Χανιά | Ολονύχτια επιχείρηση διάσωσης για τους τουρίστες στα 2.000 μέτρα – Κινητοποιήθηκε μέχρι και ελικόπτερο

χανιά-ολονύχτια-επιχείρηση-διάσωσης-1451361
φωτογραφία αρχείου

Λίγο πριν τις 7, το πρωί της Τρίτης 24 Μαΐου ολοκληρώθηκε η μεγάλη επιχείρηση για την διάσωση των δύο τουριστών που εξέπεμψαν sos από την ορεινή περιοχή Γουργούθακα Σφακίων σε υψόμετρο 2.000 μέτρων!

Σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr, δύο Βέλγοι τουρίστες είχαν ακινητοποιηθεί μεταξύ Ασκυφού και Κατσιβέλι, καθώς διέσχιζαν το Μονοπάτι Ε4.

Οι τουρίστες περίπου στις 6 το απόγευμα της Δευτέρας κάλεσαν για βοήθεια, καθώς ένιωσαν κόπωση και δεν μπόρεσαν να συνεχίσουν τη διαδρομή τους.

Στο σημείο επιχείρησαν συνολικά 6 οχήματα με 14 πυροσβέστες, 3 οχήματα της ΕΜΑΚ, 2 οχήματα από τους πυροσβεστικούς σταθμούς Ανώπολης και Βρυσών, ενώ κινητοποιήθηκε και ελικόπτερο του ΕΚΣΕΔ.

Σε συνέχεια της διάσωσής τους, όπου οι τουρίστες βρέθηκαν σώοι και αβλαβείς, μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο Χανίων για προληπτικούς λόγους.

zarpanews.gr

2 thoughts on “Χανιά | Ολονύχτια επιχείρηση διάσωσης για τους τουρίστες στα 2.000 μέτρα – Κινητοποιήθηκε μέχρι και ελικόπτερο

  1. ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΣΕ ΧΡΗΜΑ ? ΕΓΩ ΛΕΩ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 5000 ΕΥΡΩ. ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΤΑ ΠΛΗΡΩΣΕΙ ? Ο ΕΞΑΘΛΙΩΜΕΝΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ? Ο ΛΕΦΤΑΣ ΤΟΥΡΙΣΤΑΣ ΠΟΥ ΚΑΝΕΙ ΤΑ ΓΟΥΣΤΑ ΤΟΥ ? ΚΑΠΟΙΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ? ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΜΑΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙ ?

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook