Χανιά | «Οικογενειακή υπόθεση» στο Πνευματικό Κέντρο

χανιά-οικογενειακή-υπόθεση-στο-πνε-795760

Ο πολιτιστικός σύλλογος «ΟΙ ΦΙΛΟΙ ΤΩΝ ΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΩΝ ΤΕΧΝΩΝ» στο πλαίσιο του κινηματογραφικού αφιερώματος «Εδώ είναι Βαλκάνια»  που διοργανώνει φέτος στα Χανιά, τον Ιανουάριο – Φεβρουάριο του 2019 θα προβάλει το δεύτερο κύκλο των ταινιών του, επικεντρωμένο στον ποιοτικό και πολυβραβευμένο σύγχρονο ρουμανικό κινηματογράφο.

Η πρώτη ταινία που θα προβληθεί την Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2019 στην αίθουσα εκδηλώσεων του Πνευματικού Κέντρου Χανίων είναι η «Οικογενειακή υπόθεση» (2013) (Pozitia copilului / Child’s pose), του Κάλιν Πέτερ Νέτζερ (Călin Peter Netzer).

Ώρα προβολής: 8.00μ.μ.

Λίγα λόγια για την ταινία «Οικογενειακή υπόθεση»:

Η 60χρονη Κορνήλια, μια μοδάτη αρχιτέκτονας, μέλος της υψηλής κοινωνίας του Βουκουρεστίου και σύζυγος γιατρού, παρακολουθεί τον 34χρονο γιο της Μπάρμπου να προσπαθεί με όλο του το είναι να απογαλακτιστεί. Έχει μετακομίσει, απέκτησε το δικό του αυτοκίνητο, έχει μια κοπέλα που δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες της και το πιο ανησυχητικό απ’ όλα, αποφεύγει τη μητέρα του. Ένα κρύο απόγευμα του Μάρτη, ο Μπάρμπου σκίζει τους δρόμους με 50 χιλιόμετρα την ώρα πάνω από το όριο ταχύτητας, χτυπώντας εντέλει ένα 14χρονο αγόρι. Το παιδί σκοτώνεται ακαριαία. Μια ποινή ανάμεσα σε τρία με δεκαπέντε χρόνια είναι μπροστά για τον Μπάρμπου. Η Κορνήλια ενστικτωδώς θα χρησιμοποιήσει όλες τις ικανότητες, τις γνωριμίες και τα χρήματά της για να τον σώσει από την καταδίκη του. Περιμένει να γίνει ξανά το εξαρτημένο παιδί που ήταν. Δεδομένης της κατάστασής του, δεν είναι δύσκολο να γίνει, αλλά υπάρχει μια πολύ λεπτή γραμμή που χωρίζει τη μητρική αγάπη από την ιδιοτελή χειραγώγηση. Θα μπορέσει να τον αφήσει να ξεδιπλωθεί από την εμβρυική του στάση;

zarpanews.gr

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook