Χανιά | Οικογένεια με τέσσερα παιδιά στην Κάνδανο χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ – Ο ΟΤΕ δεν βάζει γραμμές γιατί… δεν τον συμφέρει

χανιά-οικογένεια-με-τέσσερα-παιδιά-στ-1143092

Απίστευτες τραγελαφικές καταστάσεις, αν και ο χαρακτηρισμός είναι τουλάχιστον επιεικής.

Οικογένεια στην Κάνδανο με τέσσερα παιδιά δεν έχει τηλέφωνο, άρα δεν έχει γραμμή για ίντερνετ, γιατί λέει αυτό κοστίζει στον περίφημο ΟΤΕ, δηλαδή επιχειρηματικά δεν συμφέρει τον λεγόμενο «Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδας», να δημιουργήσει γραμμές στην περιοχή.

Αυτή ξερά είναι, η απάντηση που δίνουν οι αρμόδιοι του οργανισμού στην συγκεκριμένη οικογένεια, που τα τελευταία τρία – τέσσερα χρόνια κάνει την σχετική αίτηση, για να βάλει τηλέφωνο στο σπίτι της.

Το αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης μπορεί κανείς εύκολα να το φανταστεί.

Τα τέσσερα παιδιά της οικογένειας, που τόσο σε αυτή την καραντίνα όσο και στην προηγούμενη, έπρεπε μέσω της περίφημης τηλεκπαίδευσης να παρακολουθούν τα μαθήματα τους δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν σε αυτή τους την υποχρέωση!

Γιατί ουσιαστικά κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μόνο μέσω καρτών των εταιριών της κινητής τηλεφωνίας που όμως όλοι γνωρίζουν πόσο κοστίζουν.

Και ειδικά μάλιστα για την εν λόγω διαδικασία.

Άρα εν ολίγοις τα παιδιά, από τα οποία τα δύο είναι φοιτήτριες και το ένα θα δώσει φέτος, πανελλήνιες εξετάσεις, έχουν ουσιαστικά και με ευθύνη της πολιτείας αποκοπεί από την εκπαιδευτική διαδικασία.

Αλήθεια, ποια μέριμνα είναι η μέριμνα της πολιτείας για τέτοιες περιπτώσεις;

Ποια απάντηση μπορούν να δώσουν οι αρμόδιοι τόσο του ΟΤΕ, αλλά και του Υπουργείου Παιδείας στα παιδιά αυτά – σίγουρα δεν είναι τα μόνα – που δεν μπορούν να παρακολουθήσουν μαθήματα τους;

Καμία…

Ας τους εξηγήσουν τουλάχιστον ότι στις πολιτικές κόστους – οφέλους που υλοποιούν, τα παιδιά και η εκπαιδευτική διαδικασία δεν είναι προτεραιότητα τους.

Όπως άλλωστε και υγεία μας…

Ανδρέας Γερακάκης

5 thoughts on “Χανιά | Οικογένεια με τέσσερα παιδιά στην Κάνδανο χωρίς τηλέφωνο και ίντερνετ – Ο ΟΤΕ δεν βάζει γραμμές γιατί… δεν τον συμφέρει

    1. ΑΔΕΛΦΙΑ ΜΟΥ ΒΟΥΓΙΑ,
      ΑΣ ΠΕΙ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΤΟΝ ΑΝΔΡΕΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΚΕΤΟ ΙΝΤΕΡΝΕΤ ΟΤΙ ΚΑΙ Η ΜΑΡΙΑ ΑΝΤΟΥΑΝΕΤΑ ΟΤΑΝ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΘΗΚΕ ΟΤΙ Ο ΛΑΟΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΤΗΣΕ ΕΠΕΙΔΗ ΔΕΝ ΕΙΧΕ ΨΩΜΙ ΝΑ ΦΑΕΙ ΑΝΑΡΩΤΗΘΗΚΕ: ΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΨΩΜΙ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΤΡΩΝΕ ΠΑΝΤΕΣΠΑΝΙ????????
      ΚΑΤΑ ΤΑ ΛΟΙΠΑ ΣΕ ΟΤΙ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΑΣ, ΘΕΩΡΩ ΟΤΙ Η ΝΤΟϊΤΣΕ ΤΕΛΕΚΟΜ (ΟΤΕ ΔΕΝ ΥΦΙΣΤΑΤΑΙ ΠΛΕΟΝ) ΕΧΕΙ ΤΙΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΕΣ ΠΟΥ ΕΙΧΑΝ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΟΙ ΚΑΙ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΤΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ…

  1. Το ίδιο ακριβώς ισχύει και σε όλο το ακρωτήρι( ξέρω πολλές περιπτώσεις που έχουν κάνει αίτηση 3+ χρόνια εκεί).. Η δικαιολογία είναι ότι πλέον ο Οτε δεν επενδύει σε χαλκό όπότε δεν υπάρχει καμία δυνατότητα νέων τηλεφωνικών συνδέσεων.
    Έκανε και την άλλη πονηριά. Μέχρι πρότινος και βάσει νόμου ήταν υποχρεωτικός πάροχος. Δηλαδή αν έκανε κάποιος αίτηση νέας σύνδεσης έπρεπε πάσει θυσία να του βρει γραμμή. Πλέον υποχρεωτικός πάροχος είναι η FORTHNET στην οποία αν πάς σου λέει δεν μου δίνει πόρτες ο ΟΤΕ και για επενδύσεις ούτε λόγος αφού είναι στ α πρόθυρα της κατάρρευσης. ΚΑι έτσι και στο συνήγορο του καταναλωτή να πας δε βρίσκεις άκρη.

  2. Συγγνώμη αλλά με το ιντερνετ μέσω κινητής κι εγώ πιστεύω πως θα έπρεπε να προχωρήσουν. Με πολιτική παρέμβαση, να υποχρεωθεί ο εκάστοτε πάροχος να προσφέρει υπηρεσίες μέσω του δικτύου κινητής του σε όσες περιοχές δεν υπάρχουν γραμμές και μάλιστα σε τιμές σταθερής. 2020 έχουμε πάρτε τους με τσι μαχαίρες

    Κούλη που είσαι παιδί μου;

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook