Χανιά | Οικόπεδο και κτίρια για την στέγαση των μαθητών του Λυκείου της Κισσάμου από την Μητρόπολη

Την πρόθεσή της να προχωρήσει στην παραχώρηση ενός οικόπεδου αλλά και κάποιων άλλων κτιρίων, προκειμένου να στεγαστούν οι μαθητές του σεισμόπληκτου Λυκείου και ΕΠΑΛ Κισάμου, γνωστοποίησε η Ιερά Μητρόπολη Κισάμου και Σελίνου, μέσω ανακοίνωσης που εξέδωσε την Τρίτη.

Όπως αναφέρεται λοιπόν στο σχετικό κείμενο της Μητρόπολης έπειτα από την απόφαση της Δημοτικής Αρχής Κισάμου, να διακοπεί προσωρινά η λειτουργία του Σχολικού συγκροτήματος του Γενικού Ενιαίου Λυκείου και του ΕΠΑΛ Κισάμου, λόγω ακαταλληλότητας των κτιρίων σύμφωνα με την έκθεση αυτοψίας που πραγματοποίησε κλιμάκιο από τις εντεταλμένες Υπηρεσίες Κτιριακές Υποδομές Α.Ε., ο Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος επικοινώνησε άμεσα με τον Δήμαρχο Κισάμου κ. Γεώργιο Μυλωνάκη.

Τόσο στις τηλεφωνικές συνομιλίες όσο και στις επαφές που είχε με τον Δήμαρχο Κισσάμου μέσα σε περίπου 12 ώρες, για να συζητήσουν το μείζων αυτό θέμα, για την μαθητιώσα νεολαία, τις οικογένειες τους, την εκπαιδευτική κοινότητα και τον τόπο, ο κ. Αμφιλόχιος δήλωσε εξ΄ αρχής την αλληλεγγύη και την συμπαράστασή της στην εξεύρεση της πιο ασφαλούς και κατάλληλης λύσης.

Αποδεικνύοντας έτσι για άλλη μια φορά εμπράκτως την ευαισθησία, αγωνία και μέριμνα της, αγκαλιάζοντας όλο τον κόσμο χωρίς διακρίσεις και προτιμήσεις, η Μητρόπολη έθεσε στην διάθεση της Δημοτικής Αρχής Κισσάμου τόσο το ιδιόκτητο οικόπεδο που διαθέτει παραπλεύρως του Αστυνομικού Τμήματος Κισάμου, σε περίπτωση που προκριθεί η λύση των λυόμενων κατασκευών, όπως επίσης και τις όποιες κτιριακές εγκαταστάσεις της Μητροπόλεως, εφόσον θα μπορούσαν να καλύψουν την ανάγκη αυτή.

zarpanews.gr

ΑΦΗΣΤΕ ΜΙΑ ΑΠΑΝΤΗΣΗ