Χανιά | Οι υποψήφιοι πανελλαδικών εξετάσεων στην μαθητική λειτουργία στην Κίσσαμο | Photos

χανιά-οι-υποψήφιοι-πανελλαδικών-εξετ-1698520

Δεκάδες παιδιά από τις Σχολικές Μονάδες της Κισάμου ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα της Ι.Μητροπόλεως Κισάμου και Σελίνου όπως «συνενώσουμε τις προσευχές μας στηρίζοντας τα νιάτα του τόπου μας», κατακλύζοντας τον Ι. Μητροπολιτικό Ναό (Ευαγγελισμός της Θεοτόκου) στην νυκτερινή Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο Πρωτοσύγκελλος της Ι. Μητροπόλεως, Παν. Αρχ. κ.Αγαθάγγελος (Κουμαρτζάκης), χοροστατούντος του Σεβ. Ποιμενάρχου κ. Αμφιλοχίου.

Ελπιδοφόρα η συμμετοχή πολλών εκ των παιδιών στο Ποτήριο της Ζωής. Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο Σεβ. Μητροπολίτης Κισάμου και Σελίνου κ. Αμφιλόχιος ανάπεμψε ειδική δέηση-προσευχή «υπέρ φωτισμού, Θείας βοηθείας και ενισχύσεως της μαθητιώσας νεολαίας», σημειώνοντας μεταξύ άλλων:

«Σήμερα η Εκκλησία εύχεται και προσεύχεται για όλες και όλους εσάς, ως και όλα τα παιδιά που αγωνίζονται στον στίβο των εξετάσεων. Έμπρακτη φανέρωση της αγάπης Της για τα πρόσωπα σας, καθώς η προσευχή είναι η εσωτερική εκείνη δύναμη που αναγεννά και ανακαινίζει τον άνθρωπο, τον στηρίζει και τον ενισχύει. Είναι σημαντικό, αγαπητά μας παιδιά, να μάθετε στην ζωή σας να προσεύχεστε, να επικαλείστε την παρουσία, την βοήθεια του Θεού, της Παναγίας μας, των Αγίων μας στα δύσκολα και τα εύκολα της καθημερινότητας σας. Η εμπειρία της παρουσίας του Χριστού στην καρδιά μας μεταμορφώνει το είναι μας και μας γεμίζει χαρά, δύναμη, ελπίδα, φως και ζωή. Την δοκιμασία αυτή των σχολικών σας εξετάσεων ας την μεταμορφώσετε σε ευκαιρία προσευχής, σε εμπειρία της παρουσίας του Χριστού στην ζωή σας.

Πιστέψτε με θα έχετε μεγάλο όφελος που θα σας συνοδεύει σε όλη σας την ζωή. Ενώνουμε λοιπόν τις προσευχές μας και την αγάπη μας με τους καλούς σας Γονείς και τους άξιους Εκπαιδευτικούς σας όπως σας αξιώσει ο Θεός όχι μόνο να πετύχετε τους στόχους σας, αλλά να γευθείτε και να χαρείτε την παρουσία του Χριστού στην ζωή σας», κατέληξε ο Σεβ. Ποιμενάρχης κ. Αμφιλόχιος διανέμοντας στυλό και κομποσκοίνια, εξηγώντας την χρήση του κομποσκοινιού, λέγοντας σε κάθε κόμπο την ευχή «Κύριε Ιησού Χριστέ ελέησον με», καθώς όπως είπε: «..το κομποσκοίνι δεν είναι διακοσμητικό, πολλώ δε μάλλον μπιζού, όπως κάποιοι νομίζουν, αλλά εργαλείο προσευχής».

Οι Ιερείς της πόλεως της Κισάμου, αρκετοί Γονείς, Διευθυντές Σχολικών Μονάδων και Εκπαιδευτικοί μετείχαν της λατρευτικής Συνάξεως, συνενώνοντας τις προσευχές τους μετά των παιδιών.

 

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook