Χανιά | Οι υιοθεσίες της χρονιάς: Οι συγκινητικές ιστορίες της Μπέλας και του Χάρη | Photos

χανιά-οι-υιοθεσίες-της-χρονιάς-οι-συγ-1157673

Μη υιοθετήσιμα. Έτσι αποκαλούν τα ζώα που είναι δύσκολο να βρουν την παντοτινή τους οικογένεια οι φιλόζωοι. Κακοποιήσεις, εγκαταλείψεις, θύματα τροχαίων. Οι περιπτώσεις είναι πολλές και οι ιστορίες τους λυπητερές. Και όμως εκεί που τα μέλη του φιλοζωικου συλλόγου «η προστασία των ζώων» τρέμουν για το τι θα απογίνει κάποιο ζώο το οποίο χρειάστηκε τη βοήθεια τους, γίνεται το θαύμα…

Η Μπέλα και ο Φλοκ που σήμερα λέγεται Χάρης είναι δύο από αυτές τις περιπτώσεις και θα μπορούσαμε άνετα να τις χαρακτηρίσουμε, ως τις υιοθεσίες της χρονιάς.

Η Μπέλα που ζούσε στους δρόμους έπεσε θύμα τροχαίου τον περασμένο Μάρτιο, ο οδηγός όμως δεν την εγκατέλειψε. Ο κτηνίατρος στον οποίο τη μετέφερε διέγνωσε σπασμένη σπονδυλική στήλη. Η σκυλίτσα θα χρειαζόταν πλέον μόνιμη φροντίδα. Εδώ ταιριάζει το «μη υιοθετήσιμο».

Και τότε βρίσκεται ένα ζευγάρι. Η Πέννυ και ο Γιώργος που προσφέρονται να τη φιλοξενήσουν μέχρι να αποθεραπευτεί. Ανέλαβαν όλα της τα έξοδα και ξενυχτούσαν μαζί της το πρώτο δύσκολο διάστημα προσπαθώντας να γλυκάνουν το θλιμμένο της βλέμμα. Τότε βρίσκονται κάποιοι φιλόζωοι από το εξωτερικό που της χαρίζουν ένα καροτσάκι με το οποίο μπορεί και πάλι να τρέχει. Και τότε η Μπέλα μεταμορφώθηκε!

Έγινε ένα χαρούμενο σκυλάκι με μάτια που πετάνε σπίθες.

Η ιστορία έχει καλό τέλος καθώς η Πέννυ και ο Γιώργος αποφάσισαν πως θέλουν η Μπέλα να γίνει μέλος της οικογένειας τους και την υιοθέτησαν και επισήμως. Τι και αν η Μπέλα σύμφωνα με τα ιατρικά δεδομένα θεωρείται «ανάπηρη». Είναι ένα υπέροχο σκυλάκι που απολαμβάνει κάθε λεπτό με την παντοτινή της οικογένεια.

Εξίσου συγκινητική όμως είναι και η ιστορία του σκελετωμένου Φλοκ όπως προσωρινά τον ονόμασαν τα μέλη του φιλοζωικου συλλόγου Χανίων «Η προστασία των ζώων». Ο σκυλάκος βρέθηκε σε άθλια κατάσταση, όπως μπορείτε να δείτε και στις φωτογραφίες, στην περιοχή της Αγυιάς Χανίων πριν από 20 μέρες, και συγκεκριμένα στις 11 Δεκεμβρίου. Την πρώτη νύχτα την πέρασε με όρο στο κτηνιατρείο και το πρωί κουνούσε χαρούμενος την ουρά του στη βόλτα που τον πήγαν για να ξεμουδιάσει.

Ο Τζίμης ανέλαβε τη φιλοξενία και τα έξοδα του, ειδικές τροφες και φάρμακα μέχρι το ζώο να σταθεί και πάλι στα πόδια του. Όπως διαπιστώθηκε η κατάσταση του οφειλόταν σε ασιτία και όλες οι εξετάσεις του ήταν καλές.

Κοντά στον Τζίμη ο Φλοκ πήρε μέσα σε 12 μέρες 5 κιλά και τότε έγινε και το δεύτερο θαύμα…

Προπαραμονές Χριστουγέννων η Μαριλού αποφάσισε πως ο Άγιος Βασίλης ήθελε φέτος να της φέρει τον πιο καλό φίλο που θα έχει ποτέ. Και εδώ και μια εβδομάδα ο Φλοκ που πλέον λέγεται Χάρης έχει κάνει κατάληψη στον καναπέ και την καρδιά της!

Ναι είναι αλήθεια ότι εδώ στην Κρήτη έχουν σημειωθεί ακραίες περιπτώσεις κακοποιήσεων ζώων. Όσο όμως υπάρχουν άνθρωποι όπως η Πέννυ, ο Γιώργος, η Μαριλού και τόσοι ακόμα που ανοίγουν την αγκαλιά τους σε αυτά τα υπέροχα πλάσματα, υπάρχει ελπίδα να έρθουν και καλύτερες μέρες…

zarpanews.gr – Ευτυχία Πενταράκη

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *

Ακολουθήστε το ZARPANEWS.gr
στο Google News και στο Facebook