Χανιά | Όλα έτοιμα για τον 5ο Μαραθώνιο Κρήτης – Τι αλλάζει φέτος

χανιά-όλα-έτοιμα-για-τον-5ο-μαραθώνιο-κ-1235819

Την Κυριακή θα διεξαχθεί, έπειτα από διακοπή το περασμένο έτος λόγω της πανδημίας, ο 5ος Μαραθώνιος Κρήτης. Η διοργάνωση φέτος αλλάζει… διαδρομή και το μεσημέρι της Παρασκευής οι διοργανωτές παραχώρησαν συνέντευξη τύπου.

Πρόκειται για την πρώτη διοργάνωση μαραθωνίου στην Ευρώπη μετά από ενάμισι χρόνο, δήλωσε ο πρόεδρος του συλλόγου δρομέων υγείας, Γιώργος Αλογδιανάκης. Η διαδρομή των 42 χιλιομέτρων φέτος θα ξεκινάει στο Κολυμπάρι, στην Ορθόδοξη Ακαδημία και μέσω της παλιάς εθνικής οδού οι δρομείς θα φτάνουν στον τερματισμό, στο Εθνικό Στάδιο Χανίων. Η εκκίνηση αναμένεται να δοθεί δέκα λεπτά πριν τις 7 το πρωί.

Οι συμμετοχές στα 42 χιλιόμετρα έχουν φτάσει τις 350.

Θα υπάρξουν και μικρότερες διαδρομές, των 10, 5 και 2,5 χιλιομέτρων, οι οποίες θα ξεκινούν και θα ολοκληρώνονται στο Εθνικό Στάδιο Χανίων.

Θα τεθούν σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, με διακοπή κυκλοφορίας από τις 06:30 ως τις 15:30 στην πόλη των Χανίων, ενώ τροχονόμοι θα φροντίζουν και για την ομαλή εξέλιξη του αγώνα στην παλιά εθνική.

Φέτος, ο Μαραθώνιος συμβολίζει και την επάνοδο στην κανονικότητα, ανέφεραν φορείς στη συνέντευξη την Παρασκευή ενώ δεν παρέλειψαν να υπενθυμίσουν ότι η διαδρομή των 42 χιλιομέτρων είναι αφιερωμένη στον Μακαριστό Μητροπολίτη Ειρηναίο Γαλανάκη.

Δείτε τι δήλωσαν οι Γιώργος Αλογδιανάκης, πρόεδρος συλλόγου δρομέων υγείας Χανίων, Νίκος Καλογερής, αντιπεριφερειάρχης Χανίων, Δημήτρης Φραγκάκης, Γ.Γ. ΕΟΤ, Παναγιώτης Σημανδηράκης, δήμαρχος Χανίων, Γιάννης Μαλανδράκης, δήμαρχος Πλατανιά, Γιάννης Αποστολάκης, αντιδήμαρχος Αποκορώνου, Γιάννης Κελαϊδής, αντιδήμαρχος Κισσάμου, Γιάννης Βλαχάκης, διοικητής Τροχαίας Χανίων, Βούλα Ορφανουδάκη, πρόεδρος Ιατρικού Συλλόγου Χανίων και ο Σταύρος Ψαρουδάκης, πρόεδρος δημοτικού συμβουλίου Σφακίων.

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook