Χανιά | Ολοκληρώθηκε με επιτυχία το 7ο Διαδικτυακό Πρωτάθλημα Φιλίας στο σκάκι

χανιά-ολοκληρώθηκε-με-επιτυχία-το-7ο-δ-973264

Ολοκληρώθηκε την Κυριακή 17 Ιανουαρίου το 7ο Διαδικτυακό Πρωτάθλημα Φιλίας το οποίο διοργανώνεται από τη Σκακιστική Ακαδημία Χανίων ‘’Σαμαριά’’, το Σκακιστικό Όμιλο Ρεθύμνου και τον ‘’Γαλαξία’’ Θεσσαλονίκης, με την συμπαράσταση και βοήθεια της Περιφέρειας Χανίων.

Η Σκακιστική Ακαδημία Χανίων-ΣΑΜΑΡΙΑ μετά την πετυχημένη διοργάνωση και με απόλυτη ασφάλεια του Διεθνούς Τουρνουά της Παλαιόχωρας συνεχίζει τις δραστηριότητές της σε όλη την περίοδο της καραντίνας προσφέροντας δραστηριότητες εκτόνωσης, ψυχαγωγίας, αγωνιστικότητας αλλά και κοινωνικοποίησης στα νεαρά παιδιά του συλλόγου.

Τα διεθνή τουρνουά Φιλίας που διοργανώνει κάθε Κυριακή πρωί έχουν αποκτήσει πολύ μεγάλη απήχηση τόσο σε Ελληνικό επίπεδο όσο και σε Διεθνές.

Οι συμμετοχές συνεχώς αυξάνονται κάθε εβδομάδα φθάνοντας τις 20. Τρείς ομάδες από τη Βουλγαρία (η πανίσχυρηChess21 από την Σόφια, η Victory από το Blagoevrad, και η ομάδα του Gabrovo), η Pirot από τη Σερβία και ο ΟΦΙΣ Στροβόλου από την Κύπρο ήταν οι ομάδες εκτός Ελλάδας.

Από τη χώρα μας αγωνίστηκαν ομάδες από την Κέρκυρα, Πελοπόννησο (Πάτρα, Αίγιο και Καλαμάτα), η Λάρισα από την Θεσσαλία, και τρεις ομάδες από την Θεσσαλονίκη. Μικτή Θεσσαλονίκης, Γαλαξίας και Πεύκα.

Τέλος, από την Κρήτη είχαμε δύο ομάδες από το Ρέθυμνο και τρείς ομάδες από την πόλη μας τα Χανιά από την Σκακιστική Ακαδημία Χανίων – ΣΑΜΑΡΙΑ και ΚΑΙΣΣΑ ΧΑΝΙΩΝ – ΣΑΜΑΡΙΑ.

Στο αγωνιστικό μέρος τώρα, όλα τα παιδιά δείξαν ότι δεν τους πτοεί η καραντίνα ούτε ο αποκλεισμός από τη ζωντανή επαφή με τους αγώνες αλλά ούτε και κάποιες δυσκολίες στο διαδίκτυο (η κακοκαιρία αλλά και η ΔΕΗ σε κάποιες περιοχές) αλλά μάλλον αυξάνεται ο ζήλος και η όρεξή τους για το αγαπημένο τους άθλημα, οπότε προσπάθησαν και δώσαν τον καλύτερό τους εαυτό.

Η 1η ομάδα της Πάτρας (Patra Chess Club) κατάφερε κάνοντας το απόλυτο 6/6 να τερματίσει στην πρώτη θέση αφού κέρδισε και την ισχυρότερη ομάδα του πρωταθλήματος, την Chess21 Sofia η οποία κατετάγη 2 η (10β). Στην τρίτη θέση βρέθηκε η ομάδα από τη Θεσσαλονίκη Thessaloniki Chess (9β),μετά από άρση της ισοβαθμίας της με την ομάδα του Γαλαξία (9β) επίσης από τη Θεσσαλονίκη η οποία έμεινε 4η. Στην 5η θέση είχαμε την ομάδα Victory Blagoevrad(Βουλγαρία)(8β) και στην 6 η βρέθηκε η ομάδα του Ζατρικίου

Κέρκυρας(8β).

Η υπόλοιπη κατάταξη έχει ως εξής: 7 η θέση Αίγιο(6β), 8 η ΣΑΧ1 ΣΑΜΑΡΙΑ

(6β), 9 η Pirot (Σερβία) (6β), 10 η Πάτρα (6β), 11 η Gabrovo (Βουλγαρία) (6β), 12 η

Ρέθυμνο Chess Club (6β), 13 η ΣΑΧ2 ΣΑΜΑΡΙΑ (6β), 14 η Κάισσα Χανίων (5β), 15 η

Πεύκα (Θεσσαλονίκη) (4β), 16 η Κέρκυρα 1923 (4β), 17 η Όφις Στροβόλου (Κύπρος)

(4β), 18 η Λάρισα Chess Club (3β) και 19 η Ρέθυμνο Juniors (2β).

Αξίζει να αναφέρουμε και τις τρεις καλύτερες ατομικές επιδόσεις παιδιών από τις ομάδες της πόλης μας.

Από τη ΣΑΧ1 ΣΑΜΑΡΙΑ : Αντωνιουδάκης Γεώργιος 5/6, Σαράφης Ραφαήλ 4/6,

Σπυριδάκης Γεώργιος3/6, Ρίζος Δημήτριος 3/6

Από τη ΣΑΧ2 ΣΑΜΑΡΙΑ : Ντενεκετζής Παρασκευάς 4/5, Τσαφαράκη

Αικατερίνη 3/5, Κονταδάκης Δανιήλ 2/5

Από την Κάισσα : Ψαριανού Ελένη 3.5/5, Μανουσουδάκη Ελένη 3.5/5, Σκαράκη

Γεωργία 2/5, Τζουγαράκη Ευσταθία 2/5, Σκαράκης Σταύρος 2/5.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook