Χανιά | Οκτώ διωκόμενοι φοιτητές: «Μας κατηγορούν για εγκλήματα που κάνουν ληστές τραπεζών και προαγωγοί γυναικών» | Video+Photos

χανιά-οκτώ-διωκόμενοι-φοιτητές-μας-κ-1476145

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων πραγματοποίησαν το μεσημέρι της Τετάρτης φοιτητές του Πολυτεχνείου Κρήτης, καθώς στις 14:00 ήταν προγραμματισμένο να προσέλθουν για να καταθέσουν οι οκτώ φοιτητές του εκπαιδευτικού ιδρύματος, στο πλαίσιο προκαταρκτικής εξέτασης για τα αδικήματα της αρπαγής κατά συναυτουργία σε διακεκριμένη μορφή και της διατάραξης οικιακής ειρήνης, έπειτα από σχετική μηνυτήρια αναφορά της υπουργού Παιδείας Νίκης Κεραμέως. Οι συγκεντρωμένοι ξεδίπλωσαν πανό και φώναξαν συνθήματα, ζητώντας να σταματήσει η δίωξη των συναδέλφων τους.

Οι οκτώ φοιτητές που την περασμένη Παρασκευή είχαν προσέλθει και πάλι στο μέγαρο για να παραλάβουν τη δικογραφία, ζήτησαν και έλαβαν αναβολή για να προετοιμάσουν την υπερασπιστική τους γραμμή.

Ο πρόεδρος του Ενιαίου Φοιτητικού Συλλόγου Πολυτεχνείου Κρήτης και ένας από τους οκτώ διωκόμενους, Βαγγέλης Πρασόπουλος, δήλωσε ότι πρόκειται για πολιτική δίωξη:

«Η μέγιστη των ποινών που μπορεί να επιβληθεί είναι η δεκαετής κάθειρξη. Είναι πρωτοφανές, έχει να συμβεί από τη Χούντα. Δεν υπήρξε καμία ομηρία του κοσμήτορα, ήταν παράσταση διαμαρτυρίας».

«Η μία δίωξη είναι κακουργηματικού χαρακτήρα», δήλωσε ο Κωνσταντίνος Τσακιρόπουλος, ένας ακόμα από τους οκτώ. «Αυτό αφορά προαγωγούς γυναικών, ληστές τραπεζών και γενικά εγκληματίες που κρατούν ομήρους. Καμία σχέση δεν είχε με μια παράσταση διαμαρτυρίας όπως η δική μας».

«Πήραμε τη δικογραφία την Παρασκευή. Εμείς θα ζητήσουμε παράταση προκειμένου να προετοιμαστούμε καλύτερα και πιστεύω ότι η ακαδημαϊκή κοινότητα θα είναι στο πλάι μας», είπε η Μυρτώ Πασχαλίδη.

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι δηλώσεις ακόμα τριών φοιτητών, της Ιωάννας Στασινού, του Μιχάλη Παπαλιού και του Χάρη Αποστόλου.

Τελικά οι οκτώ φοιτητές έλαβαν προθεσμία να απολογηθούν την επόμενη Τετάρτη. Δείτε παρακάτω τις δηλώσεις τους:

Συμπαράσταση στους φοιτητές εκδήλωσαν οι εκλεγμένοι με τη Λαϊκή Συσπείρωση σύμβουλοι, όπως επίσης και εργατικά σωματεία της πόλης, όπως το Σωματείο Επισιτισμού, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, το Σωματείο Οικοδόμων κ.α. Ο Χαράλαμπος Λουτσέτης και ο Σήφης Αποστολάκης μίλησαν για απόπειρα της κυβέρνησης να βάλει τον λαό στον γύψο και για κατηγορητήριο που πρέπει να αποσυρθεί:

zarpanews.gr

6 thoughts on “Χανιά | Οκτώ διωκόμενοι φοιτητές: «Μας κατηγορούν για εγκλήματα που κάνουν ληστές τραπεζών και προαγωγοί γυναικών» | Video+Photos

  1. Μάλιστα έχετε την στήριξη δυο άπλυτων βοσκών, άσχετα ότι δεν ήξεραν να μιλήσουν λόγω έλλειψης απολυτηρίου δημοτικού. Μάλλον ελπίζουν η τους έχουν τάξει να τους αφήσουν να ρίξουν……….τερπνής ματιές οι επαναστατημένες Γκολφω, Φρόσω και Μαρουλή ! Κυριάκο ρίξε κατσαριδοκτονο να καθαρίσετε τα ΑΕΙ και θα σε ψηφίζουμε τα επόμενα 100 χρόνια !

  2. Άρθρο 322 του Ποινικού Κώδικα (ο Σύριζα τον ψήφισε): Όποιος με απάτη ή βία, ή με την απειλή βίας συλλαμβάνει, απάγει ή παράνομα κατακρατεί κάποιον έτσι ώστε να αποστερεί το συλλαμβανόμενο από την προστασία της πολιτείας και ιδίως όποιος περιάγει κάποιον σε ομηρία ή σε άλλη παρόμοια κατάσταση στέρησης της ελευθερίας τιμωρείται με κάθειρξη. Αν η πράξη έγινε με σκοπό να εξαναγκαστεί ο παθών ή κάποιος άλλος σε πράξη, παράλειψη ή ανοχή για την οποία δεν υπάρχει υποχρέωσή του, τιμωρείται: α) με ισόβια κάθειρξη αν ο εξαναγκασμός στρέφεται εναντίον των σωμάτων ή των προσώπων του άρθρου 157 παρ. 1· β) με κάθειρξη τουλάχιστον δέκα ετών σε κάθε άλλη περίπτωση.

    Είμαστε εντάξει τώρα κύριοι φοιτητές και λοιποί συμπαραμαρτούντες; Κάνατε αυτό ακριβώς το πράγμα, λουστείτε το τώρα.

    1. Τελικά μάλλον ανήκεις στην «ομάδα αλήθειας» της ΝΔ. Ξέρεις, το στρατό των «εθελοντών» της ΝΔ, που δεν κάνουν άλλο πράγμα παρά να απαντούν στις διάφορες αναρτήσεις. Μόλις σκάσει κάποια παρόμοια ανάρτηση, ανεβάζεις και κάποιο δήθεν εντυπωσιακό σχόλιο. Πες μου αλήθεια άνοιξες τον ΠΚ ή στο έδωσαν από «πάνω»;
      Στην ταμπακιέρα τώρα. Μιλάς για ομηρίες, ενώ η δίωξη αφορά αδικήματα της αρπαγής κατά συναυτουργία σε διακεκριμένη μορφή και της διατάραξης οικιακής ειρήνης. Οι φοιτητές μιλούν για παράσταση διαμαρτυρίας. Προφανώς μέλλει να αποδειχτούν οι συνθήκες που προσδιορίζουν τη φύση της ενέργειας. Προφανώς, οι δικηγόροι έχουν τρόπους να υποστηρίξουν και τις δύο απόψεις. Να δούμε ποια θα δεχτεί το δικαστήριο.
      Για τον κολλητό σου στο παραπάνω σχόλιο δεν το συζητάω. υψηλού επιπέδου ανάλυση. Με τέτοιους πολίτες και ο Κούλης πολύς μας είναι.

      1. Εσύ τον άνοιξες τον ΠΚ; Αυτό είναι το αδίκημα της αρπαγής για το οποίο κατηγορούνται, το συγκεκριμένο ακριβώς άρθρο. Όλα τα υπόλοιπα γραφικά που λες σου τα επιστρέφω, άλλωστε διατεταγμένη υπηρεσία εκτελείτε μια ζωή εσείς οι «υπερασπιστές του δικαίου». Μάγειρες, οικοδόμοι και λοιποί να υποστηρίξετε αυτούς που κλείνουν τους δασκάλους τους στα γραφεία, που τους έχτιζαν παλαιότερα, ή που τους πετούσαν τούρτες ακόμα πιο παλιά.
        Έ, εγώ θα υποστηρίζω τους δασκάλους τους.

        1. Εγώ ούτε το δικηγόρο κάνω, ούτε τον ειδικό να εκφέρω γνώμη και να καταδικάσω χωρίς να ακούσω τα στοιχεία της κάθε μεριάς. Πολύ περισσότερο να ψάχνω τον ΠΚ. Εξάλλου, είναι γνωστό ότι οι συχνά οι δικηγόροι διαφωνούν σε ποιο άρθρο καλύπτει μια υπόθεση. Στο κάτω-κάτω το τεκμήριο της αθωότητας ισχύει μέχρι την οριστική καταδίκη. (αυτό δεν χρειάζεται να είσαι δικηγόρος για να το ξέρεις). Γι’ αυτό κρατάτε μικρό καλάθι. Εξακολουθώ να έχω την ίδια εντύπωση περί «ομάδας αλήθειας»

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook