκευών στο Πολυτεχνείο Κρήτης

χανιά-ομιλία-για-τις-μεθόδους-ανάλυση-1237704

H Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης (ΜΠΔ) του Πολυτεχνείου Κρήτης διοργανώνει την Τρίτη 21 Ιουνίου 2022 στις 11:00 π.μ. στην Αίθουσα Συνεδριάσεων της Σχολής ΜΠΔ και ταυτόχρονα μέσω τηλεδιάσκεψης zoom ομιλία του επισκέπτη ερευνητή Δρ. Γεωργίου Δροσοπούλου.

Ο τίτλος της ομιλίας είναι «Investigation of the Mechanical Response of Composite Materials: From Traditional to Data-driven Techniques». Στο πλαίσιο της παρουσίασης, θα συζητηθούν αριθμητικές μέθοδοι ανάλυσης σύνθετων υλικών και κατασκευών, ξεκινώντας από κλασικές τεχνικές ανάλυσης πολλών κλιμάκων και χρήσης θεωρίας συνθέτων και καταλήγοντας σε σύγχρονες τεχνικές χρήσης βάσεων δεδομένων. Οι μέθοδοι αυτοί χρησιμοποιούνται για την μελέτη της μηχανικής συμπεριφοράς παραδοσιακών πέτρινων κατασκευών, καθώς και σύγχρονων σύνθετων υλικών ή νανοϋλικών. Θα παρουσιασθούν σχετικές εφαρμογές σε τοιχοποιία και σύνθετα υλικά.

Ο Δρ. Γεώργιος Δροσόπουλος επισκέπτεται το Πολυτεχνείο Κρήτης στο πλαίσιο του προγράμματος Greek Diaspora Fellowship Program (GDFP), το οποίο είχε εγκριθεί για το Πολυτεχνείο Κρήτης το 2020, αλλά υλοποιείται το 2022, λόγω της πανδημίας.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook