Χανιά | Ολοκληρώθηκε η έκθεσης φωτογραφίας «Μετάλλια Τιμής» για τα 200 χρόνια από την επανάσταση του 1821 | Photos

χανιά-ολοκληρώθηκε-η-έκθεσης-φωτογρα-1348016

Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Μπασιά, με τίτλο “Μετάλλια Τιμής”, που διοργάνωσε ο Δήμος Πλατανιά, στο Πολύκεντρο Βουκολιών, στο πλαίσιο των δράσεων του για τα 200 Χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Δεκάδες ήταν οι επισκέπτες της έκθεσης, το διάστημα που παρέμεινε ανοικτή στο κοινό, ανάμεσά τους και μαθητές από πολλά σχολεία του Νομού, οι οποίοι ξεναγήθηκαν στους χώρους της και γνώρισαν εμβληματικές μορφές της Ελληνικής Επανάστασης μέσα από την διαφορετική προσέγγιση του φωτογράφου Νίκου Μπασιά.

Η έκθεση που διοργανώθηκε από τον Δήμο Πλατανιά, παρουσιάστηκε σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων, τέλεσε υπό την αιγίδα της επιτροπής «200 χρόνια μετά την Επανάσταση», την αιγίδα της επιτροπής Π. Ε. Χανίων «Χανιά 1821-2021» και συμμετείχε στο πρόγραμμα «ΧΑΝΙaRT 2021».

Την επιμέλεια της είχαν, ο Διδάκτωρ της Ιστορίας της Τέχνης κ. Κωνσταντίνος Β. Πρώιμος και ο Διευθυντής του Μουσείου Σύγχρονης Τέχνης Χανίων – Ελαιουργείον κ. Ιωάννης Ν. Αρχοντάκης. Συνοδεύτηκε από έγχρωμο δίγλωσσο κατάλογο (ελληνικά, αγγλικά) στον οποίο παρουσιάζονται τα συμμετέχοντα έργα μαζί με κείμενα τεκμηρίωσης, αναλύσεις και σχόλια του καλλιτέχνη και των επιμελητών, καθώς και καλωσορίσματα του Αντιπεριφερειάρχη Χανίων, κ. Νικολάου Καλογερή και του Δημάρχου Πλατανιά, κ. Ιωάννη Μαλανδράκη.

Το Πολύκεντρο Βουκολιών ήταν ο πρώτος σταθμός της έκθεσης «Μετάλλια Τιμής» καθώς βρίσκονται σε εξέλιξη συνομιλίες με πολιτιστικούς φορείς που επιθυμούν τη φιλοξενία της.

Σε όλη τη διάρκεια της Έκθεσης τηρήθηκαν όλα τα ισχύοντα μέτρα για την προάσπιση της Δημόσιας Υγείας, σύμφωνα με το ισχύον υγειονομικό πρωτόκολλο.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook