Χανιά | Ολοκληρώθηκε το 2ο Σκακιστικό τουρνουά του Δήμου Αποκορώνου – Δείτε τους νικητές

χανιά-ολοκληρώθηκε-το-2ο-σκακιστικό-το-1247118

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 2ο Σκακιστικό τουρνουά του Δήμου Αποκορώνου, το οποίο εντάσσονταν στις εκδηλώσεις για τον εορτασμό της συμπλήρωσης 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση. Εκ μέρους του Δήμου Αποκορώνου χαιρέτισαν την εκδήλωση ο Αντιδήμαρχος κ Σταυρουλάκης και ο πρόεδρος του πολιτιστικού συλλόγου Βάμου κ Χατζηδάκης οι οποίοι πρότειναν την καθιέρωση της διοργάνωσης σε ετήσια βάση. Επίσης στην εκδήλωση παρευρέθηκε

ο ειδικός συνεργάτης του Δήμου κ. Λιμαντζάκης Γιώργος ο οποίος ήταν και ο κύριος συντονιστής της όλης διοργάνωσης.

Στην τελετή λήξης πρόσφερε στους νικητές από ένα βιβλίο του για το Κρητικό ζήτημα και τα πεδία μαχών. Την απόλυτη ικανοποίησή του εξέφρασε ο πρόεδρος της ΣΑΧ

Γιάννης Σπυριδάκης ο οποίος ανακοίνωσε και μια μακρά σειρά δράσεων του συλλόγου μέσα στο καλοκαίρι, ξεκινώντας από το Πανελλήνιο πρωτάθλημα εφήβων – νεανίδων που διοργανώνει η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ την περίοδο από 15 έως 21 Ιουλίου στο Αρσενάλι στο ενετικό λιμάνι.

Αγωνιστικά τώρα οι συμμετοχές στο πρωτάθλημα ξεπέρασαν κάθε αισιόδοξη πρόβλεψη μιας και πάνω από 50 σκακιστές παραμέρισαν τον πειρασμό της θάλασσας και ήρθαν να αγωνιστούν στην πρώτη εκδήλωση που γίνεται στο Νομό μας μετά την περίοδο της καραντίνας. Οι αθλητές όλοι χωρίστηκαν σε τέσσερις ομίλους ανάλογα με το επίπεδο και την ηλικία τους. Τα πρωταθλήματα αποδείχτηκαν αρκετά μαχητικά και δεν ήταν λίγες οι περιπτώσεις που είχαμε ισοβαθμίες στις τελικές κατατάξεις.

Αναλυτικά τώρα οι νικητές των ομίλων έχουν ως εξής:

Πρωταθλητής Αποκόρωνα στον 1ο όμιλο δυναμικότητας αναδείχτηκε ο Χατζηδάκης Λάμπρος, 2ος ο Πολυαναγνωστάκης Κων/νος και 3 ος ο Στράτος Κισσαμιτάκης. Στα κορίτσια πρωταθλήτρια Αποκόρωνα αναδείχτηκε η Τζωρτζακάκη Μαριλένα, 2 η η Κατσανεβάκη Νεφέλη και 3η η Ανδρεδάκη Αριάδνη. Στο 2 ο όμιλο δυναμικότητας 1 ος βγήκε ο Τζωρτζακάκης Μανόλης. Στον όμιλο ενηλίκων Πρωταθλητής Αποκόρωνα αναδείχτηκε ο Γιάννης Σπανουδάκης, και πρωταθλήτρια η Δημοπούλου Διονυσία. Στον ίδιο όμιλο στην 1 η θέση ισοβάθμησε ο Παντελάκης Χάρης και 3ος ήταν ο Γιώργος Τζατζιμάκης. Στις γυναίκες τη 2η θέση κατέκτησε η Καντάρα Μαρία και 3η ήταν η

Μελετάκη Αγγελική.

Στον όμιλο των προχωρημένων αθλητών την 1η θέση κατέκτησε ο Σχετάκης Γιώργος και στη 2η θέση ισοβάθμησαν ο Ρίζος Δημήτρης και ο Γιώργος Στράλης. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Έλενα Ψαριανού, 2η ήταν η Σκαράκη Γεωργία και 3η η Κλεοβούλου Σοφία.

Στο 2ο όμιλο δυναμικότητας την 1η θέση κατέκτησε ο Σπυριδάκης Μανόλης, 2ος ήταν ο Μπάχεμ Γιάννης και 3ος ο Μάνος Ψαριανός. Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Παπαδάκη Μυρτώ, 2η η Παπαδάκη Νικολέτα και 3η η Ανδρεδάκη Μαρίζα.

Στον όμιλο κάτω των 8 ετών την 1η θέση κατέκτησε ο Ντενεκετζής Φρέντυ, 2 ος ήταν ο Ριτζάκης Νικόλας και 3ος ο Γιάννης Ουζουνστεφανής. Τέλος για την μικρότερη ηλικιακά κατηγορία όπου είχαμε παιδιά προνηπίων έως και Α΄ δημοτικού στην 1 η θέση ισοβάθμησαν ο Γιάννης Καψανάκης και ο Ασγουδάκης Στέλιος 2ος ήταν ο Γιάννης Κατσανεβάκης και 3ος ο Γιώργος Πιαγκαλάκης (προνήπιο). Στα κορίτσια την 1η θέση κατέκτησε η Πατσουράκη Θεοφίλη και 2η η Τζατζιμάκη Μαρία.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook