Χανιά | Ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα του 47ου Φεστιβάλ ΚΝΕ – Συγκίνησε το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη | Video + Photos

χανιά-ολοκληρώθηκε-η-πρώτη-μέρα-του-47ο-1284525

Για δεύτερη μέρα συνεχίζεται σήμερα Σάββατο 18 Σεπτεμβρίου το 47ο Φεστιβάλ ΚΝΕ – Οδηγητή στα Χανιά στο Θέατρο της Ανατολικής Τάφρου με πλούσιες εκδηλώσεις και μεγάλες συναυλίες με σύνθημα «Να ζεις, να τολμάς, να προχωράς – Για την κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας, τον σοσιαλισμό». Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν χθες Παρασκευή με μεγάλη επιτυχία και απήχηση από το κοινό

Συγκεκριμένα, πραγματοποιήθηκε συζήτηση με θέμα «Σοσιαλισμός: Η κοινωνία της πραγματικής ελευθερίας!», ακολούθησε αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη, με ερμηνευτές τους Τάσο Ψαλλιδάκη, Εμμανουέλα Βαρδουλάκη και στο πιάνο τον σολίστ Γιώργο Σαλτάρη, ενώ η βραδιά ολοκληρώθηκε με συναυλία με τον Φοίβο Δεληβοριά.

Ο κ. Στράτος Κουτρουλάκης, μέλος του γραφείου περιοχής Κρήτης της ΚΝΕ, δήλωσε στο zarpanews.gr: «Με το σύνθημα «να ζεις, να τολμάς, να προχωράς» το φεστιβάλ θέλει να στείλει ένα μήνυμα αισιοδοξίας, ένα μήνυμα αντοχής, ανατροπής στη νεολαία για τους αγώνες δύναμης και ανάτασης που έρχονται. Ξεχωριστή θέση στο φεστιβάλ μας έχει το αφιέρωμα στον Μίκη Θεοδωράκη που συνέδεσε την μουσική του με τους αγώνες του λαού».

Αναλυτικά το πρόγραμμα για την σημερινή εκδήλωση:

Σάββατο 18 Σεπτέμβρη:

  • 7:30 μ.μ., συζήτηση στο μαθητικό στέκι με θέμα «Είμαστε ένας στρατός ονειροπόλων, γι’ αυτό και είμαστε ανίκητοι…»
  • 8:30 μ.μ. Edge of within.
  • 9:20 μ.μ. Πολιτική Συγκέντρωση με το Γιώργο Μαρίνο, μέλος του Πολιτικού Γραφείου της Κεντρικής Επιτροπής του ΚΚΕ.
  • 10:00 μ.μ. Συναυλία με τη Ματούλα Ζαμάνη.

Επίσης, στο χώρο του φεστιβάλ βρίσκεται η έκθεση για το σοσιαλισμό, «Σοσιαλισμός! Η ρεαλιστική απάντηση στον 21ο αιώνα!», το βιβλιοπωλείο της Σύγχρονης Εποχής, το στέκι για το Κόκκινο Αερόστατο και παιδότοπος για τα νέα ζευγάρια.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook