Χανιά | Ομαλά κυλάει η διαδικασία για τις εκλογές προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ – Μεγάλη η προσέλευση του κόσμου

χανιά-ομαλά-κυλάει-η-διαδικασία-για-τι-1768515

Ομαλά κυλάει η διαδικασία της ψηφοφορίας για την εκλογή προέδρου στον ΣΥΡΙΖΑ Π-Σ και στα 11 εκλογικά τμήματα που έχουν στηθεί στα Χανιά.

Οι κάλπες, για την ανάδειξη της νέας ηγεσίας του Κόμματος, ανάμεσα στον Στέφανο Κασσελάκη και την Έφη Αχτσιόγλου, άνοιξαν στις 8 το πρωί της Κυριακής, ενώ η προσέλευση του κόσμου, είναι ακρετά μεγάλη, καθώς από το πρώτο λεπτό της διαδικασίας, η ροή των ψηφοφόρων είναι συνεχής.

Σε πανελλαδικό επίπεδο καταμετρώνται τουλάχιστον 250 ψήφοι το λεπτό, ενώ μέχρι τις 10:30 το πρωί έχουν ψηφίσει 26.000 άτομα.

Οι κάλπες θα παραμείνουν ανοιχτές μέχρι τις 8 το βράδυ.

Αναλυτικά όλα όσα θέλετε να ξέρετε για τη διαδικασία

-Πότε ψηφίζω;

Την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου, από τις 8:00 π.μ. μέχρι και τις 8:00 μ.μ.

-Πού ψηφίζω;

Έχουν οριστεί 538 εκλογικά τμήματα σε όλη τη χώρα. Μπορείτε να τα βρείτε στη διεύθυνση https://vote.syriza.gr/mathe-poy-psifizeis/

-Ποιοι έχουν δικαίωμα ψήφου;

Δικαίωμα ψήφου έχουν όσοι και όσες ψήφισαν στις εκλογές της 17ης Σεπτεμβρίου 2023 και όσοι και όσες είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ και είναι καταχωρημένοι στο μητρώο μελών. Νέα μέλη δεν έχουν δικαίωμα εγγραφής και ψήφου.

-Πως ψηφίζω από το εξωτερικό;

Για τους κατοίκους του εξωτερικού, η ψηφοφορία θα διεξαχθεί ηλεκτρονικά την Κυριακή 24 Σεπτεμβρίου 2023 από ώρα 0:00 (μεσάνυχτα Σαββάτου προς Κυριακή) μέχρι τις 8:00 μ.μ. της Κυριακής 24 Σεπτεμβρίου.

Δικαίωμα ψήφου έχουν τα εγγεγραμμένα μέλη και όσα είχαν εγγραφεί στον i-syriza μέχρι και Πέμπτη 14 Σεπτεμβρίου 2023.

-Τι πρέπει να έχω μαζί μου;

Αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο ή δίπλωμα οδήγησης ή Βιβλιάριο Υγείας ή Άδεια Διαμονής ή Visa ή Μπλε Βεβαίωση.

Για τη συμμετοχή στην εκλογική διαδικασία, οι ψηφοφόροι καλούνται να καταβάλουν εκλογική συνδρομή 2 ευρώ. Εξαιρούνται οι άνεργοι και οι νέοι και νέες έως 30 ετών καθώς και εκλογείς που δεν μπορούν να καταβάλουν το ποσό αυτό.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook