Χανιά | Όλα έτοιμα για το “Υπερκοπέλι” – Διήμερο άθλησης, διασκέδασης και αλληλεγγύης

Περισσότερες από 600 συμμετοχές έχουν ήδη καταγραφεί στους αγώνες Υπερκοπέλι και Υπερκοπελάκι που διοργανώνει ο σύλλογος “Ορίζοντας” το Σαββατοκύριακο στους Αγίους Αποστόλους Χανίων και το μεσημέρι της Παρασκευής η κοινωνική λειτουργός και μέλος της οργανωτικής επιτροπής της διοργάνωσης, Ρούλα Δρακάκη, μίλησε στο Zarpa Radio 89.6 και τον Λεωνίδα Φιλικόζη για το τί έχει ετοιμάσει ο σύλλογος για όσους λάβουν μέρος, αλλά και για άλλες δράσεις που διενεργεί αυτόν τον καιρό.

“Το Σάββατο έχουμε τους “Ανοιχτούς Ορίζοντες” στις 16:00, έναν αγώνα δυναμικού περπατήματος που θα γίνει στους Αγίους Αποστόλους. Ακολουθεί το “Πιλάφι Πάρτυ”, όπου οι “Γειτόνισσες Χαλέπας” και ο σεφ Μιχάλης Λεβάκης θα μαγειρέψουν πιλάφι και ο Δημήτρης Ουγγαρέζος θα έρθει από την Αθήνα για να παίξει μουσική και να μας διασκεδάσει. Η μέρα θα κλείσει με κάμπινγκ σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο στο πάρκο των Αγίων Αποστόλων. Ο καθένας φέρνει τη σκηνή του και εμείς θα λάβουμε όλα τα μέτρα ασφάλειας”, ανέφερε η κα Δρακάκη.

Την Κυριακή θα διεξαχθεί το κυρίως μενού της διοργάνωσης:

Η κα Δρακάκη

Ξεκινάμε το πρωί με το Υπερκοπελάκι, αγώνα τριάθλου για παιδιά ηλικίας 8-12 ετών. Είναι κολύμβηση, ποδήλατο και τρέξιμο και θα ακολουθήσει το Υπερκοπέλι για τους ενήλικες. Μόλις ολοκληρωθούν οι αγώνες, θα γίνει beach party με μουσική, σουβλάκια και μπύρα και θα κλείσουμε με τους “Σουπερήρωες”, που είναι ένας στίβος μάχης στην άμμο και τη θάλασσα, με αστείες δοκιμασίες”, εξήγησε η κοινωνική λειτουργός του Ορίζοντα.

Οι ηλεκτρονικές εγγραφές έχουν κλείσει, με 600 περίπου συμμετοχές. Το Σάββατο όμως από τις 12 το μεσημέρι θα μπορεί κανείς να εγγραφεί στους Αγίους Αποστόλους, αλλά και την Κυριακή το πρωί ακόμα. Το κόστος συμμετοχής είναι 15 ευρώ για τους ενήλικες και 10 για τα παιδιά, και τα χρήματα αυτά θα κατευθυνθούν για την ενίσχυση του συλλόγου. Ο “Ορίζοντας” εδώ και χρόνια βοηθάει καρκινοπαθείς που χρειάζονται θεραπεία, είτε οικονομικά, είτε φιλοξενώντας ανθρώπους σε ξενώνες στην Αθήνα:

“Η συνεργασία με εθελοντές και τοπικές επιχειρήσεις αλλά και τον δήμο Χανίων δίνει πολύ καλό αποτέλεσμα, γιατί προσπαθούμε με τις χορηγίες να εξασφαλίζουμε όλα τα έξοδα και έτσι οι συμμετοχές να είναι καθαρά για την ενίσχυση του σκοπού μας. Και καλούμαστε να βοηθήσουμε πολλές οικογένειες. Άνθρωποι που πρέπει να φύγουν από το σπίτι τους και να κάνουν χημειοθεραπεία ή ακτινοθεραπεία σε νοσοκομεία της Αθήνας, ή ακόμα και μεταμόσχευση μυελού των οστών. Αυτή τη στιγμή και οι πέντε ξενώνες μας στην Αθήνα είναι γεμάτοι, όπως και τα υπόλοιπα σπίτια όπου συγκατοικούν ασθενείς. Κάθε μήνα επίσης χορηγούμε ένα μηνιαίο οικονομικό βοήθημα σε 12-15 οικογένειες για τις ανάγκες της θεραπείας”, τόνισε η εκπρόσωπος του συλλόγου.

Για όσους θέλουν κάτι εντελώς διαφορετικό, ο σύλλογος ξεκινάει και μαθήματα τανγκό. Θα διεξάγονται στον πολυχώρο του “Ορίζοντα” στην οδό Τσουδερών, όπου έχουν προγραμματιστεί και άλλες εκδηλώσεις:

“Χρόνια τώρα οι δάσκαλοι τανγκό Φρύνη και Δημήτρης στηρίζουν τον Ορίζοντα και σκέφτηκαν μετά την ωραία συνεργασία που είχαμε στο Street Festival, να κάνουν μια σειρά μαθημάτων ώστε ο κόσμος να έρθει σε επαφή με τον χορό αυτόν, ενισχύοντας ταυτόχρονα το έργο του συλλόγου. Δεν έχουμε ορίσει συγκεκριμένο ποσό ή κόστος μαθημάτων, θα υπάρχει κουμπαράς όπου όσοι συμμετέχουν θα μπορούν να δώσουν όποιο ποσό επιθυμούν. Τα μαθήματα θα γίνουν στον πολυχώρο μας στην Τσουδερών. Ξεκινάμε απόψε Παρασκευή και έχουμε βγάλει έναν προγραμματισμό για τέσσερα μαθήματα. Στον πολυχώρο όμως θα έχουμε κι άλλες δράσεις, όπως την έκθεση φωτογραφίας του κ. Μπαλαδάκη στις αρχές Οκτωβρίου”, δήλωσε η κα Δρακάκη.

Το πρόγραμμα των μαθημάτων έχει ως εξής:

• Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 19:30-20:30
• Κυριακή 2 Οκτωβρίου 11:00-12:00 (πρωί)
• Πέμπτη 3 Νοεμβρίου 19:30-20:30
• Πέμπτη 10 Νοεμβρίου 19:30-20:30

Πληροφορίες- συμμετοχές στο 6972013505 και στο [email protected] αλλά και στα γραφεία του Συλλόγου στην Οδό Μανουσογιαννάκηδων 17 ή τηλεφωνικά: 2821079650.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ